30 октомври 2010

RETTUNG

========================
Здравейте, приятели!

ИМАМ ПРОСВЕТЛЕНИЕ КАК ДА СЕ СПАСИМ - ИМЕННО КАТО ДРУЖНО ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕГИПЕТ, ПОДОБНО НА ИЗЛИЗАЩИТЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ИЗРАИЛТЯНИ. ЗА ЦЕЛТА СЕ НУЖДАЕМ ОТ ЕДНА СПРИНЦОВКА, АМА МНОГО ГОЛЯМА, С КОЯТО ДА ИЗТЕГЛИМ ЕДНА СУБСТАНЦИЯ ОТ НАШИТЕ МОЗЪЧНИ КУТИИ. ТАЗИ СУБСТАНЦИЯ Е ВПРЪСКАНА ОТ ИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ /КОЙТО ПО-ДОЛУ ЩЕ БЪДЕ ИЗОБЛИЧЕН/, КОЙТО ПРЕДИ ТОВА Е ИЗВАДИЛ МОЗЪКА НИ ПРЕЗ НОСА СЪС СПЕЦИАЛНА КУКА И НИ Е ПОДГОТВИЛ ЗА МУМИФИЦИРАНЕ, КАТО НИ Е ОМОТАЛ В БИНТОВЕ И НИ Е ЗАТВОРИЛ В ЕДИН КОВЧЕГ, НАРЕЧЕН САРКОФАГ. ЗА ДА НЕ ИЗБЯГАМЕ ОТ НАШИЯ ЗАТВОР, ЗА ПО-СИГУРНО Е ПОСТРОИЛ ГРОБНИЦА, В КОЯТО Е НАПЪХАЛ РАЗНИ ДЖУНДЖУРИИ, ЗА ДА СЕ ЗАЛИСАМЕ С ТЯХ, АКО СЕ СЪБУДИМ ОТ СМЪРТЕН СЪН, И РЕШИМ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА СВЕТЛО.

ПЪРВО ДА ОБЯСНЯ ЗА СУБСТАНЦИЯТА - ТОВА Е ТЕЧЕН МОЗЪК, ПИХТИЯ, КОЯТО ОБАЧЕ ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ СЕ ВТЪРДЯВА И СТАВА ТВЪРДА КАТО МРАМОР. КОГАТО СЕ ВТВЪРДИ, ИЗХОДЪТ Е САМО ПНЕВМАТИЧНА МАШИНА ЗА РАЗБИВАНЕ, НО СЪТРЕСЕНИЯТА СА НЕМИНУЕМИ. ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА ПРОБИВА ПНЕВМАТИЧНА МАШИНА, КОЯТО ПЪРВО ИЗДАВА ГОЛЯМ ШУМ И ВТОРО ВОДИ ДО МОЗЪЧНО СЪТРЕСЕНИЕ ПОНЕ НА ДВАМА ЧОВЕКА, АЗ ВИ ПРЕДЛАГАМ ДА ПОБЪРЗАМЕ И ДА ИЗВЛЕЧЕМ ОЩЕ ДНЕС СУБСТАНЦИЯТА ОТ МОЗЪЧНИТЕ НИ КУТИИ, ЗАЩОТО УТРЕ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ КЪСНО. СПОМЕНАТАТА СУБСТАНЦИЯ Е ПАТЕНТОВАНА ОТ ФАРАОНИТЕ НА ЕГИПЕТ - МОЖЕ ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА НЯКОИ ОТ ТЯХ. НАЙ-ВЕЛИКИЯТ СЕ КАЗВА В ПРЕВОД "ПЛАНИНА С ПАЯЖИНА ОТ ТУНЕЛИ", ТОЙ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА НИ СПРЕ, НО НИЕ ИМАМЕ ЕДНО ТАЙНО ОРЪЖИЕ - ЗНАЕМ НЕГОВАТА СЛАБОСТ, А ИМЕННО /ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С "ПЕСЕНТА НА СКАЛИТЕ"/:

http://www.youtube.com/watch?v=ehcshoYIIM4

КАК ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ДАЛИ СЕ НУЖДАЕТЕ ОТ СПЕШНА ЕКСПЛАНТАЦИЯ НА МОЗЪК? АКО ВИ СЕ ПРИВИЖДАТ ПОСТОЯННО ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА, КАРТИ СЪС ЗАРОВЕНИ СЪКРОВИЩА, ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ НИКНАТ КАТО ГЪБИ СЛЕД ДЪЖД ПРЕД ОЧИТЕ ВИ, БЕЛОБРАДИ СТАРЦИ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА СЕ ЯВЯВАТ ПРЕД ОЧИТЕ ВИ, ЗА ДА ВИ КАЖАТ КЪДЕ ЛЕЖИ ИМУЩЕСТВОТО НА НЯКОЙ ФАРАОН /СЪС ИЗРИСУВАНИ ОТГОРЕ ДОДОЛУ СТЕНИ С РЕЛИГИОЗНИ СЮЖЕТИ КАК ЗЕМНИЯТ БОГ ГЕБ [ЛЮБОПИТНО СЪВПАДЕНИЕ - НА НЕМСКИ "ГЕБОЙДЕ" ОЗНАЧАВА СГРАДА, КОЯТО СТЪРЧИ НАГОРЕ КАТО ЕРЕГИРАН ЧЛЕН, А...*] ОПРАВЯ НЕБЕСНАТА БОГИНЯ НУТ [*..."НУТ" СЪЩО НА НЕМСКИ ОЗНАЧАВА ЖЛЕБ, ИЛИ "ГАЙКА", КЪДЕТО ДА ВЛЕЗЕ "БОЛТА" НА ГЕБ] ИЛИ КАК ОБЛЕЧЕНИ В ДРАНА ПАНТЕРА ЧЕТАТ САКРАЛНИ ТЕКСТОВЕ И ПР./, КОЕТО САМО ВАС ЧАКА ДА ЗАБИЕТЕ КИРКА И ДА ГО НАТОВАРИТЕ В САНДЪЦИ, ЗА ДА ГО ИЗЛОЖИТЕ В ЛУВЪРА, БЕРЛИНСКИЯ МУЗЕЙ ИЛИ НЮ ЙОРКСКАТА ГАЛЕРИЯ, ИЛИ ДРУГОЯЧЕ КАЗАНО ДА ГО НАТИКАТЕ ВЪВ ВАШИТЕ ГЛАВИ И В ГЛАВИТЕ НА КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА, АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ВИЕ СТЕ ИЗБРАНИЯТ, КОЙТО ЩЕ ОПРАВИ БАКИЯ, НЕОПРАВЕНА ОТ ВЕКОВЕ, ЗА 800 ДНИ, АКО ВИ "СПУСКАТ" ИЗВЪНЗЕМНИ ТЕХНОЛОГИИ И ИЗМАМЛИВИ ДУХОВЕ ВИ ПРИЗОВАВАТ ДА ПУСНЕТЕ ПАРИЧКИ В ДЖОБА НА НАМЕСТНИЦИТЕ НА ВСЕВИШНИЯ /САМО ЗА ДА ПОДПОМОГНЕТЕ РАЗНИ ЗАБЛУДЕНИ ХОРА ДА СИ ВЕЯТ БАЙРАКА И ДА ВИ ПОУЧАВАТ КОЛКО СТЕ ГРЕШНИ И КАК ЩЕ ГОРИТЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ В ПРЕИЗПОДНЯТА, АКО НЕ ПРОЯВИТЕ ЩЕДРОСТ КЪМ ТЯХ/, АКО ВИ ПРИЗОВАВАТ ДА ПОСРЕЩНЕТЕ ИНОПЛАНЕТЯНИ-ХРИСТИЯНИ ИЗВЪН ПРОСТРАНСТВОТО С ПЪРВА КООРДИНАТА ВЯРА, ВТОРА НАДЕЖДА И ТРЕТА ЛЮБОВ, АКО НЯМАТЕ ХОРМОНИЯ ОТ ЗВЕЗДИ, ВЕНЕЦ ОТ ЦВЕТЯ И НЕ СЕ КАЗВАТЕ ГРИГОРИЙ /БДЯЩ/, АКО ИМАТЕ ХАЛЮЦИНАЦИИ ПРЕД ОЧИТЕ СИ, НАПРИМЕР ВИЖДАТЕ ВЪРТЯЩ СЕ ПУМПАЛ, СВЕТЕЩ В РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ - ТУ В ЧЕРВЕН, ТУ В СИН, ТУ В ЖЪЛТ, ТУ В ЗЕЛЕН ЦВЯТ И ПОЛУЧАВАТЕ НЕВРАСТЕНИЯ ОТ СВЕТОВЪРТЕЖА... ВИЕ СТЕ ЧОВЕКЪТ!!!

КОЙ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ, СИРЕЧ КЪДЕ ЩЕ НАПРАВИМ ЖИВОТОСПАСЯВАЩАТА ЕКСТЕНЗИЯ НА МОЗЪК? НЕ СЪМ ЧУВАЛ ЗДРАВНАТА КАСА ДА ПОЕМА РАЗХОДИТЕ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДВА КАРИЕСА ИЛИ ЕДИН ЗЪБ, КАКТО И ПОЛЗВАНЕТО НА АПАРАТ ЗА КЛИЗМА И КАТЕТЪР, НО МОЖЕ БИ ВИЕ СТЕ НАЯСНО И НЯМА ДА ВИ ЗАБЛУДЯ. ЗАТОВА НЕ МОЖЕМ ДА РАЗЧИТАМЕ НА ПОЛОЖИЛИТЕ ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА, ИМЕННО ДА НЕ ИЗВЪРШВАТ НИКАКВИ БЛАГОДЕЯНИЯ КЪМ КОГОТО Й ДА БИЛО, ЗА ДА НЕ СЕ КОРУМПИРА СИСТЕМАТА. ТРЯБВАТ ПРИНЦИПНИ ХОРА НАВСЯКЪДЕ, А МЕДИЦИТЕ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ПРИНЦИПНИТЕ. БРАВО! САМО МОЖЕМ ДА ИМ РЪКОПЛЯСКАМЕ! ЛИЧНО АЗ ИМ РЪКОПЛЯСКАМ ЗА ЕДНО ВРЕМЕ, НО ТОГАВА ТЕ БЯХА В НЕИЗГОДНА ПОЗИЦИЯ - РАБОТЕХА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, НО КАЧЕСТВЕНО, А СЕГА РАБОТЯТ ЗА ДОБРИ ПАРИ, НО ЗА КРАТКО ИМА ЕФЕКТ. ОБИКНОВЕНО ЕФЕКТЪТ Е НУЛЕВ, А ЧЕСТО И ОТРИЦАТЕЛЕН. ЛЕКУВАТ КРЪВНО, А ОТ ЛЕКАРСТВАТА СЕ ПОВРЕЖДА СТОМАХЪТ; ЛЕКУВАТ СТОМАХА, А ИДВА АЛЕРГИЯ; ЛЕКУВАТ АЛЕРГИЯ, А СЕ ПОЯВЯВА НЕЩО ДРУГО - НАКРАЯ ВСИЧКО ВЗЕТО ЗАЕДНО КАРА НЯКОИ ХОРА ДА СКАЧАТ ОТ ВИСОКИ СГРАДИ, ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ПОД ВЛАКА ИЛИ НАЙ-ЧЕСТО ДА СИ ВДИГАТ ЧУКОВЕТЕ И ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА НА ЧУК И ГЕК-КОРМИЛАЧКИТЕ, КЪДЕТО ДА ТЕ ИЗПЪРЗАЛЯТ Е НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНАТА ПРОФЕСИЯ, НО И ТАМ - В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА, ЖИВЕЯТ ПЛАШИЛОТО ОТ ОЗ И ХАРИ ПОТЪР, КОИТО ЩЕ СЕ ПОГРИЖАТ ЗЛИТЕ ЧАРОДЕИ ВИНАГИ ДА СА НА НИВО И ДА НЯМА ОПЛАКВАЩИ СЕ ОТ СЛАБА КОНКУРЕНЦИЯ. ОЧЕВИДНО НА ДОБРИТЕ И ЗЛИТЕ ЧАРОДЕИ НЕ МОЖЕМ ДА РАЗЧИТАМЕ ДА НИ ПОМОГНАТ, ЗАЩОТО ТЕ СА ЗАЕТИ С ДРУГИ РАБОТИ.

ТРЯБВА ДА ТЪРСИМ ПОМОЩ ОТ БОГ - ТОЙ Е НАШИЯТ СПАСИТЕЛЕН ПОЯС В БУРНОТО МОРЕ, КОЕТО РАЗЯРЕНО ПОДХВЪРЛЯ НАШАТА ЧЕРУПКА И ИСКА ДА Я ПОТОПИ. ДА ОТИДЕ НА ДЪНОТО, КЪДЕТО ЖИВЕЯТ МОРСКИТЕ МОКОТЕЛА, А ТОВА СИ Е ГОЛЯМ СКОК В ЕВОЛЮЦИОННО ОТНОШЕНИЕ - ОТ ГРЪБНАЧНИ КЪМ БЕЗГРЪБНАЧНИ. ПОНЕ НЯМА ДА СЕ ЧУПЯТ ГЛАВИ, РЪЦЕ И КРАКА, КОГАТО СЕ ПОДХЛЪЗНЕ НЯКОЯ СЮРИЯ ПО ПОРЕДНАТА ПОНИКНАЛА ОТ НИЩОТО ГЪБА-СЕКТА, КОЯТО ОБЯСНЯВА НА СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ, ЧЕ ЖЕНИТЕ Е ДОБРЕ ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ВСИЧКИ МЪЖЕ НА СЕКТАТА, ЗА ДА ПРИДОБИЯТ ОПИТ В ЛЕГЛОТО И ДА ПРАВЯТ КРЕВАТНАТА ГИМНАСТИКА ПРОФЕСИОНАЛНО, ДА ЖИВЕЯТ В ЗАБУЛЕНО ОТ ЧУЖД ПОГЛЕД СЕЛИЩЕ С БОДЛИВА ТЕЛ НАОКОЛО И НИКОЙ ДА НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ ГЕНЕРАЛА И НЕГОВИЯ МАРШАЛСКИ ЖЕЗЪЛ И ПРОЧИЕ. НЕ СЕ НАЕМАМ ДА ПРОГНОЗИРАМ ТОЗИ ПАСАЖ КАКВИ АСОЦИАЦИИ ЩЕ ОТПРИЩИ ВЪВ ВАШИТЕ ПРЕДСТАВИ, КОИТО БЕЗ СЪМНЕНИЕ ЩЕ ИЗБУЯТ В НАЙ-РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ - АЗ ВИЗИРАМ СЕБЕ СИ, ТОВА Е АВТОШАРЖ, А АКО НЯКОЙ СЕ ПОЗНАЕ ИЛИ ПРИПОЗНАЕ В НЯКОЙ ДРУГ, ТО ПРОБЛЕМЪТ ОСТАВА САМО НЕГОВ.

НО КОЙ Е БОГ И КОЯ Е НЕГОВАТА ЦЪРКВА? МОЖЕ ДА ВИ ПРОЗВУЧИ МАЛКО НАИВНО, НО БОГ Е НАВСЯКЪДЕ И НИКЪДЕ, ЗАВИСИ КОЙ ГЛЕДА - АКО НАСРЕЩА Е ЕДИН ПАНТЕИСТ, ТОЙ ЩЕ НАМЕРИ ДА СЕ КЛАНЯ НА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА И НАЙ-ВЕЧЕ НА ЧОВЕКА КАТО БОГ В ЧОВЕШКА ФОРМА, А АКО НАСРЕЩА Е НЯКОЙ, НА КОГОТО СА КАЗАЛИ, ЧЕ БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА И ТОЙ ПОВТАРЯ КАТО ПАПАГАЛ ФРАЗАТА "НЯМА БОГ, НЯМА БОГ - ИМА РОГ, НА НОСОРОГ!", БОГ НЯМА ДА ИМА, ПОНЕ ДОБЪР БОГ. НА АТЕИСТИТЕ НЕ ИМ Е ЛЕСНО, ЗАЩОТО ВСИЧКИ БЕЗОПАСНИ СХЕМИ НА ПОКЛОНЕНИЕ ВЕЧЕ СА ЗАЕТИ, И ДА ИЗМИСЛЯТ НОВИ /КАТО НЕИСКАЩИ ДА БЪДАТ ТЪПАНАРИ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ/ Е ОПАСНО, НЕ ЗА ДРУГИТЕ, А ЗА ТЯХ - КАТО НЯМАТ С КАКВО ДА ЗАЕМАТ СЪЗНАНИЕТО СИ, ТРЪГВАТ ДА ДЪЛБАЯТ ЗА ДРЪНКУЛКИ И ДА СЕ ЧЕПКАТ ЗА ЩЯЛО И НЕ ЩЯЛО С ВСИЧКИ, КОЕТО СИ Е ДОСТА ОПАСНО ЗА ТЯХ, ЗАЩОТО МОГАТ ДА ПОПАДНАТ НА НЯКОЙ ЗЪЛ ФАРАОН, КОЙТО ДА ГИ СТРОИ КАТО ИМ СКРЪЦНЕ СЪС ЗЪБИ И ДА ГИ ЗАШИБА КАТО НЕГОВИ РОБИ КЪМ ПИРАМИДАТА МУ, ЗА ДА Я ШЛИФОВАТ ОТВСЯКЪДЕ И ДА Я ТАПИЦИРАТ С ТЪНКИ ЛИСТОВЕ ЕЛЕКТРОН НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА, ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ СИЛНА ЕЛЕКТРОМАГНИТНА ТЯГА И НАДЕНИЦИТЕ НА ФАРАОНА ДА ДЕХИДРАТИРАТ ПО-БЪРЗО, ЗА ДА ЯДЕ СУДЖУК ЦЕЛОГОДИШНО ОТ СВОЯ ХЛАДИЛНИК-ТРЕЗОР-МАВЗОЛЕЙ. ВЕЧЕ РАЗБРАХМЕ КОЯ Е ЦЪРКВАТА НА ФАРАОН, НО КОЯ Е ЦЪРКВАТА НА БОГ? ЦЪРКВАТА НА БОГ НЕ Е МУМИФИЦИРАЩА, А ОБРАТНО - ТЯ ДАВА ХИДРАТАЦИЯ НА ЧОВЕКА, ОБЛИВА ГО СЪС СТРУИ ЖИВОТ, ЗА ДА БЪДЕ ЖИВ И ДА ДАВА ДОБЪР ПЛОД, КОЙТО ДА НЕ ГО МУМИФИЦИРА, А ДА ГО ОЖИВЯВА ОТ ВЕК НА ВЕК, ДО КРАЯ НА ВЕКОВЕТЕ, И ОТ ХОРИЗОНТАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ ДА ГО ВЕРТИКАЛИЗИРА, ЗА ДА ИЗПОЛЗВА КРАКАТА СИ ДА ХОДИ В ПЪТЯ НА МИРА, РЪЦЕТЕ СИ ДА ТВОРЯТ ПРАВДА И ГЛАВАТА СИ - ЗА ДА МИСЛИ КАКВО ДА ПРАВИ СЪС СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ, ДОКАТО СА В НЕГОВА ВЛАСТ. ЯСНО Е, ЧЕ ТОЙ ЩЕ ЗАСПИ СВОЯ СЪН, КАКТО ВСЯКА ВЕЧЕР СИ ЛЯГА, ЗА ДА СЕ СЪБУДИ ТОНИЗИРАН И ГОТОВ ЗА НОВИ ПОДВИЗИ - ТАКА ЩЕ СЕ СЪБУДИ НОВ В УТРЕШНИЯ ДЕН, КОЙТО ЗАПОЧВА СЛЕД ДНЕШНИЯ. НО ДО УТРЕ ИМА ЕДНА МРАЧНА НОЩ - КЪДЕТО СВЕТЛИНАТА НА СВЕТА, ИСТИНСКИЯТ, СВЕТЛИЯТ ЧОВЕК ГРЕЕ КАТО СЛЪНЦЕ И МРАКЪТ БЯГА ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ, СЪС СКОРОСТТА НА СВЕТЛИНАТА. ТАЗИ Е БОЖИЯТА ЦЪРКВА - КОЯТО ИМА ВЛАСТ НАД СМЪРТТА, КОЯТО ПАНИЧЕСКИ СИ ПЛЮЕ НА ПЕТИТЕ, КОГАТО ЖИВОТЪТ СЕ ПОЯВИ НАСРЕЩА Й.

27 октомври 2010

ДОБРА ВОЛЯ

====================================
Здравейте, приятели!

През последните няколко години едвам удържам една мощна атака - ДЯВОЛЪТ иска да ме прави духовник. :) Усмихвам се, но хич не ми е до смях. След като разбра, че няма да МУ мине номерът пред М-Е-Н, започна да обработва моите родители. Интересно е, че ДЯВОЛЪТ, да, за мен това е работа на ДЯВОЛА [вече изясних своята теза - ние предизвикваме среща с ДЯВОЛА, именно ако просто си мълчах и кимах с глава на всички глупости, които се тиражират, нямаше да имам главоболия от подобно естество, ако не бях писал също книгата и писмата], опитва отново да създаде война между майка ми и баща ми /не че е настъпвал мир, но поне има временни затишия след поредната масирана артилерийска канонада - само докато бъдат почистени оръдията и бъдат заредени отново/, защото майка ми я обработва един да уча в Семинарията, докато баща ми го притиска друг да уча в някаква школа на петдесятниците. "Какво става, реши ли се?" е постоянният въпрос, който им задават. С мен разбраха, че няма смисъл да говорят. На баща ми и майка ми съм им казал, че си имам професия и ако трябва да избирам нова, да уча и пр., ще помисля по въпроса. Но май ще се наложи да напиша едно систематично изложение и следващият път, когато някой неразбрал ми зададе отново този въпрос, да имам готов отговор.

Парадоксално е, че мой добър приятел драпа със зъби и нокти вече няколко години към Богословския факултет на Софийския университет [http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/fakulteti/bogoslovski_fakultet2/predstavyane]. Колко хубаво щеше да бъде, ако можехме да се разменим - той да отиде да учи Богословие и да се успокоят неукротимите :), а мен да ме оставят намира. Привлича ме Богословието наистина, но единствено ФИЛОСОФИЯТА в Богословието.

Моят приятел е убеден, че когато облече расо, ще стане духовник. Често си говорим на тази тема - той ВЯРВА с цялото си сърце, че един ден ще стане духовник. Вече трети път чете Св. Писание от кора до кора, подготвяйки се по конспекта за БФ на СУ, наизустил е Вечернята и Утренята, поклоните и целуването на ръце знае, но няма кой да го издържа да учи в София. Когато го гледам как се балтае, а мен ме преследват гореспоменатите, ми се иска да ги запозная с думите: ТОВА Е ВАШИЯТ ЧОВЕК! /Ако някой знае някоя фондация, която да може да помогне на моя приятел да учи в Богословски факултет на Софийски университет, нека ми пише - учил е Философия в Софийски университет, но е прекъснал поради психически срив - неблагоприятни обстоятелства, с други думи се е срещнал с ДЯВОЛА, но не е бил подготвен за това и е претърпял сериозно сътресение. Трябвали са му години, за да се върне в реалността. Да, зная, че m.muladzhikova не вярва и на дума от написаното, а с нея и мнозина, но аз като добър приятел искам да му помогна. Просто ми е продухал ушите с този БФ на СУ - явно като е учил в СУ, знае нещо повече от мен, затова така драпа. Аз не виждам проблем да се запише в Шумен - там преподава доц. д-р Павел /как му беше фамилията, че я забравих :)/, а и може да отиде в старопрестолния град /Велико Търново/ - поне е по-близко и там е злополучното жилище на моите родители, което от десетки години е запорирано и никой не живее в него - ще ходи на търг /понеже не могат да се разберат единият да изплати на другия неговата част - всеки смята, че той е прав, и другият има неоснователни претенции/, затова в момента виси в нищото - лихвите се трупат, но за да има търг, някой трябва да плати за оценка, за да се види каква е цената му и да се наддава на търга - най-интересното е, че адвокатите и съдиите така отвратиха моите родители през дългите години съдебни спорове, че те в момента искат жилището да не отива на търг, а да остане за мен /това е само идея, не и консенсус!/, което е похвално, защото аз нямам жилище. Проблемът е, че за да стартира каквото й да било трябва да се платят натрупаните лихви по подялбата, които вече чупят всякакви рекорди - след няколко години лихвите ще изядат стойността на целия апартамент и аз като наследник един ден може да се наложи да изплащам още един апартамент, за да покрия лихвите - майка ми, въпреки че е подала декларация, че не живее в този апартамент, всяка година й пращат от общината честитка, с дължима сума за смет за този имот - това обикновено е свързано с доста емоции, тъй като специално е посетила общината, за да докаже с документи, че не живее там - всъщност никой не живее там, поне по документи, понеже имотът е процесен и никой не може да пусне квартиранти. Заключено десетки години, жилището е необитаемо - по вестниците бяха писали, че около Велико Търново хората живаеят в землянки, а 120 квадрата /+ гараж/ стоят абсолютно празни години наред. Най-интересното е, че дълги години аз живеех там, без да живея там - паспортът ми беше с постоянен адрес това жилище - системата автоматично прави паспорта на децата по адреса на родителите, без да провери каквото й да било. Нямах никакви проблеми, докато не потрябвах на военните - безуспешно ме търсили да ме пратят в казармата. Забърка се една голяма каша, 10 години влизах в казармата и СЛАВА БОГУ, че казармата отпадна и армията стана професионална - дори бях даден на прокурор, защото военните не можеха да разберат какво става - къде съм. Трябваше да пътувам стотици километри, за да им обяснявам едно й също нещо - не живея там. Проблемът е, че като влезеш веднъж в тяхната система, каквото й да правиш, каквито й приказки да им говориш - те четат написаното от техните хора, а не какво е реалното положение. Бях чувал, че не закачат студентите, затова, въпреки че нямах някакви планове за бъдещето, т. е. какво да уча, реших да вляза където й да е, само да ме оставят намира - влязох на няколко места, както впрочем и в СУ на трето класиране, но вече се бях записал да следвам инженерство. Извадих си документ, че съм редовен студент и право при военните, е не лично, а по пощата - изпратих им препоръчано писмо. Отговорът дойде с малко закъснение - отново не бяха разбрали нищо. Отново трябваше посред зима, в големи преспи, посред първата изпитна сесия да ги удостоявам с присъствието си. Това стана СЛЕД изпитната сесия - показах им студентската книжка, нямаше учудващо нито една двойка, и тогава ми казаха ВЕЛИКАТА МИСЪЛ: ТИ ПЪРВО СИ ВОЙНИК, ПОСЛЕ ВСИЧКО ОСТАНАЛО - СТУДЕНТ, СИН И ПР. Разказвам ви всичко това, скъпи приятели, защото някои хора имат ОСОБЕНО УСЕЩАНЕ ЗА СВОЯТА РАБОТА - ТЕ СЕ МИСЛЯТ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА, КОЕТО СА. ПРЕТЕНДИРАТ ЗА НЯКАКВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНОСТ. Искам да ви задам следния въпрос: НИМА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС НЕ Е СВОБОДЕН ДА ИЗБЕРЕ КАКЪВ Е НЕГОВИЯТ ПРИОРИТЕТ, ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ ЗА ДРУГИТЕ ТОЙ ЩЕ ИМА ВИНАГИ ТЕХНИЯТ ПРИОРИТЕТ? - ЗА ВОЕННИТЕ - ВОЙНИК, ЗА РЕЛИГИОЗНИТЕ - ВЯРВАЩ, ЗА АТЕИСТИТЕ - АТЕИСТ И ПР. ТОЧНО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА МЕ ПРЕСЛЕДВАТ РАЗНИ ХОРА - ИСКАТ ДА МЕ НАПРАВЯТ ПО ТЕХНИЯ КАЛЪП, ДА БЪДА ТЕХЕН ЧОВЕК, ТЯХНО КОПИЕ. КАТО НИЩО ЩЕ МИ ХВЪРЛЯТ ЕДИН ХУБАВ БОЙ НЯКОЙ ПЪТ, НО АЗ СИ МЪЛЧА И КИМАМ С ГЛАВА. ЩЕ СИ ПОМИСЛЯ, ХУБАВО ЩЕ СИ ПОМИСЛЯ, ЩЕ ОБМИСЛЯ, ПРЕМИСЛЯ И ПР. - ТОВА Е МОЯТ ОТГОВОР, ОСВЕН ДУЖУРНИЯТ: ТЪЙ ВЯРНО! :)/

ЗАЩО АЗ НЕ СЪМ ЧОВЕКЪТ? Това е доста обширен въпрос, в смисъл като отговор. Бих могъл да го обхвана накратко в 3 точки:

1. Християнството, Ислямът, Юдаизмът и пр., за мен, са философски системи, възникнали вследствие тълкуване на Св. Писание. В смисъл, всяка религия е съсредоточие на представите на определен кръг философи за Бога и Божия Ред - всички, генерирани от Св. Писание религии са едно й също нещо, казано по различен начин. За това може доста да се поспори, но аз ви казвам какво мисля на този етап - ако някой може да ме убеди в обратното, то бих се радвал да ми пише.

2. Религиите, носещи СВЕТЛИНА, освен да отворят очите на слепците за ВЕЛИКАТА ИСТИНА /виж темата ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА/, целят ДА ДАДАТ НА ВЯРВАЩИЯ ПЪТ ПРЕЗ БЛАТОТО-ТРЕСАВИЩЕ, ИМЕННО ЛОШОТО НАСЛЕДИЕ. ЛОШОТО НАСЛЕДИЕ ГЕНЕРИРА ЛАВИНООБРАЗНО НОВИ И НОВИ БЕДСТВИЯ, ЗАТОВА ЦЪРКВАТА [ЗА МЕН В ТОЗИ АСПЕКТ ИМА ЕДНА ЦЪРКВА] СЕ ЯВЯВА БУФЕР, КОЙТО ДА ПОЕМЕ /ДОКОЛКОТО МОЖЕ/ УДАРА НА ЛОШОТО НАСЛЕДИЕ. ЦЪРКВАТА СЕ ОПИТВА, ПОНЕ ТЕОРЕТИЧНО, ДА ВЪРНЕ СВЕТА КЪМ ПЪРВОНАЧАЛНОТО МУ СЪСТОЯНИЕ - ДА КОРИГИРА НАТРУПАНАТА ГРЕШКА. ДЕСЕТТЕ БОЖИИ ЗАПОВЕДИ СА ИМЕННО ИМПЕРАТИВ - НЕ ПРАВИ ТОВА И ТОВА. ПРОСТО НЯКОЙ Е РЕШИЛ ДА УБИВА, ДА ЛЪЖЕ, ДА КРАДЕ И ПР. - ТОВА СЪЗДАВА РЕАЛНОСТ, КОЯТО Е ОТРИЦАНИЕ НА ПЪРВИЧНАТА РЕАЛНОСТ. НЯКОГА ЗЕМЯТА Е БИЛА НАСЕЛЕНА С ДОБРИ ХОРА, ПОНЕ В ТОВА ВЯРВАТ ВСИЧКИ - ЧОВЕЦИТЕ НЕ СА УБИВАЛИ, НЕ СА ЛЪЖЕЛИ, НЕ СА КРАДЯЛИ... МОЖЕ БИ ТОВА Е БИЛО, КОГАТО ВСЕКИ Е ИМАЛ ТОВА, КОЕТО ВСЕКИ ДРУГ ИМА!!! - ДОКАТО НЯКОЙ САМОВОЛНО Е ОГРАДИЛ ДАДЕНА ТЕРИТОРИЯ И СИ Е ИЗДИГНАЛ КРЕПОСТ, СЪЗДАЛ СИ Е СВОИ ПРАВИЛА И Е ЗАПОЧНАЛ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА КАТО БОГ НАД ВСЕ ПО-ГОЛЯМ КРЪГ ОТ ХОРА И ПО-ГОЛЯМ АРЕАЛ! ОТТАМ НАСЕТНЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ВОЕННИТЕ СТЪЛКНОВЕНИЯ, БОРБАТА ЗА ВЛАСТ И ПОСТЕПЕННО ДОСТИГАМЕ ДО ДНЕШНОТО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА. СЪВСЕМ ОПРЕДЕЛЕНО РЕЛИГИИТЕ, КОИТО СЕ ТИРАЖИРАТ В МОМЕНТА, НЕ ЦЕЛЯТ, МОЖЕ БИ НЕДОВИЖДАМ, ДА ВЪРНАТ СВЕТА КЪМ ПЪРВОНАЧАЛНОТО МУ СЪСТОЯНИЕ, В КОЕТО ПО ДЕФИНИЦИЯ ВСИЧКИ СА БРАТЯ - РАВНИ И СВОБОДНИ. ТОЗИ ПЪРВИЧЕН РАЙ, СПОМЕНАТ В БИТИЕ, Е ЕДНА ФИЛОСОФСКА АНТИТЕЗА НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА - ИЗГУБЕНИЯТ СВЯТ /РАЙ/ Е НЕСЪСТОЯЛОТО СЕ [ПОЛОЖИТЕЛНО] БИТИЕ В ОБЩАТА РАМКА. В ТОЗИ СМИСЪЛ НАШЕТО ОТДАЛЕЧАВАНЕ ОТ РАЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ СТОПИРАНО ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ - ПРОСТО ТРЯБВА Д-О-Б-Р-А В-О-Л-Я, КОЯТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ДЕФИЦИТНА СТОКА В НАШИЯ СИЛНО ДИСБАЛАНСИРАН СВЯТ.

3. Ако следите мисълта ми, ще достигнете по логичен път до следното. Не е нужно да учиш години наред в някакви учебни заведения за духовник, когато може СВОБОДНО ДА ПРОПОВЯДВАШ, стига да имаш Д-О-Б-Р-А В-О-Л-Я и Д-О-Б-Р-О С-Ъ-Р-Ц-Е ЗА Д-О-Б-Р-А-Т-А В-Е-С-Т:

Бъдете братя, правете добро, не бъдете егоисти. Помагайте си един на друг, обичайте се по братски, без значение дали сте християни, мюсюлмани, будисти... Не се гнусете един от друг - доброто няма верска принадлежност, злото не подбира никого. БОЖИЕТО ПРИСЪСТВИЕ не личи по дрехи златотъкани, по великолепни храмове и пр., но по ДРЕХАТА, ПО ХРАМА - ВАШЕТО ДОБРО СЪРЦЕ!!!


ЗА МЕН ВСИЧКИ РЕЛИГИИ ИМАТ ОБЩА ВИЗИЯ - ИМЕННО ДА ВНЕСАТ КОРЕКЦИЯ В СИЛНО ДИСБАЛАНСИРАНИЯ СВЯТ. ВСИЧКИ РЕЛИГИИ СА МАШИНИ ЗА ВНАСЯНЕ НА ДИСБАЛАНС ОТ ДРУГА СТРАНА /ЩЕ ОБЯСНЯ ВПОСЛЕДСТВИЕ/, ОСОБЕНО ПРЕЗ ИЗМИНАЛОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ И ПОЛОВИНА.

ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ - ЩЕ ИМА ХОРА, КОИТО ДА ВИЖДАТ В СВЕЩЕНИЧЕСКОТО НАМЕТАЛО НЯКАКЪВ МАГИЗЪМ. НА МОЯ ПРИЯТЕЛ МУ ПОЖЕЛАВАМ ДА СБЪДНЕ СВОЯТА МЕЧТА /АКО НЯКОЙ ПОВЯРВА НА НАПИСАНОТО ОТ МЕН, И ИМА Д-О-Б-Р-А В-О-Л-Я ДА ПОМОГНЕ НА ТОЗИ МЛАДЕЖ, КОЙТО ПРОСТО Е ИМАЛ НЕЩАСТИЕТО ДА ПОПАДНЕ НА Л+О+Ш+А Ж+Е+Н+А, И МУ ПОДАДЕ Р-Ъ-К-А ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ДЪЛБОКИЯ Р+О+В, В КОЙТО СЕ Е ОЗОВАЛ ИМЕННО КАТО ДОБРОДУШЕН НАИВНИК, МЕЧТАТА НА ТОЗИ МОЙ ПРИЯТЕЛ МОЖЕ ДА СЕ СБЪДНЕ; ИСТИНА ВИ КАЗВАМ, АКО ГО ЗАПИШЕМ В С-О-Ф-И-Я ДА УЧИ Б-О-Г-О-С-Л-О-В-И-Е, ЩЕ НАПРАВЯ Б-О-Г-А-Т-О Д-А-Р-Е-Н-И-Е НА С-О-Ф-И-Й-С-К-И-Я У-Н-И-В-Е-Р-С-И-Т-Е-Т/ - ДА СТАНЕ Д-У-Х-О-В-Н-И-К. АЗ НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА СТАВАМ С+Т+У+Д+Е+Н+Т П+О Б+О+Г+О+С+Л+О+В+И+Е /В КОЯТО Й ДА Е БОГОСЛОВСКА ШКОЛА/, САМО ЗА ДА СЪМ ДОБЪР С ДЯВОЛА. ПОНЯКОГА ЧОВЕК ТРЯБВА ДА Е ЛОШ ЗА Д+Р+У+Г+И+Т+Е, ЗА ДА Е ДОБЪР ЗА С-Е-Б-Е С-И!!! /Нямам нищо против имащите се за православни, протестанти, католици, петдесятници и пр., мюсюлмани, будисти, евреи и пр. - ИМА ЕДНА УНИВЕРСАЛНА ИСТИНА, и много лъжи. Или си В ИСТИНАТА, или В ЛЪЖАТА. Да правиш това, което искаш другите да правят на теб, но така че и ти и те да сте ПРАВИ ПРЕД БОГА, се изисква ДОБРО СЪРЦЕ, ИЗПЪЛНЕНО С ДОБРА ВОЛЯ КЪМ БЛИЖНИЯ. Ако попитате произволен брой МЪДРИ вярващи от което й да е вероизповедание: КОЕ Е ДОБРОТО СЪРЦЕ?, ТЕ ЩЕ ВИ ДАДАТ ЕДИН Й СЪЩИ ОТГОВОР - СЪРЦЕТО, ИЗПЪЛНЕНО СЪС СВЕТИЯ ДУХ./

С настоящия цикъл теми ПЛАНИРАМ да направя ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ ГОЛЯМАТА ЦЕЛ - ИМЕННО ДА СБЛИЖИМ СВОИТЕ ПОЗИЦИИ ТЕОРЕТИЧНО И ЕМПИРИЧНО, АКО Е РЕКЪЛ ГОСПОД, ОТНОСНО ВЪПРОСА: К-О-Я -Е- Д-О-Б-Р-А-Т-А Ж-Е-Н-А З-А Р-А-З-В-Е-Д-Е-Н-И-Я М-Ъ-Ж? /ВЕЧЕ ЗАДАДОХ ВЪПРОСА: Ж*Е*Н*А*Т*А -Е- С-В-О-Б-О-Д-А ИЛИ Р+О+Б+С+Т+В+О?, НО СЕГА ИДВА ПО-СЛОЖНИЯТ ВЪПРОС. :)/ Нямам Н+А+Ч+А+Л+Н+И+К, който да ми дърпа ушите защо се цепя от К+О+Л+Е+К+Т+И+В+А - А-З С-Ъ-М К-О-Л-Е-К-Т-И-В-Ъ-Т, А МОЙ Н-А-Ч-А-Л-Н-И-К Е ТОЗИ, КОЙТО МИ ГОВОРИ В СЪРЦЕТО - ПРАВИ ДОБРО, ДРУЖИ С ИМАЩИТЕ НУЖДА ОТ П-Р-О-С-В-Е-Т-Л-Е-Н-И-Е, НАХРАНИ ГИ, НАПОЙ ГИ, ОБЛЕЧИ ГИ... БОГ Е ПРЕМЪДЪР, ЗАТОВА БОГ Е СКРИТ ОТ ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА, КОИТО НЕ РАЗЛИЧАВАТ Д-Я-С-Н-А ОТ Л+Я+В+А РЪКА, НО БОГ Е ПРЕД ОЧИТЕ НА ТИЯ, КОИТО ОБИЧАТ М-Ъ-Д-Р-О-С-Т-Т-А.

Да погледаме малко видео:

http://www.youtube.com/watch?v=PotS7hPQZTU&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=lWGwNC0WJE0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=PPsAskGCluw&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=2nSOrDu3B6I&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=cRaJ_ey6kGA&NR=1

Забелязахте ли тези големи мъже как гледат като деца от детската градина - ИЗУМЕНИ от това, което виждат или по-скоро от това, което не могат да видят. Пипат гладките стени като слепци, прокарват пръст по правите ръбове, но нямат НИКАКВА ИДЕЯ как да направят нещо подобно, как ДА ОТВОРЯТ ОЧИ и да кажат: ЕВРИКА!

ТОЧНО ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО НА БОГОСЛОВИТЕ - НИЕ :) СМЕ ПРИКОВАНИ НА ГРЕДАТА НА СВОЯ УМ - МОЖЕМ ДА ВИДИМ САМО ТОВА, КОЕТО НИ ПОЗВОЛЯВА НАШИЯТ ГОСПОДАР /РАЗУМЪТ/. Аз като СВОБОДЕН БОГОСЛОВ обаче не съм прикован на СТЪЛБА НА НИКОЯ БОГОСЛОВСКА ШКОЛА, ЕДИНСТВЕНО НОСЯ НАПРЕЧНАТА ГРЕДА - МОЯТА СВОБОДА. :) ИМЕННО КАТО ИМАЩ ПОВЕЧЕ СТЕПЕНИ НА СВОБОДА ОТ ПРИКОВАНИТЕ НА СВОЯ СТЪЛБ, ЩЕ НАПИША НЯКОИ НЕЩА. САМО ДА ВИ ПРЕДУПРЕДЯ - НЕ МОГА ДА СЕ ИЗДИГНА НАВИСОКО, КАТО ВАС, ШКОЛУВАНИТЕ БОГОСЛОВИ, А САМО ШАРА НАНИСКО, ЗАТОВА ГЛЕДАЩИТЕ ОТВИСОКО МОЖЕ ДА НЕ СХВАНАТ КАК ГЛЕДАТ, ГЛЕДАЩИТЕ ОТНИСКО, КАТО МЕН. ЗАТОВА ДА НЕ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО С ЧЕТЕНЕ НА СЛЕДВАЩАТА ЛЕКЦИЯ - НИВОТО ЩЕ БЪДЕ НИСКО, МНОГО НИСКО, ОТЧАЙВАЩО НИСКО. ОСТАНАЛИТЕ ДА НЕ СЕ ОТЧАЙВАТ ОБАЧЕ - ПОДГОТВИЛ СЪМ ИНТЕРЕСЕН ФИЛМ /за съжаление е на АНГЛИЙСКИ, затова си намерете ПРЕВОДАЧ/.

18 октомври 2010

ПИЛИГРИМ

===============================
Здравейте, приятели!

Както може би вече сте забелязали, аз пиша многословно /за което понесох доста критики!/ за нещата, които ме вълнуват, но как обичам да говоря... :) Спомням си студентските години в София - по цели вечери съм разисквал с мои съквартиранти и приятели разни теми. Спомням си как веднъж направихме купон в нашата стая и се събрахме няколко българи, сърби, македонци и албанци, и направихме маратон по пиене на бира - играем карти и пием бира. В общежитието сме, пием бира от стъклени бутилки и играем карти. Като изпием бирата се въртим - взимаме празните бутилки и отиваме до една дървена барака на стотина метра през един парк. Когато дойде моят ред, след като бях пийнал здраво, краката ми сами вървяха, пресякох парка, луната светеше високо /сякаш беше пълнолуние/, подадох празните бутилки и се върнах с пълните... Маратонът продължи до мига, в който някой реши да натрошим празните бутилки, като ги изхвърлим през прозореца. Чу се чупенето на стъкло, но аз не исках да изхвърля моята бутилка - някак чувствах някаква вандалска постъпка в този акт, дори на градус. Същата вечер бяхме говорили надълго и нашироко за чудесната балканска природа, за чудесните балканци, за братството между българи, сърби, македонци, албанци... Сутринта видях стъкларията под прозореца ни, но вместо да взема една метла и лопата, за да измета тази свинщина, аз просто не реагирах по никакъв начин. Сякаш нямах никакво участие в тази постъпка. Но аз имах - бях ходил до бараката за бира. Но нямах сила и смелост да си призная, че ТАЗИ СВИНЩИНА БЕШЕ МОЯ РАБОТА!!! Да, освен това обичах да живея мърляво, да не подбирам приятелите си, заниманията си и пр. Аз се носех по течението - правех каквото другите правят, макар дълбоко в себе си да разбирах, че този начин на живот не е ВЪЗВИШЕН. Така по някакъв инстинктивен начин започнах да се разлъчвам с всеобщата маса, започнах да си намирам по-смислени занимания, да търся по-възвишени хора, с които да се срещам и да обменям мисли и идеи. Не казвам, че моите дотогавашни занимания и събеседници са чиста загуба на време, напротив. Но апетитът идва с яденето.

Всяка седмица започнах да обмислям какво ще правя събота и неделя. Обикновено съботата я използвах да ходя на кино, а неделята ходех до храм-паметника "Св. Александър Невски" и прилежащия наоколо център. Хареса ми кино "Изток", срещу хотел "Плиска", а и имаше едно магазинче за сглобяеми самолети и кораби /от пластмаса/, разглеждах ги, докато ядях пуканки или понички и чаках да вляза в киносалона. После се качвах на автобус № 280 и обратно в Студентски град - спирах на последната спирка, купувах си пица, хотдог или дюнер, бира и плодове, а имаше и сергия със стари книги, та междувременно разглеждах и тези книги, харесвах си нещо и си го купувах. После се качвах обратно на автобус № 280 или № 94 и се прибирах към общежитието. Хапвах, пийвах, после подремвах хубав следобеден сън, а накрая идваше най-хубавото - четенето на книгата. Няма да забравя, когато видях книгата на К. В. Керам "БОГОВЕ, ГРОБНИЦИ И УЧЕНИ - РОМАН ЗА АРХЕОЛОГИЯТА", Издателство "Български художник", София, 1978 г.

От много четене :) се е разпаднала - трябва да я нося на подвързия! Тази книга е част от поредица, но другите книги не съм ги срещал. Именно "БОГОВЕ, ГРОБНИЦИ И УЧЕНИ В КАРТИНИ" и "БОГОВЕ, ГРОБНИЦИ И УЧЕНИ В ДОКУМЕНТИ".

Четейки тази книга, аз откривах света на древните, сякаш бях самият Индиана Джоунс. Сякаш играех Quadrax. С годините, колкото повече четях, разгадавах тайните на древните, много задънени коридори се оказаха с изход и продължавам напред. Не трябва да забравяме, че древните са били хора като нас - с мечти като нашите, с търсения като нашите /на големите въпроси/, с потребности като нашите... Да си мислим, че те са били просто едни варвари с примитивно мислене, за мен е несериозно. Те са се раждали точно като нас и са израствали интелектуално точно като нас. Трудно ми е да повярвам, че строителите на такива сложни храмови съоръжения ще оставят своите пилигрими :) да бъдат най-обикновени варвари, които ще пропилеят всичко в разгулен живот - тези империи са просъществували хилядолетия. Те са се нуждаели от гръбнак, който да противостои на варварството. Религията е била инструмент за моделиране на съзнанието - давала е на хората ИМПУЛС, за да излязат от примитивизма, който е присъщ на НЕОДУХОТВОРЕНАТА НАТУРА, да надскочат своята низша природа, да не останат просто едни консуматори и разрушители, но да МОДЕЛИРАТ СЕБЕ СИ, ТАКА ЧЕ ДА ЗАСИЯЕ В ТЯХ БОЖЕСТВЕНАТА СВЕТЛИНА, КОЯТО ДА ОЗАРИ СТОЯЩИТЕ В МРАК. Древните са били мъдри хора - осъзнавали са, че трябва да дадат най-доброто от най-доброто, за да получат най-доброто от най-доброто. Инвестиция с възвръщаемост!!!

Да надникнем в света на древните. :) Млад приближен на фараона отива в храма на Абу Симбел /Египет/ да търси съвет как да си намери ДОБРА ЖЕНА. Попада на духовник, който обаче не иска ДИРЕКТНО да му каже САМАТА ИСТИНА - че му трабва ЗРЯЛОСТ, за да направи МЪДЪР ИЗБОР. [Ето тук [http://forums.pravoslavie.bg/viewtopic.php?f=10&t=2202&sid=f139181ccf7a8cb21ed726fe2d3dfcf3&start=0] питам: ЖЕНАТА Е СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО?] По заобиколев начин той му казва: "Трябва да отидеш до величествените пирамиди в близост до Хелиополис - помоли се на боговете, носи богати дарове." Междувременно този духовник пише до съответните органи да се погрижат за този млад човек. След хиляди километри на гърба на камила или пътуване с корабче по Нил, след много приятни емоции и хубави гледки, срещи с интересни хора, среща с величествените пирамиди - с една дума замаян от всичко, този младеж е ТОТАЛНО ошашавен, но и отчасти ОСЪЗНАЛ, че има много да учи за света, за хората, за боговете :), за да разбере КОЕ Е ДОБРО и КОЕ - ЗЛО, та да може да направи ИЗБОР, и то МЪДЪР ИЗБОР. Ето това е била функцията на религията - един торент сайт с адреси, препратки към различни дестинации. За едни превключва на първа, за други на втора, за трети на трета, четвърта, пета... скорост - една гигантска скоростна кутия. Всеки един ПИЛИГРИМ има нужда от ДУХОВНО ПЪТУВАНЕ, за да израсне в своето мислене посредством ДУХОВЕН ОБМЕН. ПОКЛОННИЧЕСКИТЕ ПЪТУВАНИЯ не са измислени отвчера - те са с много древен произход. Има ги в Християнството, има ги в Исляма, има ги в Будизма...

Бил съм и аз на поклоннически пътувания. Спомням си, когато посетих Кръстова гора /манастир не видях, поне не си спомням да имаше/, преди да бъде бетонирана. С един автобус "Чавдар" се носихме като народна песен по чукарите, на един завой се надвесихме над една пропаст и безмалко да се намерим на дъното й. Взех си камъче с кръстче - при добро желание се вижда наистина. Спомням си планината с море от хора с горящи свещи в ръце - имаше нощно бдение. Там срещнах един пастор, с когото си поговорих, докато християните от нашия автобус се провираха през една дупка в едно дърво. Аз не се проврях и бях заклеймен като пъзльо. Вечерта зъзнах като куче в автобуса с възрастните поклонници, докато всички останали обикаляха в ноща и после ни разказваха как са чакали два часа да налеят литър вода от някакво аязмо, как са се пъхали в някакви параклисчета и пр. Изядохме сандвичите, изпихме напитките, някои нащракаха снимки, качихме се на "Чавдар"-а и се заспускахме по баирите към нашия град. Като наближихме Бачковския манастир пуснахме по една вода, покрай Копривщица - по още една, на Беклемето хапнахме и пийнахме, някои ядоха и сладолед, и няколко часа по-късно като ни напънаха стомасите и мехурите, голям зор беше, едвам се добрахме до вкъщи. Когато си спомняме за това пътуване, всички се смеем - изплуват нови и нови глупости, нови и нови подробности, които изписват усмивки на лицата ни.

Не мога да забравя едно пътуване, в което се разминах на косъм от... Ще разберете след малко от какво. Бяхме на посещение на манастирите в района на Черепиш и една баба караше една тежка количка с дарове за манастирите, но нямаше сили да я бута, затова реших да й помогна. И както помагах на тая баба да се качи в пътническия влак, който по неясна за мен причина беше спрял на тази малка гара и просто стоеше, и й подавах количката й, както стоях на половин метровия перон ИЗВЕДНЪЖ се появи влак зад завоя и аз си викам: ВЛАК!!! Просто гледах вцепенен. Премина на две педи от мен. Това беше експресът за София. Само се обърнах и го видях изотзад. Бях си глътнал езика от страх.

Сигурен съм, че всеки или поне повечето от вас имат някакви поклоннически пътувания. Не искам да ви разказвам повече за мои пътувания, защото може да се отегчите, а и не си спомням кой знае какво. А и искам да сте свежарки :), защото съм планирал да ви пратя на мои разноски на поклонническо пътуване - до Константинопол. Не, не до Цариград. Не, нямам машина на времето, нито имам жълта книжка.

http://www.arkeo3d.com/byzantium1200/contents.html

Вярвам, че ви е харесало това пътуване. :) Сега искам да помислите КАКВО би накарало Византия/Рим да изостави уютното пристанище на езичеството. Историята ни казва, че Константин Велики е първият езически император, прегърнал Християнството!!! 300 години Империята е гонила християните и ИЗВЕДНЪЖ разбира, че Християнството е ИМПЕРСКАТА РЕЛИГИЯ!!! Която повече от хилядолетие ще властва над земите на Изтока* и Запада**, и над половин хилядолетие в земите на Запада** след падането на Константинопол!!! [*, ** - Изтока и Запада на Империята] Вярвам в чудеса, но това е направо ЧУДО НА ЧУДЕСАТА!!!

Ето какво мисля по казуса:

ХРИСТИЯНСТВОТО НОСИ В СЕБЕ СИ СИЛНО ДЕМОКРАТИЧЕН ЗАРЯД - БРАТСТВО, РАВЕНСТВО, СВОБОДА - В ДУХА ХРИСТОВ. ТО Е АНТИТЕЗА НА ТИРАНИЯТА, КОЯТО Е АМПЛОА НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ДО ПОЯВАТА НА КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ НА СЦЕНАТА НА ИСТОРИЯТА. В ЕДНА ИМПЕРИЯ НА ДЕСПОТИЗЪМ И ТЪМНИНА Е НОРМАЛНО ЕДНО ТАКОВА НОСЕЩО СВЕТЛИНА УЧЕНИЕ ДА НАБИРА ВСЕ ПО-ГОЛЯМА СИЛА. КОЛКОТО И НЕВЕРОЯТНО ДА ЗВУЧИ, ХРИСТИЯНСТВОТО ВЪПЛЪЩАВА В СЕБЕ СИ ДУХА НА РЕПУБЛИКАТА. В ОТЧАЯН ОПИТ ДА СПАСИ СВОЯ СВЯТ ОТ НАБЕЗИТЕ НА ВСЕ ПО-МОЩНИТЕ АТАКИ НА ВАРВАРИТЕ, /НУЖДАЕЙКИ СЕ ОТ ВОЙНИЦИ, КОИТО ДА ПАРИРАТ АТАКИТЕ НА СПОМЕНАТИТЕ/, РИМ СЕ ВРЪЩА КЪМ ДУХА НА РЕПУБЛИКАТА. НО ПРИ ТАКОВА ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ЕТНОСИ НЕ Е ЦЕЛЕСЪОБРАЗНО ДА СЕ ПРИЛОЖИ КЛАСИЧЕСКАТА ФОРМУЛА - ДЕМОКРАЦИЯ [ДЕМОС + КРАТОС] - ВЛАСТ НА НАРОДА. ЗАТОВА ТОВА Е НОВ ВИД САМОДЪРЖИЕ ЗА РИМ - ТЕОКРАЦИЯ, А ВСЪЩНОСТ СИ Е ПОЗНАТАТА ТИРАНИЯ, НО В ПРИКРИТ ВИД. ТОВА Е БРИЛЯНТЕН ХОД НА КОНСТРУКТОРИТЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД, ИМЕННО НА ПРЕТЕНДИРАЩИТЕ ДА СА ВТОРИ ИЗРАЕЛ - ЦАРСТВОТО БОЖИЕ Е ДОШЛО НА ЗЕМЯТА, СЛЕД КАТО СЕ Е ИЗПЪЛНИЛО ПРОРОЧЕСТВОТО ОТ ОТКРОВЕНИЕ - 10-ТЕ ИМПЕРАТОРИ-ГОНИТЕЛИ НА ХРИСТИЯНИТЕ, СИРЕЧ 10-ТЕ РОГА НА ЗВЯРА, СА ИСТОРИЯ. ТАКА ТЕЗИ, КОИТО НЕ СПОДЕЛЯТ ТОВА ВИЖДАНЕ И СЕ СМЯТАТ ЗА ПЪРВИ ИЗРАЕЛ, СТАВАТ АВТОМАТИЧНО ВРАГОВЕ. ТОЗИ СПОР - КОЙ Е БОЖИЯТ ИЗРАЕЛ - Е ХИЛЯДОЛЕТЕН, ИМЕННО КОЙ Е ПРИЕМНИК НА ДРЕВНАТА ЦЪРКВА. ПРЕТЕНДЕНТИТЕ РАСТАТ ПРЕЗ ХИЛЯДОЛЕТИЯТА В АРИТМЕТИЧНА ПРОГРЕСИЯ, А ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО СТОЛЕТИЯ В ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ.

НО НЕЩО Е ПО-ВАЖНО ОТ ТОЗИ СПОР, ИМЕННО КОЙ Е ПЪТЯТ КЪМ БОЖИЯ ИЗРАЕЛ, КОЙ Е ХРИСТОС:

ВЕРНИЯТ ПЪТ Е ВЯРНАТА ФИЛОСОФСКА РАМКА - БЕЗ НЕЯ ВСИЧКО Е ОБРЕЧЕНО НА ПРОВАЛ. ТЯ ФОРМИРА И МОДЕЛИРА СЪЗНАНИЕТО - БЕЗ ИСТИНСКАТА ФИЛОСОФСКА РАМКА, КОЯТО Е ЕДНА ЕДИНСТВЕНА, ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ГОДИНИ ОСНОВОПОЛАГАЩА ЗА П-О-К-О-Л-Е-Н-И-Е-Т-О, ВЛАСТВА РАЗРУХАТА.

ТОЗИ, КОЙТО -Е- ПРОТОС И ЕСХАТОС, ПЪРВИЯТ И ПОСЛЕДНИЯТ, НАЧАЛОТО И КРАЯТ, ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ В СВЕТА [НА ИЗБРАНИТЕ], ЗА ДА МОЖЕ НОВИЯТ ЧОВЕК ДА ПОБЕДИ СТАРИЯ - ГРЕХОВНИЯТ ЧОВЕК ДА БЪДЕ РАЗПНАТ, ДА УМРЕ ТЯЛОТО НА ГРЕХА, ЗА ДА СЕ ВЪПЛЪТИ ДУХОВНИЯТ ЧОВЕК, ЖИВОТВОРЯЩИЯТ ДУХ.

13 октомври 2010

МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ

========================
Здравейте, приятели!

Тази история се случи преди много години - нашият духовен пастир ни набиваше в главите, че древните предхристияни са езичници с много богове/бесове и ние не трябва да сме като тях!!! Накрая как набрах смелост, не знам, но понеже съм чел това-онова за Древния свят, взех, че му зададох един въпрос. Но той не искаше да ми отговори. След време, и покрай вече споменатата написана от мен книга, някои хора от църквата започнаха да ми подхвърлят, че май трябва да помисля за ПОКАЯНИЕ, защото съм изпаднал в ПРЕЛЕСТ. Първо си мислех, че това е случайно съвпадение, защото те не са чели книгата, но когато започнах да опонирам на споменатите, започна масирана атака, общ фронт ме обрамчваше отвсякъде - някой им беше преразказал какво бях писал и единственият начин беше да се спасявам чрез БЯГСТВО. Но понеже тези хора са непросветени и са, за мен, едни заблудени хора, смятам да ги понауча на това-онова. :) Ако искат да четат, аз им давам възможност да излязат от своята коруба, да разширят своя КРЪГОЗОР, да дойдат на КАНАРАТА, за да видят СИНЕВАТА.

Ако отидете /виртуално/ в Египет и разгледате величествените постройки, огромните обелиски, блестели някога с върхове, покрити с електрон, но сега просто камъни, запечатали белези от бурите на десетките векове история, мълчаливи свидетели на възходи и падения, неминуемо ще се замислите, дали това, което си мислим за древните, е ИСТИНА. Монументи, понесли на плещите си хилядолетия...

Great Sphinx of Giza
http://www.sacred-destinations.com/egypt/giza-sphinx

Giza Pyramids
http://www.sacred-destinations.com/egypt/giza-pyramids

Step Pyramid of Djoser, Saqqara
http://www.sacred-destinations.com/egypt/saqqara-step-pyramid-of-djoser.htm

Kom Ombo
http://www.sacred-destinations.com/egypt/kom-ombo.htm

Karnak Temple, Luxor
http://www.sacred-destinations.com/egypt/luxor-karnak-temple

Abydos
http://www.sacred-destinations.com/egypt/abydos

Bent Pyramid, Dahshur
http://www.sacred-destinations.com/egypt/dahshur-bent-pyramid.htm

Edfu Temple, Edfu
http://www.sacred-destinations.com/egypt/edfu

Luxor Temple, Luxor
http://www.sacred-destinations.com/egypt/luxor-luxor-temple.htm

Medinet Habu, Luxor
http://www.sacred-destinations.com/egypt/luxor-medinet-habu

Philae, Philae Island
http://www.sacred-destinations.com/egypt/philae

Temple of Hatshepsut, Luxor
http://www.sacred-destinations.com/egypt/luxor-temple-of-hatshepsut

Ако разгледаме ето тези монументални постройки, ние се изумяваме от чувството за хармония и естетика на древните гърци:

Temple of Olympian Zeus, Athens
http://www.sacred-destinations.com/greece/athens-temple-of-olympian-zeus-pictures/index.htm

The Parthenon, Athens
http://www.sacred-destinations.com/greece/parthenon-pictures/index.htm
http://www.sacred-destinations.com/greece/athens-parthenon

Temple of Poseidon, Athens
http://www.sacred-destinations.com/greece/athens-temple-of-poseidon-pictures/index.htm

Erechtheion, Athens
http://www.sacred-destinations.com/greece/athens-erechtheion-pictures/index.htm

Temple of Hephaestus, Athens
http://www.sacred-destinations.com/greece/athens-temple-of-hephaestus

Temple of Athena Nike, Athens
http://www.sacred-destinations.com/greece/athens-temple-of-athena-nike

Temple of Apollo Epicurius, Bassae
http://www.sacred-destinations.com/greece/bassae-temple-of-apollo-epicurius

Sanctuary of Athena, Delphi
http://www.sacred-destinations.com/greece/delphi-sanctuary-of-athena

Sanctuary of Apollo, Delphi
http://www.sacred-destinations.com/greece/delphi-sanctuary-of-apollo

Agrigento Temples
http://www.sacred-destinations.com/italy/agrigento-temples

Greek Temples of Paestum
http://www.sacred-destinations.com/italy/paestum-temples.htm

А ако се вгледаме в римските монументални здания, няма как да не се удивим на импозантността им:

Pantheon, Rome
http://www.sacred-destinations.com/italy/rome-pantheon

Roman Forum, Rome
http://www.sacred-destinations.com/italy/rome-roman-forum

Colosseum, Rome
http://www.sacred-destinations.com/italy/rome-colosseum

Baalbeck
http://www.sacred-destinations.com/lebanon/baalbeck.htm
http://www.world-mysteries.com/mpl_5b3.htm
/Хиляда тонен каменен блок (мегалит) е "зарязан" насред ландшафта!!!/
http://standingstones.tv/oddities/the-mysterious-gigantic-megaliths-of-baalbeck-temples/

Library of Celsus, Ephesus
http://www.sacred-destinations.com/turkey/ephesus-library-of-celsus.htm

Temple of Hadrian, Ephesus
http://www.sacred-destinations.com/turkey/ephesus-temple-of-hadrian.htm

Roman Bath
http://www.sacred-destinations.com/england/bath-roman-baths

Dendera
http://www.sacred-destinations.com/egypt/dendera

"Square House", Nimes
http://www.sacred-destinations.com/france/nimes-maison-carree

Temple of Castor and Pollux, Rome
http://www.sacred-destinations.com/italy/rome-temple-of-castor-and-pollux

Temple of Saturn, Rome
http://www.sacred-destinations.com/italy/rome-temple-of-saturn.htm

Santa Maria sopra Minerva, Assisi
http://www.sacred-destinations.com/italy/assisi-temple-minerva.htm

Temple of Vespasian, Rome
http://www.sacred-destinations.com/italy/rome-temple-of-vespasian

Roman Temple of Diana, Evora
http://www.sacred-destinations.com/portugal/evora-roman-temple

Palmyra
http://www.sacred-destinations.com/syria/palmyra

Asklepion, Bergama (Pergamum)
http://www.sacred-destinations.com/turkey/bergama-asklepion.htm

Може би ще ви се стори странно, но в Константинопол, столицата на василевсите, се издига един обелиск, докаран специално от Египет.

http://www.livius.org/cn-cs/constantinople/constantinople_hippodrome_3.html

"The oldest monument of Constantinople is the obelisk in the Hippodrome, which was erected by the emperor Theodosius I in 390, but is in fact much, much older: it was originally made for Thutmose III, who ruled Egypt from 1479 to 1425. The pink granite stone was, therefore, almost two millennia old already when Theodosius placed it on the spina, the longitudional barrier in the center of the Hippodrome, where it was standing next to the Serpents' Column, right in front of the imperial lodge (kathisma)."

"Най-старият монумент на Константинопол е обелискът в Хиподрума, който е бил издигнат при император Теодосий I през 390 г. н. е., но всъщност е много, много по-стар: първоначално е направен за Тутмос III, който управлявал Египет от 1479 г. пр. н. е. до 1425 г. пр. н. е. Розовият гранит, следователно, е бил вече почти на две хилядолетия, когато по заповед на Теодосий е преместен на спината [http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/78/Constantinople_imperial_district.png], мястото, заградено от стамата, в центъра на Хиподрума, където стои в съседство със Змиевидната колона /Триподът от Делфи/, право срещу императорската ложа (kathisma)."

Както пише тук [http://en.wikipedia.org/wiki/Constantinople]:

"Theodosius I was the last Roman emperor who ruled over an undivided empire (detail from the Obelisk at the Hippodrome of Constantinople)."

"Теодосий I бил последният Римски император, който управлявал над неразделена империя (детайл от Обелиска на Хиподрума в Константинопол)."

Малко по-късно ще поговорим за Византия.

Както е видно за повечето от вас, в архитектурно отношение древните гърци, а след тях и древните римляни копират древните египтяни - най-вероятно са използвали МОТАМО техните методи /строителни похвати/ и средства /техника - кранове, лебедки и пр./, за да построят своите храмове и съоръжения с различна цел. Има единствено различно стилистично оформление - капители, колони с различна форма, архитрави, както и се набляга на колонадите, а отсъстват характерните за старото египетско царство пирамиди, които са много трудоемки и следователно скъпи. Но интересно е да се отбележи, че тези приемници на древните египтяни, които от своя страна са приемници на по-древни култури, копират древните цивилизации във ВСИЧКО - военно дело, обществен модел, религия... Да, религията е опиум за народа!!! Ако разгледаме древноегипетската религия и съответно древногръцката и древноримската, ще установим, че те са едно й също нещо, изсвирено от трима човека... :) На флейта, мандолина или пиано, няма значение дали е духов, струнен или клавирен музикалният инструмент. :)

Да послушаме малко симфонична оркестрова музика. Поздравявам ви с малко закъснение за деня на музиката /1 октомври/! :)

http://www.youtube.com/watch?v=3aFOzedD9Xo

Чувате ли арфата, пианото, органа, цигулките, виолончелата, виолите, контрабасите, флейтите, обоите, кларинетите, фаготите, контрафаготите, тубите, тимпана, ксилофона...

11 октомври 2010

ILLUMINATION

===============================
Здравейте, приятели!

Нощес /на 10-10-2010/ имах съновидение и искам да ви кажа какво видях. Сънувах страшен сън - още в 5 часа сутринта не ме ловеше повече сън, но понеже времето е доста студено тия дни, бях принуден да стоя под юргана и съм заспал отново. Събудих се и си викам да напиша едно послание до моите последователи със специални потребности, за да бъдат изгонени демоните-съквартиранти от тях.

Ако искате да изгоните демоните-съквартиранти, трябва поетапно да пуснете РЕАКТОРИТЕ на АЕЦ "FIRE-UP". :)

Явно под въздействие на емоциите от тези дни, най-вече на емоциите от форума на атеистите, където някой беше натракал стотици съобщения за разни психотропни лекарства, сънувах следния сън: Аз и разни други хора, се бяхме наредили на една опашка в нещо като аптека и на едно гише раздаваха разни змии, гущери и пр. гадини, във вид на комплекти с лекарства, които ИЗГЛЕЖДАХА смразяващи кръвта, но хората ги взимаха без да подозират нищо, все едно получаваха подаръци. Както даваха поредния пакет на един страдалец, който явно търсеше лек за някакво душевно или физическо страдание, стоящият пред мен заговори на всички в опашката. Това, което чух, направо ме събуди от сън, такъв кошмар беше. Не искам да ви го разказвам мотамо, защото някой от вас може да превърти, затова ще ви го разкажа в по-мека форма.

РЕАКТОР 1

Преди много години се случи така, че сменяхме един от електроуредите у нас и понеже нямаше място вътре, го изкарахме на ачик, което ще рече на открито. И минават случайно или не двама мургави - мъж и жена, и викат: "Бате, бате, имай милост към нас, децата са гладни... Дай ни този електроуред, пък ние ще ти свършим някоя услуга!" Мъжът видя, че се колебая и ми вика: "Братко, АЗ СЪМ БОЖИ ЧОВЕК, затова ПОВЯРВАЙ МИ, няма да те измамя..." Като чух ТЕЗИ НЕЩА, аз размислих, защото вместо да карам този електроуред до пункта за предаване на метал /тъй като това беше една купчина старо желязо/, да търся превоз и пр., пред мен стояха двама човека, които щяха да ми помогнат да си свърща работата - именно да предам старото желязо, да взема някакви пари и да плата на превозвача, който ще докара от магазина до пункта за старо желязо едно друго тежко нещо. В случая ТОЗИ БОЖИ ЧОВЕК щеше да ми помогне, а аз щях да му дам плата за труда му. Така се разбрахме - той взима желязото, но в определен ден и час го чакам тук с негов превоз, за да превозим моя товар. Мислех си, че той ще дойде отново с някакъв превоз да вземе електроуреда, но какво беше мойто учудване, когато ВЕДНАГА се спусна и грабна този тежък електроуред, този слабичък човек като перце го дигна над главата си и изчезна с бързи крачки. Докато да им кажа довиждане и те бяха изчезнали.

Във видимо добро настроение казвам на майка ми: Не бери грижа за стария електроуред. Направих чудесна сделка днес - няма да търсим друг човек за транспорт, товарачи и пр. БОГ ми прати ЕДИН БОЖИ ЧОВЕК и той ще ни помогне!!! Майка ми се опули и не може да повярва на очите/ушите си. Разказвам й цялата история, а междувременно се появи и един съсед, та и на него разказвам. Двамата се спогледаха и прихнаха да се смеят: Ха-ха-ха... Хо-хо-хо... Хи-хи-хи... Казват ми: "Ако му видиш очите на ТОЗИ БОЖИ ЧОВЕК отново, ние нищо не разбираме..." Ха-ха-ха... Но аз държах на своето - той ми каза - "АЗ СЪМ БОЖИ ЧОВЕК, няма да те измамя, ВЯРВАЙ МИ!". Не е толкова лесно да ПОВЯРВАМ, че те ми казваха САМАТА ИСТИНА - бях измамен от двама ХИТРЕЦИ, които обаче ми дадоха повече, отколкото аз им дадох на тях. В уречения ден и час аз стоях и чаках ли, чаках... Накрая кандисах и казвам: Измамиха ме, за всичко сте прави - от днес с такива хора ще внимавам много. Най-добре да нямам взимане-даване с тях!!!

И както си мислех това, ИЗВЕДНЪЖ отнякъде се чува: "Бате, бате..." Подавам леко глава през прозореца и виждам една каручка със споменатия и още 3-4 жени и деца, накачулени на нея - какъв превоз ще извършваме, с кой акъл съм тръгнал да се разправям с ТАКИВА ХОРА!!! Скатах се и не се обаждам - ни стон, ни гък. Викаха, скачаха, накрая си отидоха.

Забравих, ако може да се забрави УНИЖЕНИЕТО, което претърпях и продължавам да търпя, защото отвреме-навреме ми натякват какъв наивник съм - напомнят ми за Професора, за тия двамата и пр., и се заливат от смях. И един ден същият този екземпляр идва и все едно нищо не е станало, ми вика: "Видях една печка - дай да я взема, да не ти пречи..." Викам му: "Гледай си работата! С мен не се занимавай!" Но този излъгал майка ми, че съм му бил подарил печката. Тя, обаче, не му се вързала на приказките и точно в този момент си бях у нас. И тя вика: "Абе, ти обещавал ли си печката на някого?" Каква печка, питам с поглед, нали откакто ме измамиха ония двамата и станах за смях на мало и голямо, не правя алъш-вериш с когото й да било!!! Тя вика: "Ами, тука е дошъл един човек с превоз - твърди, че е говорил с теб и ти си му обещал печка!!!" А-а-а, ТОЗИ ли, да, на НЕГО точно съм обещал ПЕЧКА - защото лъже, че е БОЖИ ЧОВЕК, а не е. И МУ казвам: "БОГ да ти отдаде за всичко, защото ми каза - БОЖИ ЧОВЕК СЪМ, а не си!" Като чу ТОВА, ТОЙ се разтрепера и се спусна на каручката си МЪЛНИЕНОСНО, защото ПЕЧКАТА, която МУ харизах, е по-тежка от цялото старо желязо във вселената - нека ЯДЕ И ПИЕ от ЗАПЛАТАТА на своята НЕПРАВДА.

НЕКА ЯДАТ И ПИЯТ ВСИЧКИ БОЖИ ЧОВЕЦИ КАТО ТОЗИ - ТЯХНАТА ЗАПЛАТА Е ПЕЧКАТА, КОЯТО ИМ Е ОБЕЩАНА!!!

РЕАКТОР 2

Това е по-пресна история - регистрирах се като Христов святия/ученик, без да съм такъв в действителност. Искам да стана такъв, но за съжаление тия, които вече са такива, не могат да търпят всички грешници, неправедни и пр. лъжехристияни, затова не мога да вляза в ОБЩЕНИЕ с БРАТЯТА, за да се отърва под тяхно давление от измамливите духове, които шепнат на моето ушенце разни дяволии. Три пъти съм пробвал да вляза в ОБЩЕНИЕ С ТЯХ, но три пъти ми казват, че в автобуса за рая няма място за мен, защото не съм БРАТ, който да подава ръка на стоящите в мрак, лъжа и непознаване на Св. Писание. Освен това съм присмивател, екстрасенс и нося името Легион. Тези, които пишат от един ник и никой не ги гони, без съмнение не се казват Легион, но този, който е гонен от тях и има много никове, се казва Легион!!! Страшна логика, просто нямам думи... Благодаря ви, БОЖИ ЧОВЕЦИ - ВИЕ МИ ОТВОРИХТЕ ОЧИТЕ ЗА ИСТИНАТА, БЕЗ ВАС НЯМАШЕ ДА ПРОГЛЕДНА!!! Шапка ви свалям, смирено ви благодаря - НЕКА МИЛОСТИВИЯТ БОГ ПРОСВЕТИ СЪРЦАТА ВИ ЗА НЕГОВАТА ИСТИНА, ТА ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА УЧИТЕ ПРАВО ТИЯ, КОИТО ВИ СЕ ВЪРЖАТ НА ПРИКАЗКИТЕ. АМИН.

РЕАКТОР 3

Шапка свалям и смирено благодаря и на православните, които ми демонстрират какъв НЕ трябва да бъда, за да БЪДА ПРАВОСЛАВЕН. Именно не трябва да бъда надут пуяк, мекотело и тра-ла-ла. Но разбирам, че ДА НЕ СИ ТРА-ЛА-ЛА Е ДИАГНОЗА, ДА НЕ СИ МЕКОТЕЛО - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ДА НЕ СИ НАДУТ ПУЯК, АРОГАНТЕН И ЗАБЛУДЕН МАНИАК - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА КВАДРАТ. Затова нарушавам ДОБРИЯ ТОН - защото искам да съм РАЗЛИЧЕН. Но НЕКА ВСЕМИЛОСТИВИЯТ БОГ ВИ ДАДЕ ИСТИННИ БРАТЯ - ВРАТАРИ, КОИТО ДА ОТСЕЯТ ЗЪРНОТО ОТ ПЛЯВАТА. АМИН.

РЕАКТОР 4

Шапка не свалям на атеистите, защото тяхното чудо е страшно. - Как протича денят на един атеист? Пряко от мястото на събитието, предава моя милост: Денят започва в ранни зори - с повторенията на разни сапунки. След това моят обект на наблюдение отива на кафе - той е пенсионер, затова неговият ден е по-специален. С какво? Ами, с това, че цялото му време отива за глупости - е, за него са ВАЖНИ НЕЩА... Като негов гост трябва да му правя компания - два часа пием кафе в едно заведение сутрин, един час в друго - между следобедните сериали. Едни й същи хора са постоянни посетители на тези кръчми - един чака да го черпят, друг иска да черпи, трети иска да играе карти, четрърти вече се е напил още преди обяд и започва да буйства. Седя и гледам, гледам и седя - два, че дори и четири часа в седене и празни приказки... Е, вярно, че има и интересни хора - например спомням си един човек, който обикаляше света с кракомобил - един съвременен Флинстоун. Всяка година със самолет пътува до някоя точка на света и тръгва към дома с този кракомобил - изминава хиляди километри, вижда се с хиляди хора, това е неговата ваканция. Но аз и моят компаньон си стояхме и просто зяпахме!!! По някое време се опитах да подбудя към размисъл моя опонент, не е ли чел някаква книга за Християнство, няма ли някакви духовни интереси, а сме седнали тука да слушаме пиянските речи на разни алкохолици? И какво беше моето изумление, когато този човек ми каза: "Да, чета отвреме-навреме една книжка - не мога да разбера дали е истина или не е, но определено това, което чета /ако е истина/, ме кара да вярвам, че някои хора наистина са БОЖИ ЧОВЕЦИ!!!" Книгата се казваше "Живот зад бодлива тел" на някакъв пастор на име Шемков, първото име не си го спомням. Та този пастор бил вкаран в концлагер, защото бил проповедник, и понеже пазел съботата, бил пребиван всяка седмица от тамошните надзиратели, защото ги карали да работят всеки ден, а той не искал да работи в събота. Този атеист започна да ми чете от тази книжка - навън валеше из ведро, затова не можехме да отидем до споменатите заведения, без да станем вир-вода, затова гледах струите вода и слушах моя домакин. Думите му се лееха като из ведро, но той не разбираше, че ТАЗИ ИСТОРИЯ БЕШЕ НЕГОВАТА ИСТОРИЯ - ТОЙ Е ТОЗИ КОНЦЛАГЕРИСТ, на когото така се удивляваше, затова така изпитваше някакво непреодолимо привличане към ТАЗИ КНИГА. Почете, послушах. Времето беше много лошо - цели седмици валеше дъжд. За да не гръмне мрежата, когато валеше дъжд, изключваха тока и нямаше никакви сапунки. Когато имаше ток, гледах какво гледа той - това са някакви сериали, по най-различни програми - за някаква жена, която разиграва някакъв мъж, лъжеше съпруга си, че сестра й е любовница на нейния любовник и ей такива увъртяни истории, също някаква мексиканка бягаше от някакви братя, които пуснаха някаква димка в някакво заведение, също за някакви, които щяха да женят дъщеря си и обмисляха сватбата й, имаше и някакви други, но вече ги забравих. Не мога да ви кажа сюжетите в детайли, защото не съм ги гледал тези сериали. С една дума - една каша, която обаче действаше по някакъв магнетичен начин на всички /в заведенията ги гледаха групово и продавачките спираха да продават стока по време на любимия си сериал/ и те се лепяха като мухи на мед. Гледах няколко пъти тези сапунки и разбрах, че това е наркотик, разпространяван ЛЕГАЛНО през телевизора - пушещите го изперкваха бавно, но сигурно. Но когато токът спираше и нямаше този наркотик, си бяха що-годе нормални хора - не бързаха да се лепнат пред телевизора, не зяпяха като ударени с мокър парцал, а имаха някакви ДУХОВНИ ТЪРСЕНИЯ. Но когато имаше ток, МРАКЪТ беше ТОТАЛЕН - моят домакин захапваше цигарата, наливаше си от дамаджаната на горния етаж пиене /подозирам, че пиенето не му е под ръка, защото може да изпие всичко наведнъж!/ и просто зяпаше - ТЕЛЕВИЗИЯ, ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ. СЕКС, НАРКОТИЦИ И РОК-ЕНД-РОЛ. Така се претърколяваше поредният ДЕН/НОЩ. Вечер, изпушвах и аз някоя цигарка, гледах ЗВЕЗДНОТО НЕБЕ и се питах: Има ли СВЕТЛО БЪДЕЩЕ за този клетник или МРАЧНОТО НАСТОЯЩЕ ще продължи до КРАЯ НА СВЕТА? Учудващо е, че цигарите и алкохолът свършваха, но телевизорът вървеше НОН-СТОП. Единствено спираше, когато нямаше ток. ЖИВОТ ЗАД БОДЛИВА ТЕЛ/ЕВИЗИЯ/...


***
Понеже някои настояват да знаят кога ще влязат в ЕЛИТНАТА КОМАНДА, кога ще започне обучението на СПЕЦНАЗ-КОМАНДОСИТЕ :) - отговорът е: когато извървят THE PATH OF THE ILLUMINATION.

http://vasquez345.wordpress.com/

09 октомври 2010

РЕВЕРАНС

===================================
Здравейте, приятели!

Вероучението приключи - на завършилите курса издавам сертификат със званието "редник". Сега остава да ви кажа няколко думи за бъдещето. :) Започвам нов курс, в секретно поделение - именно за спецназ-командоси. Тъй като там последните ще бъдат обучавани тактически най-вече да тренират МИСЛЕНЕТО, в тази ЕЛИТНА КОМАНДА няма да може да участва всеки, единствено МИСЛЕЩИ ЧОВЕЦИ. Ако вие сте МИСЛЕЩ ЧОВЕК, заповядайте!


След като си признах на всеослушание всички дяволии - именно, извършените във www.fellowshipbg.org с псевдоними Vasquez /най-напред Simon/, DiskMan и Dante, във www.forums.pravoslavie.bg с псевдоними Vasquez /пишещ като Гост/ и Dante, ми олекна в голяма степен. От тези сайтове съм изгонен по 3 пъти и е сигурно, че грешка няма. Дай, Боже, да се появи някой светъл лъч, който да ги просветли и просвети. Искам да призная също, че се регистрирах и в един форум за атеисти - без да съм атеист /"свободомислещ"/, затова няма как да се включа в тяхната партия. Форумът е http://forums.svobodni.org/, а аз съм Siegfried. Ето тук [http://forums.svobodni.org/viewtopic.php?f=5&t=17&start=20] си казвам: "Привет на търсещите истината!!! Аз съм философ, не по звание, но по призвание. Търся раздумка." Просто искам да знам повече за атеистите, но НЕ СЪМ атеист, а ФИЛОСОФ. Затова ако на някой му се занимава, да отпише Siegfried от "вермахта на свободомислещите", още повече, че отдавна не бях влизал във форума и са станали доста промени :) - някой е залял форума с материали за лекарства, главно изписвани със специална рецепта, след посещение при оторизиран орган. Съмнявам се, че някой религиозен си е направил шега с атеистите, с целия този форум, но може някой атеист да си прави шега с религиозните - най-вероятно някой от администраторите, защото са нарушени почти всички правила на форума [http://forums.svobodni.org/viewtopic.php?f=4&t=2], но явно някой се забавлява /6 т./. Може би пие всички тези препарати и се чувства СУПЕР!!! За съжаление не си спомням паролата за достъп и не ми се търси откъде се бях регистрирал, затова Siegfried е все едно баннат.

Тия дни писах и на БАН - признах си всички дяволии и съм радостен, че лъжите, които доминираха в моя някогашен свят вече са срутени и АЗ СЪМ СВОБОДЕН ОТ ДЯВОЛСКИТЕ МРЕЖИ - чистосърдечно си признавам, че няма никаква ОСНОВНА МАТЕМАТИЧЕСКА АКСИОМА, която да съм измислял и формулирал.

Надявам се да има МИСЛЕЩИ ЧОВЕЦИ и да се видим отново! На останалите Бог да даде ПРОСВЕТЛЕНИЕ /ILLUMINATION/, та по-скоро да се присъединят към ЕЛИТНАТА КОМАНДА.

http://vasquez345.wordpress.com/

[На всички, които ми пишат, благодаря - най-вече на Анонимен, който не иска да остане непросветен и търси ИСТИНАТА. Поздравявам го с една песен на Ванко 1 и Ирина Флорин - "Запази вечерта". :) С тази песен поздравявам всички мои последователи - настоящи и бъдещи. :) Ако m.muladzhikova може да прощава, дано ме зачеркне от списъка с нейните душмани, защото не й желая злото.]

06 октомври 2010

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА

========================================
Здравейте, приятели!

Искам да ви представя ПЛАН ЗА СПАСЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО от мрачното, зловещо, апокалиптично бъдеще, което кореспондира с НАСТОЯЩЕТО.

Колкото религиозни групи има по земното кълбо, толкова различни вери има - излишно е да ви доказвам, че и атеистите имат вяра, именно че точно те са на правия път в своите вярвания. Излишно е ви убеждавам, че няма да намерите двама човека в някакво религиозно събрание, които да твърдят едно й също за Бог, Църква и пр. на 100 % - една огромна каша от /псевдо/наука, окултизъм и пр. ЕЖЕМИНУТНО се излива в информационното пространство и влиза в умовете на милиарди човешки същества, които се ОШАШАВВАТ до степен да стоят като гръмнати и да кимат апатично с глава, до степен да повтарят заучени фрази с ДИВ ФАНАТИЗЪМ и да въртят очи и глави като шугави, до степен да бъдат ТОТАЛНО ирейзнати от КОНТИНУУМА НА ЗДРАВИЯ РАЗУМ.

Ако разгледате ФИЛОСОФСКИТЕ РАМКИ на различните религии, които в момента се тиражират във форумното пространство, вие ще установите, че всички религии сочат ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО.

Ще се опитам да изясня тази си теза по-подробно. Както може би знаете всяко, произтичащо от РАЗУМЕН ИНТЕЛЕКТ нещо, е направено на база някакъв предварителен план - има замисъл, вложен в него. Ако не се следва замисълът на конструктора как да функционира и как да се експлоатира това нещо, а всеки започне да си ИЗМИСЛЯ как да работи вече създаденият прототип, ще настъпи ХАОС. Един безпорядък, в който всичко се изправя срещу всичко, всеки срещу всеки, в битка да "докаже", че именно той ЗНАЕ как функционира прототипа по ПРАВИЛНИЯ начин. Именно това се случва в момента - различните фракции в религиите, както и самите религии, са се хванали за косите във фатална схватка и се надцакват. Никой няма намерение да отстъпва - поне в редовите вярващи се чете такава решимост. Всички те реват по Форумите срещу иноверците-сектанти и не искат да приемат това, което разбират прекрасно - че всъщност има ЕДНА ИСТИНА, а всичко друго е лъжа с тефтер в пъкъла... И че ТАЗИ ИСТИНА не разделя, а ОБЕДИНЯВА.

ТАЗИ ИСТИНА се заключава в СЛЕДНОТО:

"Деца мои, по тази причина нека научите, че на човека тегнат два духа - духът на истината и духът на лъжата; а посред е разумът /духът/ на човека, който се обръща накъдето иска. И делата на истината и делата на лъжата са записани в сърцето /душата/ на човеците и всяко едно от тях Господ знае. Няма миг, когато делата на човеците да бъдат скрити от Него; защото делата на своята душа човек диктува пред Господа. И духът на истината потвърждава всички неща и обвинява всичко /за съд/; и който съгрешава, гори посредством своето собствено сърце, и не може да подигне лицето си срещу Съдията, /осъдил го на това възмездие/." [IV, 20]

Всички ИСТИНСКИ учения с религиозна насоченост целят да ОТВОРЯТ ОЧИТЕ НА НЕЗРЯЩИТЕ ЗА ТАЗИ ВЕЛИКА ИСТИНА - НА КАКВОТО СИ ПОСТЕЛИШ, НА ТОВА ЩЕ ЛЕГНЕШ; КАКВОТО СИ НАДРОБИШ, ТОВА ЩЕ СЪРБАШ; КАКВОТО СИ НАЛЕЕШ В КАНЧЕТО, ТОВА ЩЕ Е ТВОЕТО ПИТИЕ.

Без значение дали си вярващ или невярващ, роб или свободен, богат или беден - всички имат СВОЯ ЧАША, в която да налеят СВОЕТО ПИТИЕ. СВОЯ ПАНИЦА, в която да надробят СВОЯТА ПОПАРА. СВОЯ ПОСТЕЛКА, на която да ЛЕГНАТ. Всички - и царе, и вождове, и папи, и патриарси, и пастори, и редови вярващи и невярващи са в този КЮП - заложници на СВОЯ РАЗУМ, на СВОЯ ЖИТЕЙСКИ ИЗБОР. Във всеки един миг, във всичко. Естествено за различаващите ДВАТА ПЪТЯ - за тия, които не ги различават, няма ИЗБОР. Тия, които не се водят от РАЗУМА и НЕ РАЗБИРАТ същността на нещата - деца, умствено изостанали и пр., които не могат да поемат ОТГОВОРНОСТ за своите действия именно като НЕРАЗУМНИ, са извън тази категория. Но всеки РАЗУМЕН ЧОВЕК отговаря за своите постъпки. Да не забравяме, че и за постъпките на децата, умствено изостаналите и пр. отговарят техните създатели!

КОЙТО ЗНАЕ КОЕ Е ДОБРО, А ВЪРШИ ЗЛО СЪЗНАТЕЛНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО, Е ПОВИНЕН ЗА СЪД. КОЙТО ОНЕПРАВДАВА БЛИЖНИЯ И ЗАЛАГА ВЗРИВООПАСНИ МИНИ ПОД КРАКАТА НА ЧОВЕЦИТЕ БЕЗ СЪМНЕНИЕ ЗАСЛУЖАВА СВОЯТА УЧАСТ.

ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ МИЛОСТ, ВЪРШАТ ПРАВДА И СМИРЕНО ХОДЯТ СЪС СВОЯ БОГ - ТЕ СА ЧОВЕЦИТЕ НА МИРА БОЖИЙ, КОИТО ПРЕБЪДВАТ В ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА И ИСТИНАТА ИМАТ ЗА ЩИТ, ВЯРАТА ЗА ШЛЕМ И СЛОВОТО ЗА МЕЧ.

Но по какво се различава ТАЗИ ВЯРА от всяка друга? По това, че ТАЗИ ВЯРА Е СПАСИТЕЛНА ЗА ЧОВЕКА, а не разрушителна.

Ако днешните духовни лидери имат за цел СПАСЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО от духа на разрушението, те трябва да свалят СВОИТЕ ТИАРИ и да ги натрупат на ЕДНА КАМАРА и ТАКА да започнат НАЧИСТО изграждането на НОВИЯ СВЯТ - без разделение, без насъскване, без противопоставяне. ЕДНА ОБЩА ВИЗИЯ ЗА ИСТИНАТА БОЖИЯ - ЕДИН БОГ, ЕДНА ВЯРА, ЕДНА ЦЪРКВА.

Просто трябва да се разгледат ПРЪСТЕНИТЕ-ПЪЗЕЛИ, наследени от дедите, и да се ФОРМУЛИРА тази ОБЩА ВИЗИЯ.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ЗА МИСЛЕЩИЯ ЧОВЕК!!! :)

СТАРАТА КУСТЕНУРКА

===============================
Здравейте, приятели!

Нашето пътуване наближава своя край - вие държите в ръцете си НЕЩО, което котаракът Базилио и лисицата Алиса, както и сеньор Карабас Барабас, искат да ви отнемат - именно ЗЛАТНОТО КЛЮЧЕ, което ще ви отвори ВРАТИТЕ.

05 октомври 2010

ИЗНЕНАДА

=============================
Здравейте, приятели!

Днес бях баннат* отново от Православие БГ - защото си признах на всеослушание, че съм нарушител на правилата на Форума - регистрирах се, след като бях перманентно изгонен, но освен това и защото мога да ЗИДАМ дувари и комини, ЧЕТА Св. Писание по различен начин от "православния интернационал" и СЪМ МИСЛЕЩ ЧОВЕК. А, забравих, че ям орехи и размишлявам върху разцепването на лявото и дясното полукълбо на луната - това, последното, е най-непростимият ми грях - че ЧЕТА Корана и напомням на dante_18 /някакъв мюсюлманин, който гонеха, когато се появих/. E, бай! И следете блога ми - ще пиша още по темата за ОСНОВНАТА МАТЕМАТИЧЕСКА АКСИОМА. :)


Dante

*
"Информация

Вие сте перманентно изгонен от този форум.

Моля свържете се с администратора за повече информация.

Причина: Нарушаване добрия тон и правилата на форума! Дублиран профил след наказание!

Бан по потребителско име."


ВНИМАНИЕ! ИМАМ МАЛКА ИЗНЕНАДА ЗА ВАС - ТОЗИ БЛОГ Е ПРЕДВЕРИЕ КЪМ МОЯТА ЛИЧНА СТРАНИЦА НЯКЪДЕ ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО!!! САМО МИСЛЕЩИЯТ ЧОВЕК ЩЕ ОТКРИЕ ПЪТЯ КЪМ ПРОСВЕЩЕНИЕТО /ILLUMINATION/!!!