28 март 2011

СКИПТЪР

====================
Здравейте, приятели!

Поради големия интерес към ШКОЛАТА ЗА ЕЛИТНИ КОМАНДОСИ /ВЕРОУЧЕНИЕ ЗА НАПРЕДНАЛИ :)/, си позволявам да Я ПРОМОТИРАМ.

Запознатите с ВОЕННАТА ДИСЦИПЛИНА знаят, че ТЯ се придобива най-вече на ПЛАЦДАРМА. Та кой ще е НАШИЯТ ПЛАЦДАРМ? Ще го намерите в книжарниците с богословска литература: "ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ", автори - Макариополски епископ д-р Николай и Архимандрит д-р Серафим, 1994 г, издадена от Църковно-обществено сдружение "Екзарх Антим I", гр. Видин - "Едно цялостно, синтезирано и богословски ерудирано изложение на Светата православна вяра".

Да започнем СТРОЕВАТА ПОДГОТОВКА на НАШИЯ ПЛАЦДАРМ!

РАВНИС! МИРНО! ХОДОМ МАРШ! ЛЕВИ! ДЕСНИ! СТОЙ! КРЪГОМ!

НО АКО ВСЕКИ ЕДИН ТРЪГНЕ ДА МАРШИРУВА С КОЙТО СИ ИСКА КРАК, В КОЯТО СИ ИСКА ПОСОКА, БЕЗ РАВНЕНИЕ, МОЖЕ ЛИ ДА ГОВОРИМ ЗА КОМАНДА /НЕ ЗАПОВЕД!/ ВЪОБЩЕ?

КОЙТО ТРЪГНЕ С ПОГРЕШНИЯ КРАК Е НАРУШИТЕЛ НА УСТАВА. КОЙТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА ДАДЕНА КОМАНДА /ЗАПОВЕД/, А СВОЕВОЛНИЧИ, НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА НА КОМАНДИРА И ОСПОРВА ЗАПОВЕД НА ВИСШЕСТОЯЩ.

ЕТО ЧЕ ДОСТИГНАХМЕ ДО УСТАВА - КРЕПИТЕЛ НА РЕДА. АКО УСТАВЪТ КАЗВА, ЧЕ ПРИ МАРШИРОВКА СЕ ТРЪГВА С ДЕСЕН КРАК, ТРЯБВА ДА СЕ ТРЪГНЕ С ДЕСЕН КРАК. НО НЯКОЙ, НЕПОДЧИНЯВАЩ СЕ НА УСТАВА, ЩЕ КАЖЕ: АЗ ПЪК ЩЕ ТРЪГНА С ЛЕВИЯ КРАК! ДРУГ ТАКЪВ МОЖЕ ДА КАЖЕ: АЗ ПЪК ЩЕ СТОЯ НА ЕДНО МЯСТО! А ТРЕТИ МОЖЕ ДА КАЖЕ: ЩЕ СКАЧАМ КАТО ЗАЕК! ДРУГ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКАМБИЛНЕ НА РЪЦЕ, ДРУГ ДА СЕ ТЪРКАЛЯ ПРЕЗ ГЛАВА, ДРУГ НА КОЛЕЛО /РЪЦЕ И КРАКА/, ДРУГ ДА НАПРАВИ ШПАГАТ...

ПРАВИЛНИК И КРИВИЛНИК /ТАЗИ ДУМА МИ ХРУМНА СЕГА/. ПРАВА ВЯРА И КРИВА ВЯРА. На стр. 382-383 на "ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ" е застъпен въпросът за ЕРЕСТА.

ГОРДОСТТА Е НАЧАЛОТО НА ВСЯКА ЕРЕС, ЗАТОВА СМИРЕНИЕТО Е СКИПТЪР В РЪЦЕТЕ НА ВЕРНИТЕ, ИМАЩИ ПОСЛУШАНИЕ КЪМ СВ. ОТЦИ НА СВ. ЦЪРКВА. НО ИНТЕРЕСНО ЗАЩО В СЛЕДВАЩАТА ТЕМА ПРАВОСЛАВНИТЕ СЕ УДРЯТ В ГЪРДИТЕ КАТО ПОЗНАТИЯ НИ ФАРИСЕЙ ОТ ОНАЗИ ПРИТЧА И ВИКАТ: БОЖЕ, БЛАГОДАРИМ ТИ, ЧЕ НЕ СМЕ КАТО ТИЯ МИТАРИ, ПРОТЕСТАНТИТЕ И КАТОЛИЦИТЕ! /"Православието е истинската Христова Църква", стр. 383-385/

ВМЕСТО ПРОТЕСТАНТИТЕ ДА БЪДАТ ПОТУПАНИ БРАТСКИ ПО РАМОТО, ЧЕ РАЗУЧАВАТ ДЕН И НОЩ СВ. ПИСАНИЕ И ЗАРАЗЯВАТ СЪС СВОЯ ЕНТУСИАЗЪМ ГОЛЯМ БРОЙ ЛЕНИВЦИ ОТСРЕД ПРАВОСЛАВНИТЕ, КОИТО ДОРИ НЕ СА ПРОЧЕЛИ ЕДНА СВЕТООТЕЧЕСКА КНИГА /КАКТО ПРОЛИЧАВА ПРИ ПРОВЕРКА/, ИЗКЛЮЧАЯ НЯКОЯ ДИПЛЯНКА, СГЛОБЕНА В ЗОГРАФСКИЯ МАНАСТИР, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ПРАВОСЛАВНИТЕ МАСОВО НЕ ПОЗНАВАТ СВ. ПИСАНИЕ, ОСВЕН ОПРЕДЕЛЕНИ ПАСАЖИ ОТ СТАРИЯ И НОВИЯ ЗАВЕТ, ЧУТИ НА СВ. ЛИТУРГИЯ, ПРОТЕСТАНТИТЕ БИВАТ ЗАКЛЕЙМЯВАНИ КАТО МЪТЕЩИ ГЛАВИТЕ НА ПРАВОСЛАВНИТЕ.

ГОЛЯМА ЛЪЖА Е ТАЗИ, ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА СТАНЕ ОРТОДОКСАЛЕН С ТОПВАНЕ В ЛЕГЕН С ВОДА. БЕЗ ПОЗНАВАНЕ НА СВ. ПРЕДАНИЕ "ПРАВОСЛАВНИТЕ" СИ ОСТАВАТ ПО ДУХ НЕОРТОДОКСАЛНИ, ЗАЩОТО БЕЗ СВ. ПРЕДАНИЕ СВ. ПИСАНИЕ Е ЕДИН ЛАБИРИНТ, КЪДЕТО СЕ ЗАПЛИТАТ ВСИЧКИ ВИСОКОУМЦИ И НЯМА МЪРДАНЕ ОТ ТАЗИ КАТАКОМБА, ПОРОДИЛА СЕ В ПРЕВРАТНОТО ТЪЛКУВАНЕ НА СВ. ПИСАНИЕ. БЕЛЕЯТ СЕ ЧЕРЕПИ И КОСТИ... ПОДАВАТ ГЛАВА ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯТА И СТРЯСКАТ С ЕХИДНИЯ СИ МЪРТВЕШКИ СМЯХ...

"НИЕ СМЕ ЧЕСТИТИ", ЗАКЛЮЧАВАТ ПРАВОСЛАВНИТЕ.


НИЕ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, НЕКА ИЗВИКАМЕ КЪМ БОГА КАТО МИТАРЯ: БОЖЕ, БЪДИ МИЛОСТИВ КЪМ НАС, ГРЕШНИТЕ...

АКО ОБЪРНЕМ ОЧИ И СЕ ВГЛЕЖДАМЕ ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА СИ, И ПОГЛЕДНЕМ ДЪЛБИНИТЕ НА СВОЯТА СЪВЕСТ, И ВИДИМ СВОЯ НЕЧИСТ УМ И ПОМРАЧЕНОТО СИ СЪРЦЕ, И ОСЪЗНАЕМ СВОЯТА ОТДАЛЕЧЕНОСТ ОТ ЕМАНУИЛ /БОГ Е С НАС/, НИМА НЯМА ДА ВИКАМЕ КЪМ БОГА КАТО ДАВИДА:

"1 (За първия певец, псалом на Давида, когато пророк Натан дойде при него, след като беше влязъл той при Витсавия.)
Смили се за мене, Боже, според милосърдието Си; Според множеството на благите Си милости изличи беззаконията ми.
2 Измий ме съвършено от беззаконието ми, И очисти ме от греха ми.
3 Защото престъплението си аз признавам, И грехът ми е винаги пред мене.
4 На Тебе, само на Тебе, съгреших, И пред Тебе сторих това зло; Признавам това, за да бъдеш оправдан, когато говориш, И да излезеш непорочен, когато съдиш.
5 Ето родих се в нечестие, И в грях ме зачна майка ми.
6 Ето, понеже желаеш искреност вътре в човека, Научи ме мъдрост в скришното на сърцето ми.
7 Поръси ме с исоп, и ще бъда чист; Измий ме, и ще стана по-бял от сняг.
8 Дай ми да чуя радост и веселие, За да се зарадват костите, които си строшил.
9 Отвърни лицето Си от греховете ми. И всичките ми беззакония изличи.
10 Сърце чисто сътвори в мене, Боже, И дух постоянен обновявай вътре в мене,
11 Да не ме отхвърлиш от присъствието Си, Нито да отнемеш от мене Светия Си Дух.
12 Повърни ми радостта на спасението Си: И освобождаващият Дух нека ме подкрепи.
13 Тогава ще науча престъпниците на Твоите пътища, И грешници ще се обърнат към Тебе.
14 Избави ме от виновността за кръвта, Боже, Боже на спасението ми; И езикът ми ще пее високо за Твоята правда.
15 Господи, отвори устните ми; И устата ми ще разгласят Твоята хвала.
16 Защото не щеш да Ти принеса жертва; Всеизгаряния не Ти са угодни.
17 Жертви на Бога са дух съкрушен; Сърце съкрушено и разкаяно, Боже, Ти няма да презреш.
18 Стори добро на Сион според благоволението Си; Съгради стените на Ерусалим.
19 Тогава благоволението Ти ще бъде в жертви на правда, В приноси и всеизгаряния; Тогава ще принасят юнци на олтара Ти." /Псалми 51:1-19, Покаен псалом (50-ти)/.

НО КОГАТО УМЪТ НИ Е ЧИСТ И СЪРЦЕТО СВЕТЛО, ТОГАВА СМЕ ЧЕСТИТИ - БОГ Е С НАС И НАШИЯТ СЪД Е ПРАВЕДЕН. АКО СМЕ ИЗВАДИЛИ ГРЕДАТА ОТ НАШЕТО ОКО - НЕЧИСТИЯТ СИ УМ И ПОМРАЧЕНОТО СИ СЪРЦЕ - ТОГАВА ДА БЛАГОДАРИМ НА БОГА, ЧЕ НИ Е ВДИГНАЛ, ОТ БЕЗЗАКОННИЦИ НИ Е НАПРАВИЛ ПОД ЗАКОНА. ДА ВДИГНЕМ, ПРОЧЕЕ, СТОЯЩИТЕ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ, КАТО ОТМАХНЕМ ГРЕДАТА, ПРЕМРЕЖИЛА ПОГЛЕДА ИМ. НЕКА И ТЕ ДА СА ЧЕСТИТИ, ВО ИСТИНА ЧЕСТИТИ.

24 март 2011

МОЛИТВЕН МАРАТОН

=====================
Здравейте, приятели!

Продължавам отчаяната битка да спася поредния си зъб. За голямо съжаление положението е отчайващо. Нищо че през последните 3 години снова като недарена сватя между зъболекарите. Просто не могат да ВИДЯТ проблема в зародиш, та дори и в напреднал стадий. Колко снимки съм направил, колко виталитет съм мерил - не и не, нищо не помага. След цели 3 години най-после отвориха един некротизирал зъб, след като 10 зъболекари не са го видели. Дори апаратурата я обявиха за повредена, защото стойностите не можеха да бъдат разчетени. Какво се оказа? Зъбът е некротизирал незнайно кога в единия от каналите - апаратурата показва много високи стойности, типични за некроза, в задния канал и стойности за жива пулпа в предния, но понеже няма кой да разчете тази ситуация, обявяват зъба за жив, резултатите от виталитета за недействителни, слагат една хубава пламба и съм готов. Само дето болката си остава... Озъбих се на този план и бях помолен да си намеря друг зъболекар... Връщам се при предишния - показвам му изследването и му разказвам патилата си. Ще разбера, ако и той вдигне ръце - всички вдигат ръце, но как аз съм вдигнал юмруци срещу СБЪРКАНАТА СИСТЕМА... Зъбът е ОК, но на моя отговорност ще го отворим. Яко пробиване, болка, обезболяващо лекарство... Пак пробиване, пак болка, упойка... Всичко трябва да е упоено, но болката не спира... Бръъъм... Зъболекарят пъха сондата и подушва върха й... Начумерва вежди - НЕКРОЗА!!! Цели 3 години ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ!!! Но има още... В предния канал зъбът е жив - трябва да се умъртви... Лекарство за умъртвяване... Празници около 3-ти март - няма дежурен зъболекар, а болката не се трае... Срам не срам - звъня вкъщи на зъболекаря. Решението се оказва просто - да взема една губерачка и пред огледалото в банята да изчегърквам лекарството от зъба... И с оцет да наложа компрес... Но без обезболяващо не мина... Та така отивам отново и отново в зъболечението, и там попадам отново и отново на разни герои, за които ще ви разкажа по-подробно.

Чакам си аз и минава един човек с две патерици. В страданието хората са много разговорливи - границите падат, дистанцията се скъсява. Казва ми, че му трябвали 10 000 лева за операция на ябълките на краката, за да проходи. Нямал парите, но имал ХИТЪР ПЛАН - щял да изпързаля СБЪРКАНАТА СИСТЕМА. Разказва ми как и чака да му ръкопляскам. Викам му, че добре го е измислил, но няма да стане - когато разбере, че съм прав, ще е хвърлил на боклука 1 000 лева. В бездънния джоб на СБЪРКАНАТА СИСТЕМА.

В своята безизходица хората стават много изобретателни. На 8-ми март отново съм в зъболечението. Гледам насреща познато лице - усмихва ми се. Честитя й 8-ми март, а тя напира да ме пита нещо. Не знае какво да прави - боли я зъб, а няма пари. При това дължи пари на зъболекаря. Правилно ли било да го моли отново за помощ, без да му се издължи нито за преди, нито за сега. Разбираемо е нейното вълнение - не може да се реши да почука на вратата. А как е дошла дотук? Довел я е неин познат, с когото се запознах. Той отправяше горещи молитви към Бога и като разбра, че и аз съм вярващ, ме прикани да се присъединя и аз. Аз настоях, че няма нищо срамно да почука - дори я окуражих, че аз самият от 10 години съм просяк. Тя ококори ей такива ГОЛЕМИ ОЧИ!!! Ама как така? Ами ей така!!! Цялото й притеснение се изпари - след 5 минути дойде РАДОСТНАТА ВЕСТ. БЛАГОДАРИМ ТИ, БОЖЕ!!!

БОЖЕ, ДАЙ НА ЗЪБОЛЕКАРИТЕ МОДЕРНА АПАРАТУРА, КОЯТО ДА ИМ ПОМОГНЕ МАКСИМАЛНО НАВРЕМЕННО ДА ВИЖДАТ ПРОБЛЕМИТЕ. НАПРАВИ ГИ ДОБРИ ДИАГНОСТИЦИ. АМИН.

http://www.digitaldental.co.uk/userfiles/Low%20Res%20PaX-Uni3D.pdf
http://www.digitaldental.co.uk/Cranex_D_Digital
http://www.digitaldental.co.uk/Cranex_Novus
http://www.schicktech.com/videos/?v=uWvOr7AeQXk
http://www.schicktech.com/items.php?catid=548&parentid=677
http://www.schicktech.com/items.php?catid=714

БОЖЕ, ПОМОГНИ НА ЧОВЕКА С ДВЕТЕ ПАТЕРИЦИ ДА СЕ ОПРАВИ - С НЕГОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАРТА ДА МУ ДАДАТ БРАТСКА ПРЕГРЪДКА, А НЕ ДА МУ ПОКАЖАТ ДРУГО. ДА ХВЪРЛИ ПАТЕРИЦИТЕ. ТОЙ Е ЗДРАВНООСИГУРЕН И ИМА ПРАВО НА ДОСТЪПНА И КАЧЕСТВЕНА ЗДРАВНА ПОМОЩ, ПЪРВИЧНА ИЗВЪНБОЛНИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ, СПЕЦИАЛИЗИРАНА ИЗВЪНБОЛНИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ, ВИСОКОСПЕЦИАЛИЗИРАНИ МЕДИЦИНСКИ ДЕЙНОСТИ, БОЛНИЧНА ПОМОЩ... НО МУ ИСКАЛИ 10 000 ЛЕВА, ЗА ДА ХВЪРЛИ ПАТЕРИЦИТЕ... И ПЛАСТМАСОВАТА КОФИЧКА... ПОМОГНИ МУ, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДРУГ ДА МУ ПОМОГНЕ. АМИН.

БОЖЕ, ДАЙ НА НЕВЯРВАЩИТЕ В ЧУДЕСА ТВЪРДА ВЯРА ДА ЧУКАТ ПО ЛЕКАРСКИТЕ И ЗЪБОЛЕКАРСКИТЕ КАБИНЕТИ СМЕЛО, КОГАТО СА НА ЗОР, А СА БЕЗ ПАРИ. ДА ИМАТ ВЕЗДЕСЪЩ НЕПОКИЗЪМ, КАКЪВТО ИМАТ ТЕЗИ, КОИТО КРЕПАТ ТАЗИ СБЪРКАНА СИСТЕМА. АМИН.

**********************************
Вързахте ли се на тази МОЯ ОТКРОВЕНА ПРОВОКАЦИЯ, скъпи приятели? Е, ако сте се вързали, може би не сте наясно КОЙ Е БОГ. И колко неразумни вярващи може да съществуват. :) Не, не одобрявам ограбването на труда на зъболекарите. НИЕ ЧЕСТО СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ. И НАШИТЕ МОЛИТВИ СА НЕРАЗУМНИ. БОГ ПОМОГНА НА ТАЗИ ПОЗНАТА, НО НЕ С ВДЪХВАНЕ НА ВЕЗДЕСЪЩ НЕПОКИЗЪМ В СЪРЦЕТО Й, А С РАЗПАЛВАНЕ НА ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ В СЪРЦЕТО НА ТОЗИ ЗЪБОЛЕКАР И НЕЙНИЯ ВЯРВАЩ БРАТ. СЪЩАТА ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ, ВЯРВАМ, ЩЕ ПОМОГНЕ И НА ЧОВЕКА С ДВЕТЕ ПАТЕРИЦИ, ЗАЩОТО НЕПОКИЗМЪТ, БИЛ ТОЙ И ВЕЗДЕСЪЩ, НЯМА ДА СПАСИ НИКОГО, НО ЩЕ ПОГУБИ. ТАКА ЩЕ СЕ СГРОМОЛЯСА СБЪРКАНАТА СИСТЕМА - КАНАРАТА, НА КОЯТО СТОИ, ЩЕ СЕ СТОВАРИ ВЪРХУ ГЛАВАТА Й. НЕ УЧАСТВАЙТЕ В ДЕЛАТА НА СБЪРКАНАТА СИСТЕМА, ЗАЩОТО ПАДЕНИЕТО ВИ ЩЕ Е ГОЛЯМО. ПРОЧЕЕ, НЕ БЪДЕТЕ АПАТИЧНИ КЪМ ЗЪБОЛЕЧЕНИЕТО СИ - ДА НАСТОЯВАМЕ ЗА МОДЕРНА СТОМАТОЛОГИЧНА АПАРАТУРА ЗА ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ. ДА КАЖЕМ ТВЪРДО НЕ НА БЪРКОТИЯТА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!!!

14 март 2011

ЕКСТАЗ

=====================
Здравейте, приятели!

По ЖАДНИТЕ ви погледи мога да видя, че имате ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ да се измъкнете от ТАЗИ ДУПКА - В+А+В+И+Л+О+Н, в която имате нещастието да сте попаднали. Именно Ж~Е~Л~А~Н~И~Е~Т~О З~А И~З~Л~И~З~А~Н~Е ОТ В+А+В+И+Л+О+Н, Ж~Е~Л~А~Н~И~Е~Т~О З~А И~З~Б~А~В~Л~Е~Н~И~Е /1/, Е ЕДИН ОТ К~Л~Ю~Ч~О~В~Е~Т~Е. ДЪРЖИТЕ Л-Ъ-К-А, НО ВСЕ ОЩЕ НЯМАТЕ С-И-Л-А ДА ОБТЕГНЕТЕ Т-Е-Т-И-В-А-Т-А И ДА ПУСНЕТЕ С-Т-Р-Е-Л-А-Т-А В Ж-Е-Л-А-Н-А-Т-А П-О-С-О-К-А.

Но КАК във вас се е породило Ж~Е~Л~А~Н~И~Е~Т~О З~А И~З~Б~А~В~Л~Е~Н~И~Е? КОЙ ВИ Е ДАЛ ИМПУЛС ЗА Н-О-В Ж-И-В-О-Т, ОТВЪД СТЕНИТЕ НА В+А+В+И+Л+О+Н? ТОВА Е С~Ъ~Р~Ц~Е~Т~О /2/ НА Н-О-В-И-Я Ч-О-В-Е-К.

Н-О-В Ч-О-В-Е-К?! Н-О-В-И-Я-Т Ч-О-В-Е-К СЕ РАЖДА В О-С-Ъ-З-Н-А-В-А-Н-Е-Т-О НА В+А+В+И+Л+О+Н, НА С+Т+А+Р+И+Я Ч+О+В+Е+К, ВЪВ В-И-Ж-Д-А-Н-Е-Т-О НА Б+Ъ+Р+К+О+Т+И+Я+Т+А, И ЩЕ СЕ РОДИ В Р~А~З~Л~Ъ~Ч~В~А~Н~Е~Т~О /3/ М-У С В+А+В+И+Л+О+Н НАЙ-ПЪРВО НА МЕНТАЛНО НИВО.

Но мога ли да В-И-Д-Я Б+Ъ+Р+К+О+Т+И+Я+Т+А, АКО НЕ ПОЗНАВАМ Р-Е-Д-А? КАК МОГА ДА В-И-Д-Я В+А+В+И+Л+О+Н, АКО НЕ СЪМ П~Р~О~З~О~Р~Л~И~В /4/? АКО НЕ МОГА ДА РАЗЛИЧА ПРИ СЪПОСТАВКА НЕСЪОТВЕТСТВИЕТО МЕЖДУ Е-Т-А-Л-О-Н-А И ИЗПИТВАНИЯ О/Б/Р/А/З/Е/Ц, ТОГАВА НИМА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАМ, ЧЕ СЪМ Т~А~К~Ъ~В? АКО СЪМНЕНИЕТО БЕШЕ ОСТРОВ НА СПАСЕНИЕ ОТ ЗАБЛУЖДЕНИЕТО, СИГУРНО НЯМАШЕ ДА ВИ ГОВОРЯ ЗА В-Я-Р-А-Т-А, НО ИМЕННО ЛИПСАТА НА ВЯРА СЕ ОБРЪЩА В ЛОМЯЩ ЧУК, КОЙТО МОЖЕ ДА РАЗБИЕ И НАЙ-ДОБРИТЕ ГРАДЕЖИ. ЗАТОВА И-З-Л-И-З-А-Щ-И-Я-Т ОТ В+А+В+И+Л+О+Н /ТЪРСЕЩИЯТ НАЙ-НАПРЕД ИНСТИНСКИЯ Р-Е-Д, А СЛЕД ТОВА И НАМИРАЩ EXODUS-ЪТ ИМЕННО В С-Ъ-З-И-Р-А-Н-Е-Т-О НА ТОЗИ Р-Е-Д/ ТРЯБВА ДА ИМА В-Я-Р-А, ЧЕ ПРЕД СЕБЕ СИ ИМА И-С-Т-И-Н-Н-И-Я Е-Т-А-Л-О-Н - Н-О-В-И-Я-Т Ч-О-В-Е-К. С ВЯРА ЕДНА МАЙМУНА СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ОТ ЛИАНА НА ЛИАНА, С ВЯРА ЧОВЕК СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ОТ В+А+В+И+Л+О+Н И СКАЧА ОТ К+Л+О+Н+А, НА КОЙТО СЕДИ, ЗА ДА СЕ ХВАНЕ ЗА Н-О-В-И-Я К-Л-О-Н. ЕСТЕСТВЕНО ТАЗИ ВЯРА МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ПОГУБИТЕЛНА, НО ТОВА СЕ ВИЖДА В РАЗВИТИЕ, НЕ И В САМИЯ МОМЕНТ, ЕСТЕСТВЕНО ЗА НЕПРОЗОРЛИВИТЕ - ЗА ИМАЩИТЕ П~Р~О~З~О~Р~Л~И~В~О~С~Т, ЕДНА НАИСТИНА БЕЗЦЕННА Д-А-Р-Б-А, ИМЕННО ДА ВИЖДАТ НЕЩАТА В ИСТИНСКАТА ИМ СВЕТЛИНА, В-Я-Р-А-Т-А -Е- С-П-А-С-И-Т-Е-Л-Н-А.

Стана дума за Е~Т~А~Л~О~Н /5/ - Н-О-В-И-Я-Т Ч-О-В-Е-К КАТО ЕМАНАЦИЯ НА С-Ъ-В-Ъ-Р-Ш-Е-Н Р-Е-Д. Но К-О-Й ще ГО ДЕФИНИРА, ако ТИ СИ С+Т+А+Р+И+Я+Т Ч+О+В+Е+К, НЕ СИ П-Р-О-З-О-Р-Л-И-В, В ТЕБ НЯМА В-Я-Р-А /Р-А-З-Б-И-Р-А-Н-Е/ З-А Н-О-В-И-Я Ч-О-В-Е-К? БЕЗ Е~Т~А~Л~О~Н~А НАКЪДЕ? КАКВА СЪПОСТАВКА МОЖЕ ДА НАПРАВИШ? ДА, БЕЗ Е~Т~А~Л~О~Н НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ К-А-Л-И-Б-Р-И-Р-А-Н-Е - ДА СЕ РАЗДЕЛИ Б+Р+А+К+А ОТ ВЛИЗАЩАТА В ДОПУСКА Г-О-Д-Н-А П-Р-О-Д-У-К-Ц-И-Я. ИЗПОЛЗВАМ ИНЖЕНЕРНИ ТЕРМИНИ, НО НАЛИ СЪМ И-Н-Ж-Е-Н-Е-Р.

ДА, АЗ СЪМ И-Н-Ж-Е-Н-Е-Р, НО КАКВО ДА КАЖАТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА Т-А-К-И-В-А? Когато се развали някой уред вкъщи КАКВО правят? Мъчат се да го поправят, но ако не могат нима не отиват при МАЙСТОР и не декларират, че не са способни да си го поправят САМИ? УДАВНИКЪТ САМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПАСИ, ОСВЕН АКО НЕ СЕ НАУЧИ ДА ПЛУВА. НО В ПАНИКАТА, КОГАТО ДЪНОТО НЕ Е ПОД КРАКАТА МУ, УРОЦИТЕ СА МАЛКО ТРУДНИ... ТА КЪДЕ ДА ТЪРСИМ Е-Т-А-Л-О-Н-А, АКО НЕ ПРИ З-Н-А-Е-Щ-И-Т-Е -И- М-О-Ж-Е-Щ-И-Т-Е. Но сигурно ще се съгласите с мен, че С+П+Е+Ц+И+А+Л+И+С+Т+И+Т+Е П+О В+С+И+Ч+К+О са навсякъде и вместо да ви решат проблема, те ще ви създадат куп главоболия - които впоследствие ще ви връхлетят като Т+Р+О+П+И+Ч+Е+С+К+А Б+У+Р+Я. НАМИРАНЕТО НА М-А-Й-С-Т-О-Р ВСРЕД М+А+Й+С+Т+О+Р+И+Т+Е Е ДОСТА ТРУДНО НАЧИНАНИЕ, ОСОБЕНО ЗА НАИВНИТЕ ПО ДЕТИНСКИ. МНОГО НАСИНЕНИ КОЛЕНЕ... И НЕ САМО... Д-У-Х-О-В-Н-О-Т-О И-З-Р-А-С-Т-В-А-Н-Е Н-А Ч-О-В-Е-К-А Е СВЪРЗАНО С МНОГО ПЕЧАЛЕН ОПИТ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ЗАЩОТО Р+А+З+Б+И+Р+А+Ч+И+Т+Е +И+ П+О+З+Н+А+В+А+Ч+И+Т+Е НА И/С/Т/И/Н/А/Т/А СА ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ, И С ГОЛЯМО УСЪРДИЕ ЧАКАТ СВОИТЕ УЧЕНИЦИ, ЗА ДА ГИ ПРОСВЕТЯТ ДОТОЛКОВА, ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ДА СТАНАТ ВЪРЛИ АТЕИСТИ ПРЕД АЛТЕРНАТИВАТА ДА СА ФАНАТИЧНИ ВЯРВАЩИ... НО АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ТИ ЗАВЪРТИ ГЛАВАТА, НИМА ТОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ТИ БЪДЕ ГОСПОДАР, А ТИ ДА МУ БЪДЕШ РОБ? С+Л+Я+П+О+Т+О П+О+Д+Ч+И+Н+Е+Н+И+Е И С+Л+Я+П+А+Т+А В+Я+Р+А СА С+Т+Ъ+Л+Б, НА КОЙТО СА ПРИКОВАНИ ВСИЧКИ С+Л+Е+П+Ц+И, ИМАЩИ СЕ ЗА З-Р-Я-Щ-И. О-Т-В-А-Р-Я-Н-Е-Т-О Н-А О-Ч-И-Т-Е - Т-О-В-А -Е- А-М-Б-Р-О-З-И-Я-Т-А, КОЯТО НЕ ВСЕКИ МАЙСТОР МОЖЕ ДА ДАДЕ НА СВОИТЕ КАЛФИ И ЧИРАЦИ, УЧЕНИЦИ ПО-НАПРЕД ИЛИ В САМОТО НАЧАЛО. П-Р-И-Д-О-Б-И-В-А-Н-Е-Т-О Н-А З-Р-Е-Н-И-Е, О-Т-В-А-Р-Я-Н-Е-Т-О Н-А О-Ч-И-Т-Е Н-А Н-Е-З-Р-Я-Щ-И-Т-Е, ПОСРЕДСТВОМ П-Р-О-С-В-Е-Щ-А-В-А-Н-Е ОТ ВЕЧЕ ОТВОРИЛ СВОИТЕ ОЧИ П-Р-О-С-В-Е-Т-Е-Н, Е ОНЗИ Н-У-Р ЗА В-И-Ж-Д-А-Н-Е-Т-О НА Е-Т-А-Л-О-Н-А - Н-О-В-И-Я Ч-О-В-Е-К. П-Ъ-Т-Я-Т К-Ъ-М Й-Е-Р-У-С-А-Л-И-М ЗАПОЧВА ОТ Р-А-Ж-Д-А-Н-Е-Т-О НА Н-О-В-И-Я Ч-О-В-Е-К. М-А-Й-С-Т-О-Р-Ъ-Т С-Е Р-А-Ж-Д-А -В- Ч-И-Р-А-К-А, ЗА ДА ГО П-Р-И-Т-В-О-Р-И НЕСЪВЪРШЕНО И СЪВЪРШЕНО -В- М-А-Й-С-Т-О-Р. НО ТОВА ЩЕ СТАНЕ НЕ С Л+О+М+Я+Щ+И+Я Ч+У+К Н+А С+Ъ+М+Н+Е+Н+И+Е+Т+О, А СЪС З-И-Д-А-Р-С-К-А-Т-А М-И-С-Т-Р-И-Я Н-А В~Я~Р~А~Т~А, С~П~А~С~И~Т~Е~Л~Н~А~Т~А В~Я~Р~А /6/.

РАЗБРАХМЕ, ЧЕ Н-О-В-И-Я-Т Ч-О-В-Е-К С-Е Р-А-Ж-Д-А. НО К-О-Г-А Щ-Е С-Е Р-О-Д-И? КОГА ЩЕ МОЖЕ ДА ПРЕДАДЕ СВОЯ О~П~И~Т /7/ ПО И-З-Л-И-З-А-Н-Е-Т-О С-И ОТ В+А+В+И+Л+О+Н ИМЕННО КАТО Н-О-В Ч-О-В-Е-К, ЗА ДА МОЖЕ ДА УЛЕСНИ В-Ъ-Р-В-Я-Щ-И-Т-Е П-О Н-Е-Г-О-В-И-Т-Е С-Т-Ъ-П-К-И? КОГА Н-О-В-И-Я-Т Ч-О-В-Е-К ЩЕ ЗАГЪРБИ С+Т+А+Р+И+Я? КОГА Н-Е-Г-О-В-О-Т-О Н-А-С-Л-Е-Д-С-Т-В-О ЩЕ Е ВЪН ОТ В+А+В+И+Л+О+Н?

НА ПЪРВО МЯСТО КОГАТО Н-О-В-И-Я-Т Ч-О-В-Е-К ИЗВЪРШИ П~Р~А~В~Е~Д~Е~Н С~Ъ~Д /8/ НАД В+А+В+И+Л+О+Н, НАД С+Т+А+Р+И+Я Ч+О+В+Е+К.

НА ВТОРО МЯСТО КОГАТО ПОСЛЕДВА Р~Е~Ф~О~Р~М~А~Ц~И~Я /9/, ОТГОВАРЯЩА НА П-Р-О-И-З-Н-Е-С-Е-Н-А-Т-А П-Р-И-С-Ъ-Д-А.

НА ТРЕТО МЯСТО КОГАТО БЪДЕ ОТБИТА Р+Е+Т+Р+О+Г+Р+А+Д+Н+А+Т+А Р+Е+А+К+Ц+И+Я Н+А В+А+В+И+Л+О+Н - Б~И~Т~К~А~Т~А П~Р~И А~Р~М~А~Г~Е~Д~О~Н /10/ Б-Ъ-Д-Е С-П-Е-Ч-Е-Л-Е-Н-А.

ТОВА Е E=X=O=D=U=S-ЪТ - И-З-Х-О-Д-Ъ-Т ОТ В+А+В+И+Л+О+Н Е П~О~Б~Е~Д~А~Т~А /11/ НА Н-О-В-О-Т-О Е-С-Т-Е-С-Т-В-О НАД С+Т+А+Р+О+Т+О Е+С+Т+Е+С+Т+В+О.

НАКРАЯ ИДВА В-Ъ-Р-Х-О-В-Н-И-Я-Т Е-К-С-Т-А-З - Б~Л~А~Ж~Е~Н~С~Т~В~О~Т~О /12/, Н-А-С-Л-А-Д-А-Т-А О-Т О-С-Ъ-Щ-Е-С-Т-В-Я-В-А-Н-Е-Т-О Н-А E-X-O-D-U-S-Ъ-Т О-Т В+А+В+И+Л+О+Н. АКО ЕДИН К-О-Б-З-А-Р /Н-А-Р-О-Д-Е-Н П-Е-В-Е-Ц/ Г-О Д-Ъ-Р-Ж-И -В- Р-Ъ-Ц-Е-Т-Е С-И, ОТ Н-Е-Г-О-В-А-Т-А П-Е-С-Е-Н Щ-Е С-Т-Р-У-И Ж-И-З-Н-Е-Р-А-Д-О-С-Т.


КОЛКО ХУБАВО БИ БИЛО, АКО Р-О-Д-Н-И-Я-Т Б-А-Р-Д СВЪРШИ СЪС С-Ъ-Р-Ц-Е-Р-А-З-Д-И-Р-А-Т-Е-Л-Н-А-Т-А П-Е-С-Е-Н И ЗАПЕЕ Н-О-В-А П-Е-С-Е-Н... ПОМОГНЕТЕ МУ, ЗАЩОТО ТОЙ ИМА НУЖДА ОТ Н-О-В П-Л-А-Щ!!! ДАЙТЕ МУ В-А-Ш-А-Т-А Л-Е-П-Т-А И ТОЙ ЩЕ ДАДЕ С-В-О-Я-Т-А!!! ТОЙ ИСКА ДА БЪДЕ П-Р-О-С-В-Е-Т-Е-Н -С- Ч-У-Д-Н-А-Т-А С-В-Е-Т-Л-И-Н-А И Д-А П-А-Д-Н-Е Н-А К-О-Л-Е-Н-Е -В- Е-К-С-Т-А-З!!!

09 март 2011

EXODUS

===============
Здравейте, приятели!

Мисля, че дойде моментът да ви обясня ЗАЩО е нужна Р-Е-Ф-О-Р-М-А-Ц-И-Я-Т-А, ДО КАКВО ще доведе и В КАКВО се състои.

ЗАЩО Е НУЖНА Р-Е-Ф-О-Р-М-А-Ц-И-Я-Т-А? ЖИВОТЪТ, НА КОЙТО СЪМ СВИДЕТЕЛ, МИ ПОКАЗВА ЯСНО, ЧЕ НЕЩО Е ДЪЛБОКО СБЪРКАНО В ЦЯЛАТА СИСТЕМА. В МОМЕНТА МАСОВО ИЗНЕМОГВАТ РАБОТИЛИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НЯМАЩИТЕ ПОЧТИ НИКАКЪВ ТРУДОВ СТАЖ, КАТО МЕН - МЕСЯТ СИ ХЛЯБ, ЗАЩОТО НА МАГАЗИНА Е ПРЕКАЛЕНО СКЪП, ЗА МНОЗИНА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ЛУКС, КОЙТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ, ЗА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ НОРМАЛНИЯТ ЖИВОТ Е ПРИВИЛЕГИЯ ЗА ИЗБРАНИ, ЗАТОВА МРЪЗНАТ КАТО КУЧЕТА, ЗА ДА МОГАТ ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ЗА ВОДА, ЗА ДА СИ КУПУВАТ ХРАНА ОТ ЖИЗНЕНА НЕОБХОДИМОСТ... ТОВА Е МАСОВО ЯВЛЕНИЕ - МАЛЦИНА СА ТИЯ, КОИТО СЪС СВОЯ ДОХОД МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ЖИВЕЯТ БЕЗ ЕКВИЛИБРИСТИКИ. ВИЖДАЙКИ ВСИЧКО ТОВА ЗА МЕН НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ПЕНСИОННОТО И ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ, В ТОЗИ СИ ВИД, НАПОДОБЯВА НА ЕДНА ГАЛЕРА, ЗА КОЯТО СА ЗАКОВАНИ КАТО РОБИ САМИТЕ ОСИГУРЯВАЩИ СЕ - ВЪЛНИТЕ СЕ ПОДИГАТ, МОРЕТО РЕВЕ СТРАШНО, НО ВСИЧКИ ЩЕ ОТИДАТ ЗАЕДНО НА МОРСКОТО ДЪНО... АЗ ИСКАМ В-Я-Т-Ъ-Р-Ъ-Т Н-А П-Р-О-М-Я-Н-А-Т-А ДА ИЗДУЕ ПЛАТНАТА НА М-О-Я К-О-Р-А-Б, А НЕ ДА НАТИСКАМ ГРЕБЛАТА ДО ПРИПАДЪК!!! ЗА ЦЕЛТА ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖА, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, ЕДИН В-Е-Т-Р-О-Х-О-Д, КОЙТО, АКО СЕ НАМЕРЯТ МОРЯЦИ ЗА НЕГО, ЩЕ РАЗПЕРИ ПЛАТНА И ЩЕ ИЗДУХА СБЪРКАНАТА СИСТЕМА ОТ ХОРИЗОНТА НА МОРЯЦИТЕ И ТЕХНИТЕ КОРМЧИИ!!!

ДО КАКВО ще доведе Р-Е-Ф-О-Р-М-А-Ц-И-Я-Т-А? Преди всичко ДО С-А-М-О-О-С-Ъ-З-Н-А-В-А-Н-Е!!! Има една ДЕФИНИЦИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, по думите на Линкълн: "УПРАВЛЕНИЕ НА НАРОДА, ЧРЕЗ НАРОДА И ЗА НАРОДА". СТАБИЛНОСТТА НА РЕПУБЛИКАТА КАТО ФОРМА НА ДЕМОКРАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ ЗАВИСИ НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ИНТЕГРИТЕТА НА ГРАЖДАНИТЕ - ДА СА ЕДНА ОБЩНОСТ, КОИТО ДА ПАЗЯТ ДОБРОДЕТЕЛИТЕ И ДОБРИТЕ НРАВИ. ГРАЖДАНИНЪТ СЕ САМОУПРАВЛЯВА ПОСРЕДСТВОМ ПОДЧИНЕНИЕТО СИ НА ОБЩАТА ВОЛЯ, КОЯТО В ЧАСТНОСТ Е НЕГОВА СОБСТВЕНА. НО КОГАТО ТАЗИ ОБЩА ВОЛЯ НЕ СЪВПАДА С ВОЛЯТА НА ИНДИВИДА, НЕ Е В НЕГОВ ИНТЕРЕС, И ТОЙ ВЕЧЕ НЕ СЕ САМОУПРАВЛЯВА, А СЕ ПОДЧИНЯВА НА ЧУЖДА ЗА НЕГО ВОЛЯ, В ТОЗИ МОМЕНТ СЕ ПРОВАЛЯ ИСТИНСКАТА КОНЦЕПЦИЯ /ИДЕЯ/ НА ДЕМОКРАЦИЯТА - "УПРАВЛЕНИЕ НА НАРОДА, ЧРЕЗ НАРОДА И ЗА НАРОДА". ДЕМОКРАЦИЯТА ОТСТЪПВА ПРЕД ДЕСПОТИЗМА - НАСИЛСТВЕНОТО УПРАВЛЕНИЕ.

Ако ВНИКНЕТЕ в написаното в последния абзац, ШЕ СТИГНЕТЕ ПО СОБСТВЕН ПЪТ ДО ПРОЗРЕНИЕТО, ДО КОЕТО ДОСТИГНАХ И АЗ САМИЯТ, ВИЖДАЙКИ ЖИВОТА ОКОЛО СЕБЕ СИ. Все пак ако не можете да се досетите ЗА КАКВО СТАВА ДУМА, ето ви един новинарски портал, за да си съберете мислите /разгледайте и коментарите/:

http://olddnes.dir.bg/topics.php

http://olddnes.dir.bg/topics.php?cat=all&page=*
[Заместете * в края на линка с число от 1 до 300]

ВСЕКИ ЕДИН МОЖЕ ДА КАЖЕ ДАЛИ Е НЕДОВОЛЕН ОТ ОБЩАТА КАРТИНА ИЛИ НАПРОТИВ, ОДОБРЯВА Я. ДАЛИ С МНОГО ПЛАМ ЩЕ ПЛЮЕ ПО ФОРУМИТЕ СКАПАНАТА НОВИНАРСКА ЕМИСИЯ, ПРОДУКТ НА СКАПАНИЯ ЖИВОТ, СКАПАНОТО МИСЛЕНЕ, СКАПАНАТА СИСТЕМА... ИЛИ ЩЕ СКАЧА ДА ЗАЩИТАВА СВОИТЕ ФАВОРИТИ И ТЕХНИЯ ПРОДУКТ... ДАЛИ РЕПУБЛИКАТА Е МЪРТВА ИЛИ ЖИВА В НЕГОВИТЕ ОЧИ... НЯКОИ КАЗВАТ, ЧЕ ТАМ ПИШАТ 10-ИНА ЧОВЕКА ПОД РАЗЛИЧНИ НИКОВЕ, НО ОБЩАТА ТЕНДЕНЦИЯ Е НА НЕДОВОЛСТВО - ТЕ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ СА АДВОКАТИ НА НЕДОВОЛНИТЕ.

В ТАЗИ ГОВОРИЛНЯ НЯКОЙ БИ СЕ ОБЪРКАЛ ДА ДЕФИНИРА ОТКЪДЕ ЗАПОЧВА ЦЕЛИЯТ БАТАК, ЗАТОВА ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ИЗЛОЖА СВОЯТА ТЕЗА В ЕДИН ПО-ПРИГЛЕДЕН ВИД. АЗ СЪМ НЕДОВОЛЕН ОТ АКСИОМАТИКАТА НА СБЪРКАНАТА СИСТЕМА - ТЯ Е СБЪРКАНА В ЗАРОДИШ, В ПЛАНИРОВКА, КОЕТО Е ДОВЕЛО И ДО САМАТА КАКОФОНИЯ ОТ ПРОБЛЕМИ, ДО ОФОРМЯНЕ НА ВРАЖДУВАЩИ ЛАГЕРИ, БАРИКАДИ, ОГНЕВА ЛИНИЯ... ДА ИЗСТРЕЛЯМ ЕДИН МАГАЗИН С ПАТРОНИ ВЪВ ФОРУМА ЩЕ ОСВОБОДИ НАТРУПАНАТА ЕНЕРГИЯ В МЕН... НО ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВЯ НА FIRESTARTER [http://www.youtube.com/watch?v=mPQFLGxM6xs&NR=1], ИМАМ ПО-ДОБРА ИДЕЯ!!! НЕ ИСКАМ ДА ОСТАНА С ДВА ЗЪБА В УСТАТА И ДА МИ ОКАПЕ КОСАТА ОТ БАРУТНИЯ ДИМ, НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ТЪПАНАР ОТВСЯКЪДE, КОЙТО ДА СИ ИЗДУХВА Г-Л-А-В-А-Т-А "FANTASTICALLY" ЦЯЛ ЖИВОТ... [http://www.youtube.com/watch?v=PwntZfuyJG0] АЗ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ С Г-Л-А-В-А-Т-А СИ, А НЕ БЕЗ НЕЯ!!! СЕГА ЩЕ НАТРУПАМ ВСИЧКИ Е-К-С-П-Л-О-З-И-В-И НА ЕДИН КУП И... СЛЕД ТОВА СБЪРКАНАТА СИСТЕМА ЩЕ ХВРЪКНЕ ВЪВ ВЪЗДУХА... -В- М-О-Я-Т-А Г-Л-А-В-А... ГОТОВ ЛИ СИ ЗА Е-К-С-П-Л-О-З-И-Я-Т-А, ТОЛКОВА МОЩНА, КОЛКОТО Е-К-С-П-Л-О-З-И-В ИМА -В- Т-В-О-Я-Т-А Г-Л-А-В-А, ПРИЯТЕЛЮ?

УПРАВЛЯВАЩИЯТ ЕЛИТ НЕ МОЖЕ ДА ЛИКВИДИРА СВОЕТО ЛОШО НАСЛЕДСТВО И ТО СТАВА ДОМИНАНТА В НЕГОВОТО БИТИЕ. ТАЗИ Б+Ъ+Р+К+О+Т+И+Я, ПЛОД НА МНОЖЕСТВО ПОГРЕШНИ РЕШЕНИЯ, НАТРУПАЛИ СЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ, СЪЗДАВА МОЩЕН ФРОНТ, КОЙТО ВРЪХЛИТА НАСТОЯЩЕТО КАТО ТРОПИЧЕСКА БУРЯ - В+А+В+И+Л+О+Н Е ПРЕД ОЧИТЕ НА В-И-Ж-Д-А-Щ-И-Т-Е - ЕДНО ТОТАЛНО СБЪРКАНО БИТИЕ, КОЕТО Е СЪЩИНСКА ЛУДНИЦА... ПРЕВЪЗНАСЯНЕ НА МАТЕРИАЛНОТО, ЛАМТЕЖ ЗА БОГАТСТВА, ЛИПСА НА САМОКРИТИЧНОСТ... БЕЗ СПИРАЧКИ - ВСЕКИ, СТИГА ДА Е СИЛЕН, МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА И НИКОЙ НЕ МУ ДЪРЖИ СМЕТКА ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ, КОИТО ОСТАВАТ И СЕ НАТРУПВАТ В ОБЩОТО НАСЛЕДСТВО. НО НЯКОЙ ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ПЛАТИ ЗА ГРЕШКИТЕ - НИЕ, НАСЛЕДНИЦИТЕ, ЩЕ ПЛАТИМ ЦЕНАТА - ЗАЕДНО С ПОЗИТИВИТЕ ЩЕ ПОЕМЕМ И НЕГАТИВИТЕ... НИЕ, ПОТОМЦИТЕ, ЖИВЕЕМ В СВЕТА НА НАШИТЕ ПРЕДЦИ!!!

КОИ СА КОНСТРУКТОРИТЕ НА ТОЗИ СВЯТ? ТОВА СА ХОРА КАТО ГЕН. ДЖОН ФУЛЪР И ГЕН. ДЖУЛИО ДУЕ, ТРУДОВЕТЕ НА КОИТО СТАНАХА ПЪТЕВОДНА СВЕТЛИНА ЗА ХИТЛЕР, СТАЛИН, ЧЪРЧИЛ, РУЗВЕЛТ... ТАЗИ НАДПРЕВАРА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО, НЕПРЕСТАННО ДЕБНЕНЕ И СЛЕДВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ВОЕННИ КОНЦЕПЦИИ И СТРАТЕГИИ, Е ПРИЧИНАТА ЗА СЪВРЕМЕННАТА ПОЧТИ ПАТОВА СИТУАЦИЯ, ПРЕД КОЯТО Е ИЗПРАВЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО. ЗЕМЯТА БУКВАЛНО СЕ ПРЪСКА ПО ШЕВОВЕТЕ ОТ ВОЕННИ КОНФЛИКТИ И НЕДОВОЛСТВОТО РАСТЕ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН...

ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е КОГА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ НАМЕРИ И-З-Х-О-Д ОТ ЗАДЪНЕНАТА УЛИЦА, КОГА E-X-O-D-U-S-ЪТ ОТ В+А+В+И+Л+О+Н ЩЕ БЪДЕ НАМЕРЕН, КОГА Б+Ъ+Р+К+О+Т+И+Я+Т+А ЩЕ ОТСТЪПИ ПРЕД Р-Е-Д-А? И ОТГОВОРЪТ Е ЕДИН - КОГАТО ДОЙДАТ С-В-Е-Т-И-И-Т-Е Н-А В-С-Е-В-И-Ш-Н-И-Я ДА ЗАВЪРНАТ СВЕТА КЪМ Д-О-Б-Р-И-Я П-Ъ-Т, ЗА ДА ВЪРВЯТ ЧОВЕЦИТЕ ПО Д-Р-Е-В-Н-И-Т-Е П-Ъ-Т-Е-К-И - ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ СРЕБРОЛЮБИЕТО, ОТ ЛЪЖЛИВАТА НАБОЖНОСТ, ОТ ПРЕСТОРЕНОТО БРАТОЛЮБИЕ...

КОГА ЧОВЕЦИТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ В+А+В+И+Л+О+Н И ЩЕ ВЛЯЗАТ В Й-Е-Р-У-С-А-Л-И-М, КОГА ЩЕ СТАНАТ H-O-M-I-N-E-S B-O-N-A-E V-O-L-U-N-T-A-T-I-S /Ч-О-В-Е-Ц-И Н-А М-И-Р-А/... КОГАТО ОТКРИЯТ 12-ТЕ К-Л-Ю-Ч-А ЗА И-З-Х-О-Д ОТ В+А+В+И+Л+О+Н И 12-ТЕ К-Л-Ю-Ч-А ЗА В-Х-О-Д В Й-Е-Р-У-С-А-Л-И-М!!! Т-О-В-А -Е- С-Ъ-Щ-Н-О-С-Т-Т-А Н-А Р-Е-Ф-О-Р-М-А-Ц-И-Я-Т-А - ДА ДАДЕ НА СТОЯЩИТЕ В МРАКА С-В-Е-Т-Л-И-Н-А-Т-А, ЗА ДА ВИДЯТ И-С-Т-И-Н-А-Т-А, КОЯТО ДАВА С-В-О-Б-О-Д-А-Т-А -В- Х-Р-И-С-Т-О-С, С-П-А-С-И-Т-Е-Л-Н-О-Т-О Р-А-Б-С-Т-В-О!!!