23 септември 2011

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

=========================
Здравейте, приятели!

Произволът в България, при все че е пълновластен господар, с ВОЛЯ И РАЗУМ съвсем лесно може да бъде премахнат. По-долу ще ви даря с РАЗУМ и ако имате ВОЛЯ, произволът ще си плюе на петите.

Както знаете вече, живея в къща наполовина боядисана в един цвят, наполовина в друг, половината ограда е една, другата половина различна. Ще си кажете: Къщата и оградата са частна собственост - всеки може да прави със своята частна собственост каквото си иска. Но ако решите да минете по тротоара пред частния ни имот НЯМА да можете. Освен ако не сте планинска коза. Горните съседи са забравили на тротоара две големи торби с пясък - около 1 кубичен метър всяка. С времето тези торби са се посплескали и са се разляли, при това упорито се търкалят по баира към нас. Първоначално бяха 16 такива торби, но от година-две, а може и повече, останаха тези две и никой не може да премине оттам. Освен това пред нас спират и коли - остава една пътечка за най-слаботелесните първокласници. Най-често паркира колата на вече познатия ви ортак.

Ако започна да въвеждам ред - да кажа на съседа да махне торбите оттам, а на ортака да не спира колата на тротоара, ще избухне такава бомба, че по-добре да се изнеса от града. По закон, понеже къщата е в идеален център, спирането на коли на тротоара е забранено, още повече стоварване трайно на блокиращи пешеходците материали. Но понеже сме в България - никой не следи за спазването на законите и съответно няма спазващи реда. За да премахна този произвол - торбите да бъдат премахнати и колата да не спира на тротоара, за да могат пишеходците, между които съм и аз, БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО да преминават по тротоара, трябва да ВЗРИВЯ една бомба.

Мога да дам напътствия, но веднага ще възникне ПРОБЛЕМ - КАТО КАКЪВ ВНАСЯМ РЕД. Просто искам да ползвам тротоара, но така излиза, че КОМАНДВАМ. Зная, че по-добре да си трая и да заобикалям торбите и колата, както и правя. НО ТАКА АЗ СТАВАМ ОПОРА НА ПРОИЗВОЛА - ВИЖДАМ БЕЗРЕДИЕТО, А НЕ ВНАСЯМ РЕД. ЗА РАЗЛИКА ОТ ОБЩИНАРИТЕ, КОИТО НЕ ХАЯТ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ, АЗ ИСКАМ ДА ИМА РЕД. АЗ ИСКАМ ТРОТОАРЪТ ДА Е СВОБОДЕН И ДА МОЖЕ ВСЕКИ ДА ВЪРВИ ПО НЕГО. НО ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ СЪМ СЕ ИЗПОКАРАЛ С ДОСТА ХОРА ЗА НАЙ-РАЗЛИЧНИ НЕЩА, ИМЕННО КАТО ЗАЩИТНИК НА РЕДА, И АКО ПРОДЪЛЖА ДА ВЪРВЯ СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО, МОЖЕ ДА СЕ САМОИЗОЛИРАМ. А ЧОВЕК ДО ЧОВЕКА ОПИРА. ЗАТОВА ОТ ЕДИН МОМЕНТ НАТАТЪК СИ ТРАЯ. ПРЕДПОЧИТАМ ДА ЗАОБИКАЛЯМ ПРОБЛЕМИТЕ, А НЕ ДА ГИ РЕШАВАМ. НО ТЕЗИ ДВЕ ТОРБИ И КОЛАТА НЕ СА САМО МОЙ ПРОБЛЕМ, А И НА ПЕШЕХОДЦИТЕ. АКО НЯКОЙ ОТ ТЯХ ЗНАЕШЕ, ЧЕ ТЕЗИ ТОРБИ И ТАЗИ КОЛА МУ НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ПЕШЕХОДЕЦ, И ЧЕ ТОЙ МОЖЕ ДА ПОДАДЕ ЖАЛБА В ОБЩИНАТА, ЗА ДА ДОЙДАТ И ДА СЪСТАВЯТ ПО ЕДИН НАКАЗАТЕЛЕН АКТ НА ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИТЕ, ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО. НО НИКОЙ, ОЧЕВИДНО, НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КЪДЕ ВЪРВЯТ ДЕЦАТА МУ, РОДИТЕЛИТЕ МУ И ВЪОБЩЕ ВСИЧКИ ПЕШЕХОДЦИ, КАМОЛИ ДА ТРЪГНЕ ДА ВЪВЕЖДА НЯКАКЪВ РЕД. МЪКА, МЪКА... ЕСТЕСТВЕНО АЗ МОГА ДА ПОДАМ ТАЗИ ЖАЛБА КАТО ОНЕПРАВДАН ПЕШЕХОДЕЦ, НО ДА СЕ ПРАВЯ НА ШЕРИФ ПРЕД МОИТЕ СЪСЕДИ БЕЗ ДВА ПИСТОЛЕТА В РЪЦЕТЕ Е ДОСТА РИСКОВАНО!

ДОБРЕ, ТОРБИТЕ НА СЪСЕДИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВДИГНАТИ ОТ СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ СЛЕД НАДЛЕЖНО ПОДАДЕН СИГНАЛ, НО КЪДЕ ДА ОТИДЕ КОЛАТА НА ОРТАКА? ТОЙ ИМА ГАРАЖ, НО САМО ДА Я ВКАРА И НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ СПРЕ НА НЕГОВОТО МЯСТО. И ТАКА ОТНОВО ОПИРАМЕ ДО ПРОИЗВОЛА. НО АКО СЕ НАМЕРЕШЕ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ, КОЙТО ДА ПРЕДЛОЖИ НА ОБЩИНСКАТА УПРАВА НА ГРАДА ДА БЪДЕ ВЪВЕДЕНА ЕВРОПЕЙСКАТА СИСТЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ НА АВТОМОБИЛИ, ВСИЧКИ ТРОТОАРИ ЩЯХА ДА СА СВОБОДНИ ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ И В ГРАДА ЩЕШЕ ДА ЦАРИ ЕВРОПЕЙСКИ ДУХ. ТАЗИ СИСТЕМА, КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГРАД И ДОРИ СЕЛО, СЕ СЪСТОИ В СЛЕДНОТО:

http://www.youtube.com/watch?v=9PIoLjJ9GFU

http://www.youtube.com/watch?v=sSHf-b88enM&feature=related

А ЕТО КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В СОФИЯ, НАШАТА СТОЛИЦА, КАКТО И В ПОВЕЧЕТО НИ ГРАДОВЕ МЕЖДУВПРОЧЕМ:

http://vbox7.com/play:a8bda167

http://mayon.blog.com/2010/01/08/howto-Неправилно-паркиране/

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=946630

http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/55834

А ЕТО КАК МОЖЕ ДА БЪДЕ НАВСЯКЪДЕ. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ "БЯЛА ЗОНА", БЯЛА, ЗА ДА НЕ СЕ СКАРАТ ПОЛИТИЦИТЕ ЗАЩО ДА Е СИНЯ, А НЕ ЧЕРВЕНА ИЛИ ПЪК ЖЪЛТА:

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Принудително-преместване-на-неправи-60.aspx

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Паркиране-по-постоянно-местожителст-51.aspx

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Паркиране-чрез-SMS-самотаксуване-55.aspx

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Паркиране-с-предварително-закупен-ед-57.aspx

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Блокиране-на-неправилно-паркирано-ПП-56.aspx

КОЛКО ЛЕСНО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ ПРОИЗВОЛЪТ В ПАРКИРАНЕТО. ВЪВ ВСЯКО НАСЕЛЕНО МЯСТО СЕ СЪБИРА КОМИСИЯ ОТ ВЕЩИ ЛИЦА, КОЯТО ОБХОЖДА ВСИЧКИ УЛИЦИ НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО И СЪСТАВЯ КАРТА НА ВЪЗМОЖНИТЕ МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ - ЕСТЕСТВЕНО БУЛЕВАРДИТЕ ЩЕ СЕ ПОСВИЯТ, А НЯКОИ УЛИЦИ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ЕДНОПОСОЧНИ, ЗА ДА МОЖЕ ПОЛОВИНАТА ПЛАТНО ДА СТАНЕ ПАРКИНГ, С КОЕТО ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ТРОТОАРИТЕ, ДА СЕ СЪБЛЮДАВА КЪДЕ ИМА ЧАСТНИ ГАРАЖИ, ЗА ДА СЕ ПРЕКЪСНЕ ЗОНАТА ЗА ПАРКИРАНЕ ПРЕД ГАРАЖИТЕ, ДА СЕ СЛЕДИ ЗА ГЮМОВЕТЕ, ДА СЕ ПРЕДВИДЯТ ЗЕБРИ, ДА НЕ СЕ ПАРКИРА ПРЕД СПИРКИ... ТАКА СЪСТАВЕНИЯТ ПЛАН СЕ ОФОРМЯ КАТО ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ, СЛЕД КОЕТО СЕ ВНАСЯ В ОБЩИНАТА ЗА ОДОБРЯВАНЕ. СЛЕД ОДОБРЯВАНЕТО МУ СЕ ПРИСТЪПВА КЪМ МАРКИРАНЕТО НА ЗОНИТЕ ЗА ПАРКИРАНЕ С БЯЛА БОЯ, ЗОНИТЕ ПРЕД ГАРАЖИ И ПР. СЕ МАРКИРАТ КАТО ЗАБРАНЕНИ ЗА ПАРКИРАНЕ, ЗОНИТЕ ПРЕД СПИРКИТЕ СЕ МАРКИРАТ С BUS ИЛИ АВТОБУС, ПОСТАВЯТ СЕ ЗНАЦИ ЗА ШОФЬОРИТЕ, ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ В КОЯ ПОСОКА Е ДАДЕНА УЛИЦА /АКО Е ЕДНОПОСОЧНА/, ЗЕБРИ ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ, СВЕТОФАРИ. ЗАПОЗНАВА СЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА С НОВИТЕ ЗОНИ ЗА ПАРКИРАНЕ, С ПРАВИЛАТА ЗА ПАРКИРАНЕ В ТЯХ, СЛЕД КОЕТО ЗАПОЧВА ДА СЕ СЛЕДИ ЗА ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИ. НАКРАЯ ЕДИН ТЕЛЕФОН ЗА ПОДАВАНЕ НА АНОНИМНИ СИГНАЛИ ЗА ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ И ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ ЩЯХ ДА СИ ТРАЯ ЗА КОЛАТА НА ОРТАКА ИЛИ ЗА ТОРБИТЕ С ПЯСЪК НА СЪСЕДА. КЪДЕТО МИНА И ВИДЯ СПРЕЛИ НА ЗЕБРАТА АВТОМОБИЛИ - ВЕДНАГА ЗВЪНЯ И КАЗВАМ НОМЕРА НА КОЛАТА, МЯСТОТО И ЧАСА. НАЙ-ДОБРЕ ТОЗИ ТЕЛЕФОН ДА Е БЕЗПЛАТЕН - ТАКА НЯМА ДА СЕ НАБУТВА НИКОЙ ЗАРАДИ ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИТЕ.

ПРОСТО ЛИ Е ДА НЯМА ПРОИЗВОЛ ПО УЛИЦИТЕ - ДА СЕ ПАРКИРА ПРАВИЛНО НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ И ТРОТОАРИТЕ ДА СА СВОБОДНИ ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ? ТРЯБВА САМО ВОЛЯ ЗА БОРБА С ПРОИЗВОЛА! А НЕ САМО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ДА СЕ ОБИРАТ НАЙ-ВЕЧЕ ПОЧИВАЩИТЕ ЧУЖДЕНЦИ И ПО-ЗАМОЖНИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ОТИДАТ НА МОРЕ, КАКТО И ДА СЕ ПРАВИ "СИНЯ ЗОНА" В ЦЕНТЪРА НА ГРАДОВЕТЕ, ЗА ДА СЕ СЪБИРАТ ТАКСИ, КОИТО ДА СЕ РАЗДАВАТ КАТО ПРЕМИИ НА ОБЩИНАРИТЕ ЗА КОЛЕДА.

ДОЛУ ПРОИЗВОЛА! АЗ ИСКАМ РЕД, ЗАКОННОСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ! А ВИЕ?

http://www.youtube.com/watch?v=nqdomTCLpDg&feature=related

/Следва/

19 септември 2011

ОМАГЬОСАН КРЪГ

====================
Здравейте, приятели!

КАКТО МОЖЕ БИ СТЕ ВИДЕЛИ В ПРЕДИШНИТЕ ДВЕ ТЕМИ, ПРОКЛЕТИЯТА ВЪРВИ РЪКА ЗА РЪКА С ПРОКЛЕТНИЦИТЕ - ЕДНИ КАТАСТРОФИРАТ, ДРУГИ ГИ ПРЕГАЗВАТ, ТРЕТИ ПО ПЕТИТЕ ГИ СЛЕДВА РАЗТОПЕН МЕТАЛ... НО МАЛЦИНА ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ ВСЪЩНОСТ ТЕ СА СЦЕНАРИСТИ НА ТОЗИ ХОРЪР-ТРИЛЪР.

ЖИВОТЪТ НИ Е АД, ЗАЩОТО ПРОКЛЕТИЯТА СЕ СТОВАРВА ВЪРХУ ГЛАВИТЕ НИ. АКО СЕ ВГЛЕДАМЕ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО, ЩЕ СИ ПРИПОМНИМ КАК СССР СЕ ОТЪРВА ОТ СВОИТЕ САТЕЛИТИ КАТО ЧИСТО И ПРОСТО СЕ ДЕМАТЕРИАЛИЗИРА. НО ПИТАМ СЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО И ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ РЕШИ ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ НАС? ЗАЩО ВСЕ СЕ ОКАЗВАМЕ ПОТОПЕНИ В НАЙ-СМЪРДЯЩАТА ПОМИЯ?

МНОЗИНА СА НЕДОВОЛНИ ОТ БИТИЕТО, КОЕТО ИМ СЕ НАТРАПВА, А НЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ, ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА ВИДЯТ, ЧЕ ВСЪЩНОСТ ИМЕННО ТЕ СА ПРОДУЦЕНТИ НА ТАЗИ СМРАДЛИВА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, НА ТОВА БЛАТО, В КОЕТО КВАКАТ.

НО КАКЪВ ПАРАДОКС САМО?! ВСЕКИ ВОДАЧ НА МПС /МОТОРНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО/ ТРЯБВА ДА ИМА КНИЖКА ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ, СЛЕД УСПЕШНО ИЗДЪРЖАН ИЗПИТ ПО КОРМУВАНЕ, А НА КОРМИЛОТО НА БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ЗАСТАНЕ ВСЕКИ БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ГАРАНЦИЯ ЗА ПРАВОСПОСОБНОСТ ДА УПРАВЛЯВА?! ПРОСТО ОБЛИЧА ЕДИН КОСТЮМ, СЪБИРА ЕДНА ТАЙФА, КОЯТО НАЛЯВО И НАДЯСНО СЕ УСМИХВА ПРИВЕТЛИВО НА ГРАЖДАНИТЕ, ЗДРАВИСВА СЕ ДРУЖЕЛЮБНО С ВСЕКИ СРЕЩНАТ И ОБЕЩАВА, ОБЕЩАВА, МЕД И МАСЛО Й ШУРТИ ОТ УСТАТА... И СЕ НАМИРА ЕЛЕКТОРАТ, КОЙТО ДА Я НАМЕСТИ В ПРЕЗИДЕНТСКИЯ, РЕСПЕКТИВНО В ПРЕМИЕРСКИЯ СТОЛ, В МИНИСТЕРСКИТЕ КРЕСЛА И В ПАРЛАМЕНТА... И ЗАПОЧВА КАТАСТРОФА СЛЕД КАТАСТРОФА, ДО ПЪЛНА ИЗНЕМОГА...

ФАКТ - НЯМА КОНТРОЛЕН ОРГАН, КОЙТО ДА ЛИЦЕНЗИРА КАНДИДАТИТЕ ЗА УПРАВЛЯВАЩИ ОТ ЕДНА СТРАНА, А ОТ ДРУГА - ДА ИМ ПРОДУПЧИ ТАЛОНА, КОГАТО ИЗВЪРШАТ ТЕЖКО ПТП /ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ/, С МИЛИОНИ ЖЕРТВИ. НАИСТИНА ПРЕЗИДЕНТЪТ МОЖЕ ДА НАЛАГА ВЕТО НА ЗАКОНОПРОЕКТИ, НО НЕ И ДА БЛОКИРА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ПРОИЗВОЛ - ВСЕ ПАК СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, А НЕ ПРЕЗИДЕНТСКА. ТА ВСИЧКИТЕ ПОЛИТИЦИ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА ОБЕЩАВАТ БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАРОДА, ДОРИ ТЪРЖЕСТВЕНО СЕ ЗАКЛЕВАТ ДА ДАДАТ НАЙ-ДОБРОТО ОТ СЕБЕ СИ ЗА БЛАГОТО НА ДЪРЖАВАТА, А МНОЗИНСТВОТО ОТ ТЯХ СЛЕД СЕБЕ СИ КАТО ДА СА СЕ НАГОВОРИЛИ ЕДИН С ДРУГ ОСТАВЯТ РАЗДОР...

НО ЩОМ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ЛУКСА ЗА УПРАВЛЯВАЩИ ДА ИЗБИРАМЕ НЕЛИЦЕНЗИРАНИ ВОДАЧИ, КОИТО ДА НИ БЛЪСКАТ ВЪВ ВСИЧКО И ДА ОСТАВАТ НА ВОЛАНА СЛЕД ЗИГ-ЗАГ-ЛЪКАТУШЕНИЯТА СИ, НА КОГО ДРУГ ДА СЕ СЪРДИМ ОСВЕН НА СЕБЕ СИ?!

БЕЗ ИЗБОР НА ПАРЛАМЕНТ И ПРЕЗИДЕНТ ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ОТПАДАТ - ПРЯКОТО ГЛАСУВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ОТ ВСЕКИ ЖЕЛАЕЩ ДА ГЛАСУВА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН НАД 30 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ПЪРВО ЩЕ ДАДЕ 100 %-НА ЯСНОТА ЗА УПРАВЛЕНСКАТА ВИЗИЯ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ, ВТОРО НЯМА ДА ИМА ИЗЛЪГАЛИ СЕ В НЯКОГО /ОСВЕН В СЕБЕ СИ/ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЩЕ СЕ ДЕБЛОКИРА ЕДИН СЕРИОЗЕН ПАРИЧЕН РЕСУРС, КОЙТО МОЖЕ ДА ОТИДЕ ЗА ДАЛЕЧ ПО-ПОЛЗОТВОРНИ НЕЩА.

БЕЗ НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ПРЕЗИДЕНТСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ЩЕ БЪДАТ ДЕБЛОКИРАНИ СЪОТВЕТНО 53 000 000 ЛЕВА И 4 186 000 ЛЕВА /"ОТЧЕТЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА - СЪБИТИЯ, ФАКТИ, ИДЕИ", ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, ИЗДАТЕЛСТВО "ЗАХАРИ СТОЯНОВ", 2011, СТР. 95/. ТЕНДЕНЦИЯТА Е БЮДЖЕТИТЕ НА ДВЕТЕ ВЕДОМСТВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ, ЗАТОВА СЛЕД 10 ГОДИНИ ТАЗИ СУМА МОЖЕ ДА НАДХВЪРЛИ 100 000 000 ЛЕВА.

С ТЕЗИ 57 186 000 ЛЕВА КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ МОГАТ ДА СЕ ОБОРУДВАТ С НАЙ-НАЛЕЖАЩОТО МОДЕРНО МЕДИЦИНСКО ОБОРУДВАНЕ ОБЩИНСКИТЕ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ. СЪС СЛЕДВАЩИТЕ 57 186 000 ЛЕВА МОГАТ ДА СЕ РЕМОНТИРАТ НАЙ-ПРОБЛЕМНИТЕ УЧАСТЪЦИ НА ВТОРОКЛАСНИТЕ И ТРЕТОКЛАСНИТЕ ПЪТИЩА ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА. СЪС ПО-СЛЕДВАЩИТЕ 57 186 000 ЛЕВА МОГАТ ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ НАД 10 000 НЕЗАКОННИ СМЕТИЩА, ЗА КОИТО МЕЖДУВПРОЧЕМ СКОРО ЩЕ НИ ГЛОБЯТ ОТ ЕС, КАТО СЕ ИЗГРАДЯТ МОДЕРНИ ЗАВОДИ ЗА ОТПАДЪЦИ. СЪС ПО-ПО-СЛЕДВАЩИТЕ 57 186 000 ЛЕВА МОГАТ ДА СЕ ПОСТРОЯТ НЯКОЛКО ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ ЗА ОТПАДНИТЕ ВОДИ НА НАЙ-ПРОБЛЕМНИТЕ МЕСТА. И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА.

НО ВСЕ ПАК УПРАВЛЯВАЩ ЕКИП НА СТРАНАТА Е НУЖЕН - ДА ИЗВЪРШВА ОДИТОРЕН НАДЗОР НАД ОТДЕЛНИТЕ ЗВЕНА, ДА ПОПРИТЯГА РАЗВИНТЕНИТЕ ГАЙКИ И БОЛТОВЕ, ДА НАЛИВА МАСЛО ЗА БУТАЛАТА НА ДВИГАТЕЛЯ, ДА ПЪЛНИ РЕЗЕРВОАРА С ГОРИВО, ДА НАЛИВА ВОДА ЗА ЧИСТАЧКИТЕ, ДА ИЗВЪРШВА ПЪЛЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД ВЕДНЪЖ ГОДИШНО. ВЪОБЩЕ СЪВЕСТЕН МЕХАНИК, КОЙТО ДА СЛЕДИ ЗА ИЗПРАВНОСТТА НА ПОВЕРЕНИЯ МУ АВТОМОБИЛ. ЕСТЕСТВЕНО ЗА ТОВА Е НУЖНО ОБУЧЕНИЕ - НАЙ-МАЛКОТО МЕХАНОТЕХНИКУМ, АКО РАЗБИРАТЕ НАКЪДЕ БИЯ. САМОУКИ РАЗБИРАЧИ, КОИТО СЕ УЧАТ В ДВИЖЕНИЕ, МОГАТ ДА НАНЕСАТ ДОСТА ПОРАЗИИ НА АВТОМОБИЛА, А РЕМОНТЪТ Е СКЪП... ЗАТОВА ЛИЦЕНЗИРАНИЯТ МЕХАНИК ДАВА ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО НА ИЗВЪРШЕНИЯ РЕМОНТ.

НУЖЕН Е И ЛИЦЕНЗИОНЕН ОРГАН, КОЙТО БИ ДАЛ ПРАВО НА ДАДЕН СУБЕКТ ДА СЕ НАРИЧА ТАКЪВ МЕХАНИК, СЛЕД НАДЛЕЖНО ПРОУЧВАНЕ НА НЕГОВИТЕ ПОЗНАНИЯ И УМЕНИЯ В ПРАКТИКУВАНАТА ОТ НЕГО ОБЛАСТ. ТОЗИ ЛИЦЕНЗИОНЕН ОРГАН ТРЯБВА В МАКСИМАЛНА СТЕПЕН ДА ЕЛИМИНИРА ОПАСНИ "МЕХАНИЦИ" ЗА НАШИЯ АВТОМОБИЛ, КОИТО БИХА ПОДЛОЖИЛИ НА РИСК ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ВОЗЕЩИТЕ СЕ В ТОЗИ АВТОМОБИЛ.

НА БАЗАТА НА ПРОВЕДЕНИЯ ОДИТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДВИДЯТ МЕРКИ ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА НАДВИСНАЛИТЕ ОПАСНОСТИ НАД АВТОМОБИЛА И СЪОТВЕТНО ДА СЕ СЪЗДАДАТ БЛАГОПРИЯТНИ УСЛОВИЯ ЗА ПО-НАТАТЪШНА МУ ЕКСПЛОАТАЦИЯ. ИМЕННО МЕХАНИКЪТ /НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪМНЯВАТЕ - ЕКИП ОТ ЛИЦЕНЗИРАНИ ЕКСПЕРТИ ОТ НАЙ-ВИСОКА КЛАСА/ ТРЯБВА ДА ИЗГОТВИ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ, КОИТО ДА БЪДАТ ПРЕДЛОЖЕНИ НА ВНИМАНИЕТО НА НАША МИЛОСТ, ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ. В ЯСНА ФОРМА СЕ ОПИСВА ДАДЕН ПРОБЛЕМ - АКО СЕ ПРОДЪЛЖИ В ТАЗИ ПОСОКА, БЕЗ ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ, ЩЕ СТАНЕ ТОВА И ТОВА, КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ТОВА И ТОВА, И ЩЕ РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ ТОВА И ТОВА. ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ТАЗИ СИТУАЦИЯ, ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ТОВА И ТОВА. ДА ЕЛИМИНИРАТ ЛИ ЗАПЛАХАТА СПОРЕД ЕКСПЕРТНОТО СТАНОВИЩЕ ИЛИ ДА ПАСУВАТ?

АКЦЕНТЪТ ПАДА ВЪРХУ ОТГОВОРНОСТТА! КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОРЕДНАТА КАТАСТРОФА? АКО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НЕ СЕ ВСЛУШАТ В ИЗРАЗЕНОТО ЕКСПЕРТНО СТАНОВИЩЕ И СЕ СТИГНЕ ДО ПРЕДРЕЧЕНАТА КАТАСТРОФА ВСЛЕДСТВИЕ НА ТЕХНИЯ ВОТ, ПОСЛЕДНИТЕ ЩЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТТА, КАТО ПРИ ТОВА ЩЕ СЕ ВИДИ, ЧЕ ЕКСПЕРТНИЯТ ЕКИП Е ИМАЛ ПРАВО И НЕ НОСИ ВИНА ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ. ЩЕ КАЖЕТЕ: КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КОЙ Е ВИНОВЕН, КОЛАТА ВЕЧЕ СЕ Е ОБЪРНАЛА? АМИ, ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА. КОЙТО Е ДОПУСНАЛ ПОРЕДНАТА КАТАСТРОФА ДА НЕ БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНА - БИЛ Е НАИВЕН, БЕЗОТГОВОРЕН ИЛИ НАПУК Е ГЛАСУВАЛ НАОКАКИ НА ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР, ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА. НИМА НЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА?! Е, КАК ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА? ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА: КОЙТО ЧУПИ, /ТОЙ ЩЕ/ КУПИ. КОЙТО ЧУПИ НАШИЯ АВТОМОБИЛ, ЩЕ ПЛАЩА ЗА РЕМОНТА МУ. ТУК ОПИРАМЕ ДО ПРОЗРАЧНОСТТА НА ВОТА. В МОМЕНТА ВОТЪТ Е МЪГЛЯВ - НЕ Е ЯСНО КОЙ ЗА КОГО ГЛАСУВА /ЯСНО Е САМО КОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ/ И СЪОТВЕТНО КАКВА ВИНА ЗА НАНЕСЕНИТЕ ВРЕДИ И ПОЛЗИ ОТ СТРАНА НА ИЗБРАНИТЕ ОТ НЕГО ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА НОСИ. АКО ВОТЪТ СТАНЕ ПРОЗРАЧЕН - ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ КОЙ КАК Е ГЛАСУВАЛ /ВОТЪТ ДА НЕ Е ТАЕН, А ЯВЕН - НА БЮЛЕТИНАТА ПИШЕ ИМЕТО НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛЯ/, ПРИ НАНАСЯНЕ НА ЩЕТИ ОТ ЕДНИ ГРАЖДАНИ НА ДРУГИ ГРАЖДАНИ, ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ ДА СИ ПОНЕСЕ НАКАЗАНИЕТО - ИЗРАЗЕНО В НЯКАКВО ИЗМЕРЕНИЕ. ДАЛИ ЩЕ Е В ПАРИ, ДАЛИ ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД ИЛИ ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, НО НЕ МОЖЕ В БЪЛГАРИЯ, ЩОМ ПРЕТЕНДИРАМЕ ТЯ ДА Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА, ВСЕКИ ДА ПРАВИ БЕЗНАКАЗАНО ВСЯКАКВИ ИЗВРАЩЕНИЯ С ДРУГИТЕ И ДА ОСТАВА БЕЗНАКАЗАН УГНЕТИТЕЛ. ТОВА Е ПРОИЗВОЛ И ДОКАТО НЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАН ТОЗИ ПРОИЗВОЛ - КУЧЕ ВЛАЧИ, ДИРЯ НЯМА - ВСИЧКО ЩЕ ВЪРВИ ОТ ЗЛЕ НА ПО-ЗЛЕ.

ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА?! НЕ ВИЖДАМ ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ ДА Е АПОТЕОЗ НА ИДЕАЛИТЕ НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ, РАКОВСКИ... НО С УТРОЕНИ УСИЛИЯ ОТ СТРАНА НА ВСИЧКИ РАДЕТЕЛИ ЗА СВЕТЛИ БЪДНИНИ БЪЛГАРИЯ НАИСТИНА МОЖЕ ЕДИН ДЕН ДА БЪДЕ ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА. ВОДЕЩА ДА Е ВОЛЯТА НА ТЕЗИ, КОИТО ПАЗЯТ ЖИВИ В СЕБЕ СИ НЕЛИЦЕМЕРНАТА БРАТСКА ЛЮБОВ, СТОИЦИЗМА И БОРБЕНОСТТА НА ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ-РЕВОЛЮЦИОНЕРИ. НО ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ ТОЗИ ДЕН, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕБРОДЕНА ЕДНА БЕЗБРЕЖНА НОЩ, КЪДЕТО ПРОИЗВОЛЪТ Е ПЪЛНОВЛАСТЕН ГОСПОДАР...

/Следва/

01 септември 2011

АВАРИЕН СТОП

=====================
Здравейте, приятели!

Сега ще ви разкажа няколко интересни истории, случили се с мен самия. Първата е малко чудновата - върху мен заваля дъжд от книги още от ранно детство - не съм ги броил колко са, но просто няма място в шкафовете от историческа литература. Всички тези книги са ми подарени от роднини и приятели. Сякаш се бяха наговорили един с друг да ми подаряват точно историческа литература. Когато научих немски и английски език пред мен се отвори един свят, изпълнен с интересни произведения на историческа, културна и научна тематика и към мен започнаха да се лепят най-различни чуждоезични книги. НЕЩО просто тегли книгите към мен. Доста книги са се оказали нежелани за някого и хоп, те идват при мен. Трябва да си призная, че някъде на около 10 пожелах да имам библиотека, подобна на тази на един съсед в едно село, и по стечение на обстоятелствата днес тази библиотека е на мое разположение. Явно съм ПОЖЕЛАЛ книги, много книги, и те просто идват при мен. Проблемът е, че не мога да изхвърлям и да унищожавам книги. Жал ми е, защото в тях е вложен дух, труд, време и средства, а в днешното все по-безпросветно време, когато все по-малко се печата и препечатва СТОЙНОСТНА литература, е ГРЕХОТА да се похабяват.

Трябва да призная, че невероятните случки, случили се с мен, са толкова много, че да ги опиша една по една би било трудно начинание. Но като сега си спомням как си ПОЖЕЛАХ едно нещо. Трябва да съм бил в 4-ти или 5-ти клас. За Нова година в училище организирахме размяна на подаръци. От една кутия всеки тегли на кого другиго ще подарява. Изтеглихме си билетчетата и като всяко нетърпеливо дете хукнахме да търсим кой на кого ще подарява. Всички разбраха кой на кого ще подарява освен мен. Търсих, не и не - накрая стигнах до убеждението, че е станала някаква грешка. С такива тревожни мисли посрещнах деня на размяната на подаръците. За моя голяма изненада за мен имаше подарък - от учителката. Една зелена пластмасова кола Алфа Ромео. Със самонавиващ се механизъм, бръм-бръм-бръм и я пускаш сама да се движи. Трябва да си призная, че бях доста разочарован, докато моите съученици се радваха на това, което искаха да получат - бяха се разбрали предварително и моментът на изненада почти липсваше. Е, викам си, поне имаше изненада. Но явно ме очакваше още по-голяма изненада, когато същата учителка ЕДНОЛИЧНО реши в часа на класния ръководител да започнавам моите съученици с БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА. Нямаше накъде да избягам и ща не ща започнах да чета вестници и да осведомявам моите съученици, че между НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И СССР ИМА НЕРУШИМ СЪЮЗ - НИЕ И ТЕ С ВСЯКА ИЗМИНАЛА ПЕТИЛЕТКА СТАВАМЕ ВСЕ ПО-БРАТСКИ НАРОДИ И СТРОИМ КОМУНИЗЪМА ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯТА, ДРУГАРЯ ТОДОР ЖИВКОВ И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ. Но точно по това време се запознах със запалени ракетомоделисти, които в мазето си конструираха многостепенна ракета. Стана нужда да избирам - БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА или РАКЕТОМОДЕЛИЗМА. И си ПОЖЕЛАХ някак си да се отърва от полит-дейността. Така БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА се разтрогна, и моята работа като информатор по казуса приключи.

Това е може би най-сериозното ми провинение - ПОЖЕЛАХ играта пред работата, забавлението пред задължението. Така тръгнах по наклонената плоскост и навлякох доста ПРОКЛЕТИЯ на главата си. Спомням си, че с мой приятел откраднахме от строеж до нас един сандък с карабид и цяло едно лято трещяхме на близката спортна площадка посред града - стъклени шишета, буркани и въобще каквото можехме да докопаме хвръкна във въздуха. Малко карабид, вода отгоре и бягаш. Следва реакция и звън на чупещо се стъкло. Беше забавно, но без съмнение сме нарушили следобедния сън на старците, безработните и малките деца. И сме навлекли ПРОКЛЕТИЯ върху себе си. Малко по малко помъдрявах, но не мислех, че тези лудории грижливо и прилежно са били записвани от НЯКОГО и в определен момент цялата тази ПРОКЛЕТИЯ, която се е натрупала от моите лоши постъпки, ще ме връхлети като ЕКСПРЕС на влаков прелез.

НЕЩО се опита да ме премахне на няколко пъти. Без майтап, още виждам смъртта да замахва с косата и да ми хвръква главата. Но НЕЩО парира ТЕЗИ ИНТЕРВЕНЦИИ. Ще ви разкажа една от тези направо паранормални истории. Значи връщам се един ден, по обяд, от училище. Учех в гимназия и съм бил 9-ти или 10-ти клас. Прибирам се към къщи и минавам през едно кръстовище. НЯКОЙ изведнъж ме накара да стана изключително внимателен - съсредоточи вниманието ми върху една кола, която идваше отдолу. На светофара беше спряла друга кола, зелен москвич, светеше зелено за мен, а отдолу идваше червен волксваген. По някакъв необясним за мен начин аз разбрах, че нещо ще се случи, затова като стъпих на зебрата не бързах да застана на пътя на идващата отдолу кола. Платното беше двулентово. И се случи следното - колата не можа да спре на светофара, а няколко метра /5-10 метра/ отвъд зебрата. През това време аз пресякох да направя път на другата кола, обърнах се и погледнах през рамо човека - той беше мускулест мъж и бе захлупил ръце и лице на покрива на колата си. Всичко беше ясно без думи. Същата година се запознах с едно момче, което много години по-късно ми сподели, че щял да бъде блъснат на същото кръстовище, но нанадолнище, а той пък познавал съответно друго момче, което щяло да бъде прегазено пак там.

Любопитна подробност, но мястото, на което се преби с мотор това момче, за което писах в миналата тема, също е някаква подобна местност - там просто е като гробище от надгробни плочи покрай пътя. Много нещастни случаи - катастрофирали, блъснати, всякакви. Явно НЕЩО активизира смъртността на това място да е свръхголяма, подобно на споменатото кръстовище, където са станали незнайно колко нещастни случаи. НЯКОЙ, обаче, може да предотврати смъртен случай, като при това нерядко дава РАЗБИРАНЕ на избавения от смърт как да продължи живота си. Нямаше да бъде възможно да ви разкажа тази интересна история, ако не беше познатият от предишната тема ортак. Случи се така, че някога си гледахме кокошки - имаше яйца, имаше кудкудякане, но и... миризма. Затова този ортак подаде жалба срещу нас в общината и ни забраниха да имаме птици. Така той можеше да си прави каквото иска, а ние не можехме. Но ние съвсем нямахме намерение да оставаме без пресни яйца, затова започнахме да си гледаме кокошки на различни адреси в града, при приятели. Малко повече тичане, но има крем карамел, миш-маш и аероконяк от хубави яйца. Но изглежда, че кукуригането на петела е страшен мор за някои хора. Освен всичко са и много завистливи и яйцата са им голям трън в очите. Затова мине се не мине година току някои се наговарят да запищят, че миризмата на кокошки е непоносима и ние потегляме към друга дестинация. Та случи се така, че съвсем скоро, ако щете вярвайте тази седмица, заклахме петела, а кокошките изпратихме на ново място. Поканихме добрите ни приятели, у които цяла година гледахме кокошките и петела, да изядат с нас петела, който много лошо кълвеше, и от дума на дума стигнахме до духовенството и до кръстилия ни свещеник. С изненада научих, буквално вчера, че дядо поп не е бил винаги свещеник, а началник на местната търговия. Здраво бъркал в кацата с меда, той и бъдещата попадия, били са за в затвора за присвояване на държавна собственост и въобще много ПРОКЛЕТИЯ натрупали с всички свои зли деяния. Дошло ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО - дядо поп катастрофирал със своя мотор и докато бил в кома, му се казало да стане свещеник. Така той станал свещеник, но неговата лоша светска слава го преследвала и сега си обяснявам донякъде защо му казваха ЧЕРВЕН ПОП и СИНИТЕ църковници го изгониха от енорията му. Но това е друга история.

Както сигурно сте се убедили, в ПИКОВИЯ МОМЕНТ В НЯКОИ СЛУЧАИ НЯКОЙ НАТИСКА АВАРИЕН СТОП и човек се разминава на косъм от опелото /ако е кръстен/ и шперплатовия ковчег за 90 лева. Чудел съм се много пъти ЗАЩО бях предупреден, а ето, че и други са били пощадени. Моят приятел, отчето... Значи все още не ни е дошло времето - СЪДБА...

Та да се върна на историята - колкото повече чета българската история, толкова повече се убеждавам, че един АВАРИЕН СТОП е можел да предотврати не една и две национални катастрофи. Но ТОЙ все още не е изобретен. Затова чувствам се ПРИЗВАН да вложа нужните енергия и време да конструирам АВАРИЕН СТОП, който да каже СТОП на поредните национални катастрофи.

"Ако погледнем назад към нашата най-нова история, ще видим, че при всички национални катастрофи, до които нашият народ е бил довеждан, винаги личи намесата на германския империализъм и послушния му агент Фердинанд." [Борис Илиев - "Революционният Народен съд", Издателство на Отечествения фронт, София, 1988, стр. 9]

"Класически пример за Народен съд от Средновековието ни дава Френският конвент, който в качеството си на Народен съд - изразител на народната воля, осъжда краля Луи Капет XVI на смърт за предателство.

...

Тук с право можем да си зададем въпроса: Каква щеше да бъде съдбата на България, ако и българският народ беше призовал на народен съд цар Фердинанд през 1913 година за предателство и го беше осъдил на смърт?" [Борис Илиев - "Революционният Народен съд", Издателство на Отечествения фронт, София, 1988, стр. 12-13]

С право и ние можем да си зададем въпроса каква щеше да бъде съдбата на България, ако цар Борис III не беше допуснат да царува след абдикацията на баща си, а монархията бе свалена още 1918 година? А каква би била съдбата на всички ни, ако Тодор Живков не беше управлявал до дълбока старост? Какво би станало, ако червените не бяха се пребоядисали на сини, жълти, зелени, оранжеви и всякакви? Какво би станало, ако излъгалите в предизборната кампания управляващи можеха да бъдат свалени от власт по причина на разминаване на техния курс с предизборните обещания?

Нима когато пътуваме във влак и видим някаква грозяща ни опасност не дърпаме ВЕДНАГА АВАРИЙНАТА СПИРАЧКА?! Нима не искаме да слезем ВЕДНАГА, когато ДИМ ЗАДУШЛИВ влиза в ДРОБОВЕТЕ НИ или ОГЪН ИЗПОЯЖДАЩ ни хваща за ГУШАТА?! Нима не СПИРАМЕ СВОЯ ПЪТ до магазина и не се връщаме у дома, когато завали АДСКИ ПОРОЙ или удари ГРАДУШКА С ГОЛЕМИНА НА ОРЕХ ИЛИ ЯЙЦЕ?! Не сме ли ЛИЦЕМЕРИ, когато всяка МАШИНА правим да има АВАРИЕН СТОП, а НАШАТА ДЪРЖАВА е без АВАРИЕН СТОП? НЯМА ИСТИНСКИ ВОТ НА /НЕ/ДОВЕРИЕ... ВОТ, КЪДЕТО НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ САМООЦЕНЯВАТ, НО УПРАВЛЯВАНИТЕ ДА ОЦЕНЯВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!! НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ СА ПРИВЛЕКАТЕЛНИ И МОГАТ ДА ИЗКУШАТ МНОЗИНА ДА КАЖАТ НА ЧЕРНОТО БЯЛО, НА КРИВОТО ПРАВО, НА ПРОКЛЕТОТО БЛАГОСЛОВЕНО. МНОЗИНА СА, КОИТО НЕ ПРИЗНАВАТ ПРЕД СЕБЕ СИ, ЧЕ ГРЕШАТ - ВЕДНЪЖ СА СЛЕПИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ, ВЕДНЪЖ ОТ ГОРДОСТ, ВЕДНЪЖ ОТ СТРАХ... НИМА НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОВЕРЯВАМЕ СЛЯПО НА ТЯХ И ДА НЕ ВЯРВАМЕ НА СЕБЕ СИ?! МОЛЯ ВИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, КОГАТО ВИЖДАМЕ БАЩИНИЯ СРАМ, ДА НЕ БЪДЕМ КАТО ХАМА, НО ДА БЪДЕМ КАТО СИМА И ЯФЕТА. ЗАЩОТО И НАШИЯ СРАМ ЩЕ БЛЕСНЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ, ОТ ПОЖЪЛТЕЛИТЕ СТРАНИЦИ НА ИСТОРИЯТА. НАШИЯТ СРАМ ЩЕ БЪДЕ ТЕЖЪК ХОМОТ, В КОЙТО ЩЕ БЪДАТ ЗАПРЕГНАТИ ТЕ ЗАРАДИ НАШАТА ПРОКЛЕТИЯ, КАКТО НИЕ СЕГА СМЕ ВПРЕГНАТИ ЗАРАДИ ПРОКЛЕТИЯТА НА ДЕДИТЕ НИ. НО АКО КАЖЕМ СЕГА, В ТОЗИ МОМЕНТ - СТОП НА СБЪРКАНАТА СИСТЕМА - СБЪРКАНАТА СИСТЕМА СПИРА ДА ФУНКЦИОНИРА И БЕЗКОНТРОЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА. НИЕ ВЛИЗАМЕ В РОЛЯТА НА ОТК, КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ, И НА БРАКА КАЗВАМЕ БРАК, НА ГОДНАТА ПРОДУКЦИЯ ГОДНА ПРОДУКЦИЯ. КОЛКО ПРОСТО Е ВСИЧКО - ЕДИН НАРОДЕН ВОТ И ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО!!! АКО НАРОДЪТ КАЖЕ СТОП НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ - ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И НОВИ УПРАВЛЯВАЩИ.

НЕ КАЗАХ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ЗАЩОТО ПАРЛАМЕНТ НЕ Е НЕОБХОДИМ. СЕГАШНАТА "ДЕМОКРАТИЧНА" СИСТЕМА ДАВА КАРДБЛАНШ НА ХОРА С НЕЧИСТИ ПОМИСЛИ ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА И ДА РАЗИГРАВАТ СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ КАКТО СИ ИСКАТ. ДА БЪРКАТ В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА И ДА Я ОШУШКВАТ ЦЯЛАТА, СЛЕД КОЕТО ПРОСТО ДА СЕ ПРЕБОЯДИСВАТ И КАТО "НОВИ" УПРАВЛЯВАЩИ ДА РАЗИГРАВАТ ПОРЕДНИЯ ЦИРК, ОБВИНЯВАЩИ ЗА БЪРКОТИЯТА ВСЕКИ ДРУГ, НО НЕ И СЕБЕ СИ. С ЕДНО ПОИМЕННО ГЛАСУВАНЕ ПОСРЕДСТВОМ ИЗБИРАТЕЛНА БРОШУРА, ПОПЪЛВАЩА СЕ ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ЧАСА, ОТ ЛИЦА НАД 30 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, И ПРЕБРОЯВАНЕ НА ГЛАСОВЕТЕ В ПОЛЗА НА ЕДНО ИЛИ ДРУГО ГЛАСУВАНЕ ОТ ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЛИСТ, ЩЕ СЕ ВИЖДА РЕАЛНОТО ГЛАСОПОДАВАНЕ, А НЕ НЯКАКВИ СТЪКМИСТИКИ. АКО НЯКОЙ НЕ ИСКА ДА УЧАСТВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА, МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИ ОТВОД И ДА НЕ ГО ТЪРСЯТ ДА ГЛАСУВА.

ЗА НЕГРАМОТНИ И ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДВИДЯТ ОБСЛУЖВАЩИ ЕКИПИ. В ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЛИСТ В СБИТА, НО ЯСНА ФОРМА, СА ОПИСАНИ ГЛАСУВАНИТЕ ТЕКСТОВЕ И ЧРЕЗ ЗАГРАЖДАНЕ ИЛИ МАРКИРАНЕ НА ДАДЕНО ПОЛЕ МОГАТ ДА СЕ ОБРАБОТВАТ ЕЛЕКТРОННО. НА ПЪРВАТА, ВТОРАТА, ТРЕТАТА, ЧЕТВЪРТАТА, ПЕТАТА И Т. Н. ГОДИНА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО /НЯМА МАНДАТНОСТ - УСПЕШНО УПРАВЛЕНИЕ НЕ БИВА ДА СЕ ПРЕКЪСВА/ НА ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ ПРОВЕЖДАТ ВОТОВЕ НА ДОВЕРИЕ /ВОТ НА ДОВЕРИЕ - ПРАВИТЕЛСТВОТО БЕЗ БОЙ И ВОЙ СЕ ПОДЛАГА НА ТАЗИ ПРЕВАНТИВНА МЯРКА/ И АКО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ РЕШАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПАДНЕ И ДА ДОЙДАТ НОВИ ИЗБОРИ /НЕ СА ПРЕДСРОЧНИ, ЗАЩОТО НЯМА МАНДАТ НА УПРАВЛЕНИЕ/ СЕ ПРЕСТЪПВА КЪМ НЕЗАБАВНО ОТТЕГЛЯНЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. В РАМКИТЕ НА ЕДНА СЕДМИЦА СЕ ОРГАНИЗИРАТ НОВИ ИЗБОРИ И НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПОЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА. ПРЕДПОЛАГА СЕ, ЧЕ ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДО УСПЕШЕН ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ, ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ИМАТ НЯКАКВА АЛТЕРНАТИВА - ДРУГ УПРАВЛЕНСКИ ЕЛИТ ИЛИ ПРОСТО ИСКАТ БЕЗПИЛОТНО ПИЛОТИРАНЕ. ВСЯКАК МОЖЕ, СТИГА ДА НЕ СЕ МНОЖИ ПРОКЛЕТИЯТА!

ЕДИН ПАДНА, ОСТАВАТ ОЩЕ ЕДИНАДЕСЕТ КАЗУСА.

/Следва/