09 януари 2012

ИЗКУПЛЕНИЕ

========================
Здравейте, приятели!

ЧЕЛИ ЛИ СТЕ СЛЕДНИЯ ПАСАЖ ОТ СВ. ПИСАНИЕ /БИТИЕ 18:17-33/:

"И Господ рече: Да скрия ли от Авраама това, което ще сторя,
18 тъй като Авраам непременно ще стане велик и силен народ и чрез него ще се благословят всичките народи на земята?
19 Защото съм го избрал, за да заповяда на чадата си и на дома си след себе си да пазят Господния път, като вършат правда и правосъдие, за да направи Господ да стане с Авраама онова, което е говорил за него.
20 И рече Господ: Понеже викът на Содома и Гомора е силен и, понеже грехът им е твърде тежък,
21 ще сляза сега и ще видя дали са сторили напълно според вика, който стигна до Мене; и ако не, ще узная.
22 Тогава мъжете, като се обърнаха от там, отидоха към Содом. Но Авраам още стоеше пред Господа.
23 И Авраам се приближи и рече: Ще погубиш ли праведния с нечестивия?
24 Може да има петдесет праведника в града; ще погубиш ли мястото, не ще ли го пощадиш, заради петдесетте праведника, които са в него?
25 Далеч от Тебе да сториш такова нещо, да убиеш праведния с нечестивия, така щото праведният да бъде като нечестивия! Далеч от Тебе това! Съдията на цялата земя няма ли да върши правда?
26 И Господ каза: Ако намеря в Содом петдесет праведника, вътре в града, ще пощадя цялото място, заради тях.
27 А в отговор Авраам рече: Ето сега, аз, който съм прах и пепел, се осмелих да говоря на Господа;
28 може би на петдесетте праведника да не достигат пет; ще погубиш ли целия град, поради липсата на пет души? Той каза: Няма да го погубя ако намеря там четиридесет и пет.
29 А Авраам пак Му говори, казвайки: Може да се намерят там четиридесет. Той каза: Заради четиридесетте няма да сторя това.
30 А Авраам рече: Да се не разгневи Господ и ще кажа: Може да се намерят там тридесет. Той каза: Няма да сторя това, ако намеря там тридесет.
31 А Авраам рече: Ето сега, осмелих се да говоря на Господа; може да се намерят там двадесет. Той каза: Заради двадесетте няма да погубя града.
32 Тогава Авраам рече: Да се не разгневи Господ и аз ще продумам пак, само тоя път. Може да се намерят там десет. И той каза: Заради десетте няма да го погубя.
33 А като престана да говори с Авраама Господ си отиде; а Авраам се върна на мястото си."

ПРАХ И ПЕПЕЛ Е АВРААМОВИЯТ РОД, АКО ПРАВЕДНИТЕ СА МАЛЦИНА, А НЕПРАВЕДНИТЕ МНОЗИНА. ЗАЩОТО НЕПРАВЕДНИТЕ, ИМАЙКИ ЗА СВОЙ ГОСПОД СОДОМСКИЯ /ГОРЯЩ/ ЦАР ВЕРА /СИН НА ЗЛОТО/ & ГОМОРСКИЯ /БУНТУВАЩ/ ЦАР ВЕРСА /СИН НА ГРЕХА/, СА НАСМОЛЕНИ /БИТИЕ 14:10/ ФАКЛИ. ОГЪНЯТ, КОЙТО ГИ ИЗГАРЯ, Е ЗЛОТО & ГРЕХЪТ. САМО СЛЕДВАЩИТЕ ГОСПОДНИЯ ПЪТ - ИМАЩИТЕ ЗА СВОЙ ГОСПОД МЕЛХИСЕДЕК /ЦАР НА ПРАВДАТА/, ИЗБЯГВАТ ТОЗИ ОГЪН. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРАВЕДНИ ИМА НА ЕДНО МЯСТО, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ПРАХ И ПЕПЕЛ ИМА ТАМ. КЪДЕТО ГЛАСЪТ НА ПРАВЕДНИТЕ Е ЗАГЛУШЕН, ИМА ОГЪН И ДИМ, С МНОГО ПРАХ И ПЕПЕЛ...

ЗА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ КОНЦЛАГЕРА НА СМЪРТТА ТРЯБВА ДА ИЗДИГНЕМ ПРАВДАТА КАТО СВОЕ ЗНАМЕ И ДА ГО РАЗВЕЕМ ПОБЕДОНОСНО НАД ГЛАВИТЕ СИ. НЕПРАВДАТА ДА БЪДЕ СРАЗЕНА, ПЛЕННИЦИТЕ НА ОГЪНЯ ДА БЪДАТ ИЗТРЪГНАТИ ОТ ОГНЕНАТА МУ ПРЕГРЪДКА. ЗАЩОТО ЗАБЛУДЕНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОМИЛВАНИ, А НЕ ПОСЕЧЕНИ.

/Следва/