13 януари 2015

ЛОТОС

====================
Здравейте, приятели!

[Ще ми се пръсне главата от този телевизор - постоянно дават тревожни вести... Имам чувството, че някой избира най-голямата помия от световните гадости, за да ги представи на българската общественост, но за най-големия и наболял световен проблем, пънчославието, никой дума не обелва... Затова ще продължа разгрома на пънчославието, с риск да звуча като латерна!]

В тази тема ще ви разкажа за още един център за борба с пънчославието, който планирам да изградя! Вярвам, че лумпениадата все някога ще свърши - тогава ще има нужда от депънчославизиране на света и до последния детайл ще бъде изпълнено всичко, което тук съм описал, за ужас на пънчославните, които се смеят от все сърце на моите писания сега...

Аз съм голям почитател на Египетската архитектура и по-специално на храмово строителство, затова бих желал да изградя един храм, подобен  на построения в Карнак, снимки от който ще ви представя по-долу, а ако се намерят достатъчно мераклии, може да построим и една стъпаловидна пирамида като на Джосер.

Този чертеж на споменатия храм в Карнак е взет от книгата "История на Архитектурата" на един от най-големите немски изследователи на Древността и Средновековието, д-р Вилхелм Любке:

http://quagga-illustrations.de/produkt/h0011856/#prettyPhoto/0/

Ако вземете една линия и я наложите върху хоризонталния план на храма от най-големия портал до най-малкия, по страничните контури на стесненията на порталите, ще видите, че стесненията на петте портала лежат на една линия, която пробожда задната стена на последната камера точно посредата. Порталите са разположени на такава дистанция, че гледани от олтара пред последния вътрешен портал /не както е дадено тук, а в най-вътрешната колонна зала!/ контурите на четирите /изобразени на чертежа/ портала съвпадат /вижда се светлината отпред/ - ще видите, че налагането на линия на вертикалния разрез показва, че напречните стеснения на четири от петте портала лежат на една права, тези пред олтара /от снимките по-долу се вижда, че и най-големият портал пред храма също влиза в тази схема/, а статуята на самия олтар отразява нагоре тази мислена права, т. е. точно над последния портал има прозорец с височина, каквато липсва на петата порта /портал/, т. е. има траслация НАГОРЕ.

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_01.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_02.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_03.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_04.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_05.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_06.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_07.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_08.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_09.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_10.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_11.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_12.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_13.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_14.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_15.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_16.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_17.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_18.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_19.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_20.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_21.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_22.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_23.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_24.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_25.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_26.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_27.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_28.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_29.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_30.jpg

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Karnak_Tempel_Chons_31.jpg

Разгледайте големите файлове, ако искате по-детайлна картина! Да благодарим на този германец, че е публикувал тези хубави снимки!

Забележете, че порталите са трапецовидни по форма /съвсем леко, но забележимо/, а колоните са с много интересна форма - в предния колонен двор са като затворени лотоси, а навътре стават като отворени лотоси, а в залата на олтара дори имат някакво древногръцко излъчване, но формата на капителите е била, предполагам, с изобразени затворени и отворени лотоси като на снимка 26.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Лотос

"В Древен Египет с образа на лотоса са се свързвали творението, раждането и Слънцето като източник на живота. Лотосът е цвете, което е свещено за древните египтяни. Той е символ на красотата, чистотата, стремежа към светлина и по-добър свят. Изображението на лотос се среща в цялото египетско изкуство — като се започне с лотосовидните капители на храмовите колони и се завърши с тоалетните съдове и накитите."

В построения храм за борба с пънчославието планирам да бъдат изографисани в египетски стил познанията ми по отглеждане на зърнено-житни култури в нашите географски ширини. Посетителите ще могат да се запознаят как се отглежда царевица например, а на опитно поле наоколо ще могат да приложат научените знания.

http://bg.wikipedia.org/wikii/Зърнено-житни_култури

"Зърнено-житните култури представляват растения, представители на семейство Житни, които са култивирани от човека и използвани днес за осигуряване на значителна част от прехраната на човечеството. С малки изключения, които нямат и съществено значение в световния добив, растенията са представители на житните растения. Всички образуват съцветие, наречено клас, на което нарастват и плодовете, представляващи зърно. Плодът е основната ядивна част, която е и причина за отглеждането на зърнено-житните култури. Изградени са от хранителни вещества и ценни витамини и микроелементи, а цели или преработени се използват като храна в животновъдството или в хранително-вкусовата промишленост. Зелената част от растенията се използва основно в животновъдството и в по-малка степен в преработвателната промишленост за производство на хартия и други технически цели.

Основниат дял от световното производство от зърнено-житните култури се пада на пшеницата, царевицата и ориза. В България са застъпени основно производството на пшеница и царевица. В по-малка степен се произвеждат и ечемик, ръж, тритикале, овес, просо, царевица, сорго, а други от културите имат по-скоро локално значение за определен район, в който са разпространени."

Човешкият свят много си прилича с растителния - познавайки природните закони, по които се води растителният свят, ние можем да разберем по-пълно и нашия свят. Мисля, че всяка едно общество от различните епохи наподобява една житна нива, но в зависимост от положените грижи към нея една дава малко, а друга много плод. В последните векове плодът на бурените е много голям, защото последните се толерират - въобще свободата на индивида днес се разбира като някаква слободия, анархия...

Като свещена статуя на нашия олтар ще има един бик, дървен, а може и от пластмаса. На всички посетители, които не искат да се покланят на детето на нашата свещена крава, бикът, ще предоставяме мотика по техен избор /имам предвид голяма, малка и съответно различни видове/, за да се кланят на своя бог като копаят на опитното поле по време на оран и съответно по една бухалка да вършеят ожънатите класове... Няма да забравя какво страхопочитание имаше дядо пред руския тировец /голям трактор за оране/ и комбайна - предполагам същото страхопочитание и благоговение се е четяло в очите на древните египтяни, които са видели да се оре и вършее с бик и вол... Гърбовете им са се изправили, когато са започнали да се кланят на детето на свещената крава - домашното говедо... Четкали са жреците биковете-бащи с гребенче в храмовете, зобяли са свещените крави, само й само да не превиват гръб на нивата като преди идните поколения... А дървеното рало според древноегипетските митове и легенди е измислено от един древноегипетски бог, който тръгнал по света да учи хората как да живеят по-добре като орат с рало, а не копаят като преди - предполагам, че древните египтяни са се прекланяли пред СИЛАТА на бика и вола /скопен бик/ да тегли ралото при основна дълбока оран, която я няма в никое друго домашно животно, дори в магарето.

Мога да ви разкажа как се е оряло някога, защото аз съм орал на село с дядо. Не с вол, а с магаре, но принципът е долу-горе един й същ. Магарето е много непослушно и не иска да върви само /самичко/ по права линия, някой трябва да го води напред за юздите да върви в браздата... Освен това много обича да яде млада царевица, стръкчета високи половин метър - затова аз трябваше да водя магарето в съседен ред, а магарето, плугът и дядо са в реда до мен, за да се загърне младата царевица, а по средата да се образува бразда, в която да се задържа повече вода /пръстта е рохкава и е лесно да се оре с магарето, но магарето се озорва - значи не е толкова лесно за магарето/. Магарето става и за теглене на каручка - дядо имаше много хубава каручка, със светло червено шаси и колелета, а отгоре с тъмножълти /златни/ дървени части. Много се грижеше за магарето си и за самата каручка - веднъж я беше натоварил здраво да ходим до един двор, който се намира на един голям баир, затова за първи път видях, че каруцата има спирачка /слага се една пластина пред едно от задните колелета и то започва да се плъзга, а не се търкаля - така увеличеното триене забавя движението на товара, но по асфалта остава една дълга спирачна диря/. Дядо толкова обичаше магарето си, че като остаря и не можеше да го гледа като преди, взел, че го подарил на едни хора от селото - да го гледат както трябва, а отвреме-навреме ги ползва като такси. Такъв беше дядо - много пресметлив, но и много човечен към магарето си... Ако човек се познаваше по отношението му към магарето му, то дядо би бил един прекрасен човек, но той беше адски стиснат, лаком за имане и имоти, направо вманиачен да трупа камари от вещи...

Та в този храм ще има жреци, които ще учат, че във всеки човек има по един лотос... В едни той не разцъфва, защото не намира слънце, влага и добра почва... А в други намира благоприятни условия за живот и разцъфва... Това не е случаен процес, а строго закономерен - само добрите градинари имат прекрасна градина, която ухае чудно!

Ще има градина с най-различни цветя и на посетителите ще се обяснява, че градината без градинаря е обречена на буренясване! Жреците ще обясняват, че както има бурени в тази градина, така има бурени в човешкия свят, които задушават прекрасните цветя, за да живеят самите те... В прородата се води непрестанна борба за място под слънцето - затова трябва да сме будни, да познаваме бурените и да се пазим от тях, за да не станем техен трофей... Безгрижието лесно ще ни приспи и някой голям бурен ще ни вземе слънцето, затова трябва да бдим ден и нощ...

Мъката на градината започва с първата стъпка на отстъпление на градинаря да я гледа както трябва - така и мъката на човешкия свят започва с отстъплението на човеците да се водят от принципите, които правят света им добър и справедлив!

За да съществува една градина във времето, тя се нуждае от предаване на опита на старото поколение на младото поколение градинари, което да я поддържа и да предаде колективния опит на следващото поколение!

Християните, посетили центъра за борба с пънчославието, ще бъдат анкетирани дали знаят за християнска банка, която да дава безлихвени кредити, при това ако някой не забогатее, а обеднее, парите да не трябва да връща на заемодателя... Ще им се обяснява, че според Закона брат на брата лихва не трябва да взима като на чужденец - ако взима, значи е лихвар, а не под Закона... Всеки истински християнин има ПРАВО на безлихвен заем от брата си - влизането в Църквата дава ПРИВИЛЕГИИ на вярващия, една от които е безлихвеният заем от богат брат по ВЯРА! Но тези ПРИВЕЛЕГИИ не могат да бъдат видяни там, където няма ИЗПЪЛНЯВАЩИ ПОВЕЛИТЕ НА ЗАКОНА, ЗАКОНОИЗПЪЛНИТЕЛИ! ВСЕКИ ХРИСТИЯНИН ИМА ПРАВА, НО И ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ТЯЛОТО! За да получиш безлихвен заем, трябва някой да ти го даде - ето това е ПРАВИЛОТО - ЕДИН ДАВА, ЗА ДА ПОЛУЧИ ДРУГ БЕЗЛИХВЕН ЗАЕМ, ТРЕТИ ДАВА НА ПЪРВИЯ /АКО ИЗПАДНЕ МЕЖДУВРЕМЕННО В НУЖДА/!

Ще има множество анкети - знаят ли кои са седемте смъртни гряха и защо са точно седем, а не както казва small axe, че всички грехове са смъртни, т. е. ап. Йоан е в грешка /въпреки че странно как признава съществуването и на несмъртен грях - като всички грехове са смъртни според small axe, то кой грях е несмъртен, това ми е чудно/?

Ще има една голяма кръстословица с 62-те производни на седемте смъртни гряха - всеки, който успее да познае някоя дума, ще печели за присъстващите подарък във вид на някакво лакомство - пуканки, печени семки, фъстъци и пр. разядки, взети от опитното поле естествено /там ще се работи даром, затова и даром ще се яде/!

Ще има шведска маса с всякакви салати и много бира - за всички пънчославни, премалели от глад... Като познаят всички думи и ще се спуска един мост, за да могат да влезат в една голяма трапезария, където е шведската маса... Един мъдрец като този във "Форд Бояр" ще им описва иносказателно със стихове търсените думи...

Да не чакаме, а още сега да дадем верните отговори и да се наядем до пръсване... Опа, лакомията е смъртен грях... Не само да знаем, но и да изпълняваме, нали?! Без преяждане! Да хапнем и пийнем за наше здраве и за трупясването на пънчославието!

[Изграждане на центровете за борба с пънчославието ще донесе на света така желания МИР - затова по-скоро освободете от оковите им пънчославните, за да познаят ПРАВОСЛАВИЕТО! Не чакайте да видите на кое митарство ЩЕ ви приберат демоните тепърва - за изповядването на пънчославието вече са ви прибрали като еретици и демоните пируват с вас в пънчославните сборища, а за лъжебратолюбието ви не ви наричат лицемери, а ви убеждават, че от вас по-православни няма... Не спете, а се събудете! Светът е пънчославен, ужасен, страшен, гаден... А може да е друг... Ако някой го ПРОМЕНИ!]