21 май 2011

РЕФОРМАЦИЯ

====================
Здравейте, приятели!

Разгледахме надълго и нашироко доста неща в и около Църквата /Еклесията, Събранието/, пречещи за идването на Новия световен ред, сиреч Царството, на Земята. И всичко може да се изчерпи с няколко думи - Църквата е взета на абордаж и вече 1500 години просто е в нок-аут. Причините може би са много, но най-важните са няколко - самозаблуда, алчност, високоумие. Дяволът се е вклинил здраво в главите на голяма част от вярващите, за да ги направи свои верни роби, но те до такава степен ВЯРВАТ, че са раби Христови, че всеки, твърдящ обратното, именно, че те не са раби Христови, може само да ги активизира още по-пламенно да удрят банове и да се самогилотинират.

Много от разклоненията-секти, създадени след знаменателната 431 г., са продукт не само на /само/заблуда, но и на алчност. Овощарите за една година веднъж прибират реколта от плодоносните дървета, а в Църквата всеки ден дърветата дават изобилно плод. С насаждането на индулгенцията като вид психотерапия реколтата е пребогата.

Високоумието също е основна движеща сила на доста самозванци, които се изявяват като неповторими апологети-богослови и редят бисер след бисер.

Евангелизацията е в такива мащаби, че половината население на Земята са "нови човеци", "християни". Но Светият Дух, обясняват апологетите-богослови с наниз от "бисери", възродил кръстените /сиреч "кръстеният чрез благодатта на св. Дух се очиства от първородния грях и личните грехове, извършени до този момент (ако е възрастен), и се възражда духовно"/ [http://www.pravoslavieto.com/docs/Tainstva/sv_krushtenie.htm], ги напуска отвреме-навреме и те трябва пак и пак да се възраждат като изповядват своите грехове пред тях и те, чрез Кръстната Жертва на Христа, ги опрощават. Един вид вършещите грях се отцепват от Църквата, но с покайни сълзи те идват да търсят прошка и човеколюбивият Господ Иисус Христос поема техните грехове, за да ги съедини с Църквата. Как може да оборим тезата - да докажем, че Светия Дух не е припарвал до главите на "възродените"? Сещате ли се за онези математически задачи, в които допускаме нещо и после доказваме, че то не е вярно. Да допуснем, че Светият Дух е "влязъл" в главите на споменатите при тяхното кръщение /написаното е в есеистичен стил, затова материалът е взривоопасен/:

Откакто християнството на Кон-стантин и Елен-а се настанява по тези земи, Христовият Мир се е изпарил, но затова пък всички са вярващи - посещават църква веднъж седмично, пускат парички в касичките, палят свещи за живи и умрели, пишат по форумите за благодатта, която буквално пука по шевовете Светата православна църква - дори врачките пращат своите клиенти да се заредят там, като разперат ръце и стоят най-отпред, докато затворили очи мантруват: Бръм, бръм, бръм... След такава доза благодат те решават да станат християни - отиват и питат някой духовник: Как може да станем християни? Много просто - като си платите кръщелната такса, отречете се от дявола и се вречете в Христос. Не яжте три дни блажна храна и елате, значи, да видим - днес е 21, на 24 след служба, носете паричките и по два пешкира - единият дар за църквата, другият дар за вас. Идват, плащат на касата, развързват си коланите, обувките, вратовръзките и кръщението започва: Дверите, Дверите, да застанем прави и да вървим по Пътя, да развържем всички връзки, които ни свързват с дявола и да вървим в Пътя на Мира... Божият Син да се роди в нашите сърца, проклетията да ни освободи и Божията Благодат да се излее върху ни... Ти, Теодора, отричаш ли се от твоя съпруг, дявола, да не лягаш с него и да не раждаш деца от него? /Предварително участниците са предупредени да отговарят както им стиска./ Да, чува се гъгнивото гласче на Теодора. Няма да живея повече в блуд, няма да лъжа, да убивам, да крада... Свещеникът пак я пита, сякаш за да провери да не би да е станала някаква грешка: В Името на Божия Син, отричаш ли се от дявола и цялата му пасмина, Теодора? Да, отричам се, вдъхновено отговаря Теодора. Плюя на дявола и няма повече да лягам в брачното ложе с него, за мен той е мъртъв. И плюе на дявола - пу, пу, пу. Видимо разпален свещеникът реве: Чадо, отрече ли се дявола? С горящи очи Теодора реве: Отрекох се от дявола... Е, това беше отричането от дявола!!! Отчето, видимо доволен от изгонването на дявола, запява: Елици, во Христа крестихте ся, во Христа облекохте ся... Какви са тия елици?, чудят се кръстените. Няма значение - важното е, че се отрекоха от дявола, си мислят. Цамбурват в легена с вода, завъртат се три пъти и готово. От днес, сестро, ти си Христова невяста - пази неопетнена твоята снежнобяла дреха... Ако я позацапаш, не се бой, човешко е да се греши, лесно е да се прости, още по-лесно да се забрави, само недей прекрачва шахматната граница, да не получиш мат! На касата има график - пости се в понеделник, сряда и петък, както и по време на пости. Ако имаш някакви въпроси и излишъци насочвай ги към всички, които имат отговори и нужди. Давай шедро и ще получиш кесия пълна и претъпкана... Работи даром за общото благо и не търси облага - за да имаш Царството... Благодатта на Господа нашего Иисуса Христа да бъде на теб, сестро! Амин.

http://forums.pravoslavie.bg/viewtopic.php?f=27&t=1756&sid=eeb8e6beeda7ec74ec0c31563067e096&start=180

Може ли срещу 30-50 лева и 3 дена без мляко, яйца и месо да СВАЛИШ от плещите си СТАРОТО ЕСТЕСТВО? ОТРЕКЪЛ ли си се от дявола с това ТЕАТРАЛНИЧЕНЕ? Имаш ли НЕОПЕТНЕНА ДРЕХА, БЯЛА КАТО СНЯГ, или все още си ЧЕРЕН ПЕТЪР?

ИСКАМ ДА ИЗКОРЕНЯ ТОВА ТРЕВОПАСНО, РОГАТО, ХВЪРЛЯЩО КЪЧОВЕ И ЦВИЛЕЩО-МУЧАЩО ХРИСТИЯНСТВО, ИМЕННО ХРИСТИЯНСТВОТО НА КОН-СТАНТИН И ЕЛЕН-А, НЯМАЩО НИЩО ОБЩО С ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО, ОСВЕН ЧЕ Е НЕГОВ АНТИПОД. ИСКАМ ДА ГО ИЗКОРЕНЯ ОТ МОЯТА ГЛАВА, А ДАЙ, БОЖЕ, И ОТ ГЛАВАТА НА ТЕОДОРА.

СВЕТИЯТ ДУХ, КОЙТО ТРЯБВА ДА Е ВЪЗРОДИЛ ТЕОДОРА ПРИ СВЕТОТО Й КРЪЩЕНИЕ, БИ ТРЯБВАЛО ДА ФОРМИРА ЕДНА ДРУГА РЕАЛНОСТ В И ЗА НЕЯ, В И ЗА 80 % ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ В БЪЛГАРИЯ. [http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Bulgaria] ЗАБЛУЖДАВАМЕ ЛИ СЕ, ЧЕ СМЕ ВЪЗРОДЕНИ ОТ СВЕТИЯ ДУХ? И АКО ДА - КАКВО ДА ПРАВИМ? И ОТГОВОРЪТ Е МНОГО ПРОСТ - ДА, НИЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ!!! ДОКАЗАТЕЛСТВОТО Е ПРОДУКТЪТ НА НАШЕТО МИСЛЕНЕ - ЕДНА БУТАФОРНА РЕАЛНОСТ, КОЯТО НИ СМАЗВА /УБИВА/ ОТВСЯКЪДЕ. ОСЪЗНАВАЙКИ ТОВА РАЗТЪРСВАЩО ПРОЗРЕНИЕ, АЗ ТРЪГНАХ ПО НОВ ПЪТ, А ДАЙ, БОЖЕ, И ТЕОДОРА, НЕКА НАПУСНЕ ТОЗИ АВТОПИЛОТ, ТОВА УПРАВЛЕНИЕ, ПОДЧИНЕНО НА ЗАБЛУЖДЕНИЕ, И ДА ТЪРСИ ПЪТЯ НА ОСВЕЩЕНИЕТО ПОСРЕДСТВОМ СВЕТИЯ ДУХ, НО НЕ "КУПЕН" С ПАРИ И СТОМАШНИ ТЕРЗАНИЯ.

Без РЕАЛНО отричане от дявола и РЕАЛНО вричане в Бога, без ВЪРВЕНЕ В ПЪТЯ, ПРЕГРЪЩАНЕ НА ИСТИНАТА, ЖИВОТ СВЯТ И СТОЙНОСТЕН, демагогията ще става все по-голяма и по-голяма. СВЕТОТО КРЪЩЕНИЕ НЕ Е ЕДНОКРАТЕН АКТ, ЗАТВОРЕН В РАМКИТЕ НА ИМА НЯМА ЧАС, ТО Е ЖИВОТ В БОГА, ДЕН СЛЕД ДЕН, ГОДИНА СЛЕД ГОДИНА - СВЕТИЯТ ДУХ СЛИЗА ВЪРХУ КРЪЩАВАНИЯ В СТЕПЕНТА, В КОЯТО ТОЙ СЕ ИЗКАЧВА НАГОРЕ КЪМ ВИСИНИТЕ БОЖИИ.

ИМА МНОГО КРЪЩАВАНИ, НО МАЛЦИНА КРЪСТЕНИ, ИЗВЪРВЕЛИ ДОКРАЙ ПЪТЯ И ПРИЕЛИ СЪВЪРШЕНО СВЕТИЯ ДУХ. ЗАПОЧВАШ СВОЯ ПЪТ КАТО ОГЛАШЕН, ЗА ДА СТАНЕШ ВЕРЕН. И ОГЛАШЕНИЕТО НЕ Е "60 СЕКУНДИ" /КАТЕХИЗАЦИЯТА Е МНОГО ПОДЦЕНЯВАН ФАКТОР!/, А ГОДИНИ УПОРИТ ТРУД - УЧЕНИЕ, УЧЕНИЕ И ПАК УЧЕНИЕ. РЕФОРМИРАНЕТО НА СТАРИЯ ЧОВЕК РАЖДА НОВИЯ ЧОВЕК - БОЖИЯТ СИН, ОТ СЛАВА В СЛАВА ПРЕОБРАЗЕН, ВЪРХУ КОЙТО ПОЧИВА ДЕСНИЦАТА БОЖИЯ И Е ВЪЗРОДЕН ОТ СВЕТИЯ ДУХ.

В ОБЩЕНИЕТО НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ С УЧЕНИЦИ ОТ ЦЕЛИЯ СПЕКТЪР СЕ ПОСТИГА ДУХОВНО ИЗРАСТВАНЕ - ДА, ХОДЕНЕТО НА ЦЪРКВА Е ВАЖНО ЗА ДУХОВНОТО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ, ИМЕННО СЪБЕСЕДВАНЕТО С ПО-ИЗВИСЕНИ БРАТЯ И СЕСТРИ, КОИТО СА БОГОНОСЦИ В ЕДНА ИЛИ ДРУГА СТЕПЕН. НО ДНЕШНИТЕ ЦЪРКВИ СА СЪБРАЛИ НАЙ-ВЕЧЕ БОГОНЕНОСЦИ - ХОРА, КОИТО ЛАМТЯТ ЗА ПАРИ, САНОВЕ, БЛЯСЪК... И НАМЕСТО ХРИСТОВИЯ МИР ОТ ТЯХ ЛЪХА СУЕТА... ЗАТОВА, С РИСК ДА ОСТАНА НЕПРОСВЕТЕН, ВЕЧЕ НЕ ХОДЯ НА ЦЪРКВА, А ЧЕТА СТАРИ КНИГИ, В КОИТО БОГОНОСНИТЕ ОТЦИ СА "СКРИЛИ" СВЕТИЯ ДУХ. КАТО МИНЬОР, ГОДИНИ НАРЕД, КОПАЯ, ЗА ДА ИЗРАСТНА ДО СТЕПЕН ДА ВИЖДАМ И ЧУВАМ ПО ДУХОВНОМУ, НО ПОРАЖЕНИЯТА, НАНЕСЕНИ ОТ ДЯВОЛА, СА ГОЛЕМИ И ТРУДНО СЕ ПРЕОДОЛЯВА ПРОПАСТТА С ДИСТАНЦИОННА БРАТСКА ПОМОЩ. ЗАТОВА ПОТЪРСИХ ДИРЕКТНА ВРЪЗКА С ХРИСТИЯНИ В НЯКОЛКО ФОРУМА - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЕДНАГА МЕ РАЗПОЗНАХА, ЧЕ НЕ СЪМ "ОТ ТОЗИ СВЯТ", И НЕ МИСЛЯ "ПРАВИЛНО". А КОГАТО СИ "ВРАГ", НЕ СИ "ПРИЯТЕЛ" - СРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ НЯМА. ОСОБЕНО ЗА "ИЗДИГАЩИ СЕ ДВЕ ПЕДИ НАД ЗЕМЯТА С ИЗМИСЛЕНИ УЧЕНИЯ". "ИЗПИТАНИЕТО ВАСКО", РЪСЕЩ "КАЛАМБУРИ", ЕСЕИСТЪТ-ПРАЗНОДУМЕЦ, ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ, ЗАРАДИ СПОКОЙСТВИЕТО НА ФОРУМЦИТЕ, КОИТО ВЪЗМУТЕНО ПРАЩАТ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ И МОДЕРАТОРИТЕ, И ВИКАТ: "БАННИ ГО, БАННИ!" ОТКАЗВАТ МИ ДИАЛОГ, ЗАЩОТО НЕ СЪМ ДИАЛОГИЧЕН, А МОНОЛОГИЧЕН, ПРИ ТОВА ТАКА МОНОЛОГИЧЕН, ЧЕ ЧЕТЯЩИТЕ МЕ НАПРАВО СИ КЪСАТ ГЛАВИТЕ... МЕЧТАЯ ЗА ФОРУМ, КЪДЕТО ДА НАМЕРЯ ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИ, КОИТО ДА МЕ ОБОРЯТ С АРГУМЕНТИ, ФИЛОСОФСКИ. МЕЧТАЯ ЗА ЕДНА ИСТИНСКА ТРИБУНА, КЪДЕТО ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО ТЪРЖЕСТВУВА, А НЕ СЕБИЧНОСТТА И ВИСОКОМЕРИЕТО НА ШЕПА САМОЗВАНЦИ. БЛАГОДАРЕН СЪМ, ЧЕ БЯХ ИЗТЪРПЯН НЯКОЛКО МЕСЕЦА, НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩОТО НЕ ВСИЧКИ ФОРУМЦИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ, НО БАНВАНЕТО МИ ОТ ФОРУМА ЗАБАВЯ МОЕТО ДУХОВНО РАЗВИТИЕ. ИМАМ МНОГО ВЪПРОСИ, НО ЯВНО ЩЕ ТРЯБВА ДА НАМЕРЯ САМ ТЕХНИТЕ ОТГОВОРИ...

1 коментар:

  1. Анонимен14/1/12

    Много пламенни разсъждения, но изпълнени с много гняв ( или ненавист , не знам точно ), за това и звучат толкова критикарско. Не забравяй, че Нашият Господ Иисус Христос се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария ( символът на вярата ) и прие човешка облик ( т.е. Творецът, бидейки в една от ипостасите на Светата и Единосъщна Троица Господ Син, прие образ на творението ) , не за да ни СЪДИ, а за да бъдем изкупени! Явно си добре запознат с тайствата в Църквата , щом си "позволяваш" така еродирано да ги тълкуваш. Нека Светият Дух ти бъде за спасение и изправление! И не забравяй, че Църква означава Събор , а не дистанционно участие, ние трябва да бъдем дейни във вярата си. Вяра без дела не е оправдателна и душеспасителна. Господ да пази тази страна и всички православни християни ( православни, не е някаква висша принадлежност към някаква да речем "православна нация", а онези вярващи - верни, които право, т.е. истинно славят Бога). А що се отнася до това как някои свещонослужители извършват дълга си - не знам, човек трябва да е с отворено сърце и да не ОСЪЖДА, за да намери смисъла в това според теб "театрално" мероприятие. Да, християнският живот трябва да е постоянно и неуморно дръзновение. Амин, дай Боже!

    ОтговорИзтриване