23 септември 2011

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

=========================
Здравейте, приятели!

Произволът в България, при все че е пълновластен господар, с ВОЛЯ И РАЗУМ съвсем лесно може да бъде премахнат. По-долу ще ви даря с РАЗУМ и ако имате ВОЛЯ, произволът ще си плюе на петите.

Както знаете вече, живея в къща наполовина боядисана в един цвят, наполовина в друг, половината ограда е една, другата половина различна. Ще си кажете: Къщата и оградата са частна собственост - всеки може да прави със своята частна собственост каквото си иска. Но ако решите да минете по тротоара пред частния ни имот НЯМА да можете. Освен ако не сте планинска коза. Горните съседи са забравили на тротоара две големи торби с пясък - около 1 кубичен метър всяка. С времето тези торби са се посплескали и са се разляли, при това упорито се търкалят по баира към нас. Първоначално бяха 16 такива торби, но от година-две, а може и повече, останаха тези две и никой не може да премине оттам. Освен това пред нас спират и коли - остава една пътечка за най-слаботелесните първокласници. Най-често паркира колата на вече познатия ви ортак.

Ако започна да въвеждам ред - да кажа на съседа да махне торбите оттам, а на ортака да не спира колата на тротоара, ще избухне такава бомба, че по-добре да се изнеса от града. По закон, понеже къщата е в идеален център, спирането на коли на тротоара е забранено, още повече стоварване трайно на блокиращи пешеходците материали. Но понеже сме в България - никой не следи за спазването на законите и съответно няма спазващи реда. За да премахна този произвол - торбите да бъдат премахнати и колата да не спира на тротоара, за да могат пишеходците, между които съм и аз, БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО да преминават по тротоара, трябва да ВЗРИВЯ една бомба.

Мога да дам напътствия, но веднага ще възникне ПРОБЛЕМ - КАТО КАКЪВ ВНАСЯМ РЕД. Просто искам да ползвам тротоара, но така излиза, че КОМАНДВАМ. Зная, че по-добре да си трая и да заобикалям торбите и колата, както и правя. НО ТАКА АЗ СТАВАМ ОПОРА НА ПРОИЗВОЛА - ВИЖДАМ БЕЗРЕДИЕТО, А НЕ ВНАСЯМ РЕД. ЗА РАЗЛИКА ОТ ОБЩИНАРИТЕ, КОИТО НЕ ХАЯТ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ, АЗ ИСКАМ ДА ИМА РЕД. АЗ ИСКАМ ТРОТОАРЪТ ДА Е СВОБОДЕН И ДА МОЖЕ ВСЕКИ ДА ВЪРВИ ПО НЕГО. НО ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ СЪМ СЕ ИЗПОКАРАЛ С ДОСТА ХОРА ЗА НАЙ-РАЗЛИЧНИ НЕЩА, ИМЕННО КАТО ЗАЩИТНИК НА РЕДА, И АКО ПРОДЪЛЖА ДА ВЪРВЯ СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО, МОЖЕ ДА СЕ САМОИЗОЛИРАМ. А ЧОВЕК ДО ЧОВЕКА ОПИРА. ЗАТОВА ОТ ЕДИН МОМЕНТ НАТАТЪК СИ ТРАЯ. ПРЕДПОЧИТАМ ДА ЗАОБИКАЛЯМ ПРОБЛЕМИТЕ, А НЕ ДА ГИ РЕШАВАМ. НО ТЕЗИ ДВЕ ТОРБИ И КОЛАТА НЕ СА САМО МОЙ ПРОБЛЕМ, А И НА ПЕШЕХОДЦИТЕ. АКО НЯКОЙ ОТ ТЯХ ЗНАЕШЕ, ЧЕ ТЕЗИ ТОРБИ И ТАЗИ КОЛА МУ НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ПЕШЕХОДЕЦ, И ЧЕ ТОЙ МОЖЕ ДА ПОДАДЕ ЖАЛБА В ОБЩИНАТА, ЗА ДА ДОЙДАТ И ДА СЪСТАВЯТ ПО ЕДИН НАКАЗАТЕЛЕН АКТ НА ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИТЕ, ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО. НО НИКОЙ, ОЧЕВИДНО, НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КЪДЕ ВЪРВЯТ ДЕЦАТА МУ, РОДИТЕЛИТЕ МУ И ВЪОБЩЕ ВСИЧКИ ПЕШЕХОДЦИ, КАМОЛИ ДА ТРЪГНЕ ДА ВЪВЕЖДА НЯКАКЪВ РЕД. МЪКА, МЪКА... ЕСТЕСТВЕНО АЗ МОГА ДА ПОДАМ ТАЗИ ЖАЛБА КАТО ОНЕПРАВДАН ПЕШЕХОДЕЦ, НО ДА СЕ ПРАВЯ НА ШЕРИФ ПРЕД МОИТЕ СЪСЕДИ БЕЗ ДВА ПИСТОЛЕТА В РЪЦЕТЕ Е ДОСТА РИСКОВАНО!

ДОБРЕ, ТОРБИТЕ НА СЪСЕДИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВДИГНАТИ ОТ СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ СЛЕД НАДЛЕЖНО ПОДАДЕН СИГНАЛ, НО КЪДЕ ДА ОТИДЕ КОЛАТА НА ОРТАКА? ТОЙ ИМА ГАРАЖ, НО САМО ДА Я ВКАРА И НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ СПРЕ НА НЕГОВОТО МЯСТО. И ТАКА ОТНОВО ОПИРАМЕ ДО ПРОИЗВОЛА. НО АКО СЕ НАМЕРЕШЕ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ, КОЙТО ДА ПРЕДЛОЖИ НА ОБЩИНСКАТА УПРАВА НА ГРАДА ДА БЪДЕ ВЪВЕДЕНА ЕВРОПЕЙСКАТА СИСТЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ НА АВТОМОБИЛИ, ВСИЧКИ ТРОТОАРИ ЩЯХА ДА СА СВОБОДНИ ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ И В ГРАДА ЩЕШЕ ДА ЦАРИ ЕВРОПЕЙСКИ ДУХ. ТАЗИ СИСТЕМА, КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГРАД И ДОРИ СЕЛО, СЕ СЪСТОИ В СЛЕДНОТО:

http://www.youtube.com/watch?v=9PIoLjJ9GFU

http://www.youtube.com/watch?v=sSHf-b88enM&feature=related

А ЕТО КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В СОФИЯ, НАШАТА СТОЛИЦА, КАКТО И В ПОВЕЧЕТО НИ ГРАДОВЕ МЕЖДУВПРОЧЕМ:

http://vbox7.com/play:a8bda167

http://mayon.blog.com/2010/01/08/howto-Неправилно-паркиране/

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=946630

http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/55834

А ЕТО КАК МОЖЕ ДА БЪДЕ НАВСЯКЪДЕ. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ "БЯЛА ЗОНА", БЯЛА, ЗА ДА НЕ СЕ СКАРАТ ПОЛИТИЦИТЕ ЗАЩО ДА Е СИНЯ, А НЕ ЧЕРВЕНА ИЛИ ПЪК ЖЪЛТА:

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Принудително-преместване-на-неправи-60.aspx

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Паркиране-по-постоянно-местожителст-51.aspx

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Паркиране-чрез-SMS-самотаксуване-55.aspx

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Паркиране-с-предварително-закупен-ед-57.aspx

http://cityparkingsolutions.com/Синя-Зона-Бургас-1/Блокиране-на-неправилно-паркирано-ПП-56.aspx

КОЛКО ЛЕСНО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ ПРОИЗВОЛЪТ В ПАРКИРАНЕТО. ВЪВ ВСЯКО НАСЕЛЕНО МЯСТО СЕ СЪБИРА КОМИСИЯ ОТ ВЕЩИ ЛИЦА, КОЯТО ОБХОЖДА ВСИЧКИ УЛИЦИ НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО И СЪСТАВЯ КАРТА НА ВЪЗМОЖНИТЕ МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ - ЕСТЕСТВЕНО БУЛЕВАРДИТЕ ЩЕ СЕ ПОСВИЯТ, А НЯКОИ УЛИЦИ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ЕДНОПОСОЧНИ, ЗА ДА МОЖЕ ПОЛОВИНАТА ПЛАТНО ДА СТАНЕ ПАРКИНГ, С КОЕТО ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ТРОТОАРИТЕ, ДА СЕ СЪБЛЮДАВА КЪДЕ ИМА ЧАСТНИ ГАРАЖИ, ЗА ДА СЕ ПРЕКЪСНЕ ЗОНАТА ЗА ПАРКИРАНЕ ПРЕД ГАРАЖИТЕ, ДА СЕ СЛЕДИ ЗА ГЮМОВЕТЕ, ДА СЕ ПРЕДВИДЯТ ЗЕБРИ, ДА НЕ СЕ ПАРКИРА ПРЕД СПИРКИ... ТАКА СЪСТАВЕНИЯТ ПЛАН СЕ ОФОРМЯ КАТО ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ, СЛЕД КОЕТО СЕ ВНАСЯ В ОБЩИНАТА ЗА ОДОБРЯВАНЕ. СЛЕД ОДОБРЯВАНЕТО МУ СЕ ПРИСТЪПВА КЪМ МАРКИРАНЕТО НА ЗОНИТЕ ЗА ПАРКИРАНЕ С БЯЛА БОЯ, ЗОНИТЕ ПРЕД ГАРАЖИ И ПР. СЕ МАРКИРАТ КАТО ЗАБРАНЕНИ ЗА ПАРКИРАНЕ, ЗОНИТЕ ПРЕД СПИРКИТЕ СЕ МАРКИРАТ С BUS ИЛИ АВТОБУС, ПОСТАВЯТ СЕ ЗНАЦИ ЗА ШОФЬОРИТЕ, ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ В КОЯ ПОСОКА Е ДАДЕНА УЛИЦА /АКО Е ЕДНОПОСОЧНА/, ЗЕБРИ ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ, СВЕТОФАРИ. ЗАПОЗНАВА СЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА С НОВИТЕ ЗОНИ ЗА ПАРКИРАНЕ, С ПРАВИЛАТА ЗА ПАРКИРАНЕ В ТЯХ, СЛЕД КОЕТО ЗАПОЧВА ДА СЕ СЛЕДИ ЗА ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИ. НАКРАЯ ЕДИН ТЕЛЕФОН ЗА ПОДАВАНЕ НА АНОНИМНИ СИГНАЛИ ЗА ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ И ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ ЩЯХ ДА СИ ТРАЯ ЗА КОЛАТА НА ОРТАКА ИЛИ ЗА ТОРБИТЕ С ПЯСЪК НА СЪСЕДА. КЪДЕТО МИНА И ВИДЯ СПРЕЛИ НА ЗЕБРАТА АВТОМОБИЛИ - ВЕДНАГА ЗВЪНЯ И КАЗВАМ НОМЕРА НА КОЛАТА, МЯСТОТО И ЧАСА. НАЙ-ДОБРЕ ТОЗИ ТЕЛЕФОН ДА Е БЕЗПЛАТЕН - ТАКА НЯМА ДА СЕ НАБУТВА НИКОЙ ЗАРАДИ ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИТЕ.

ПРОСТО ЛИ Е ДА НЯМА ПРОИЗВОЛ ПО УЛИЦИТЕ - ДА СЕ ПАРКИРА ПРАВИЛНО НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ И ТРОТОАРИТЕ ДА СА СВОБОДНИ ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ? ТРЯБВА САМО ВОЛЯ ЗА БОРБА С ПРОИЗВОЛА! А НЕ САМО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ДА СЕ ОБИРАТ НАЙ-ВЕЧЕ ПОЧИВАЩИТЕ ЧУЖДЕНЦИ И ПО-ЗАМОЖНИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ОТИДАТ НА МОРЕ, КАКТО И ДА СЕ ПРАВИ "СИНЯ ЗОНА" В ЦЕНТЪРА НА ГРАДОВЕТЕ, ЗА ДА СЕ СЪБИРАТ ТАКСИ, КОИТО ДА СЕ РАЗДАВАТ КАТО ПРЕМИИ НА ОБЩИНАРИТЕ ЗА КОЛЕДА.

ДОЛУ ПРОИЗВОЛА! АЗ ИСКАМ РЕД, ЗАКОННОСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ! А ВИЕ?

http://www.youtube.com/watch?v=nqdomTCLpDg&feature=related

/Следва/

Няма коментари:

Публикуване на коментар