15 април 2018

БОЖИИТЕ СИНОВЕ

БОЖИИТЕ СИНОВЕ

====================

Здравейте, приятели!


В тази тема ще разгледаме въпроса за това кое е най-голямото зло според Църквата. Църквата, преди появата на пънчославието, е отделяла особено внимание на този въпрос, тъй като да имаш Страх от Бога е да ненавиждаш злото и следователно да не вършиш зло, а как да не вършиш най-голямото зло, ако не знаеш кое точно е то?! Ще си позволя да направя превод от една книга, апокрифна - една от многото, написани през ранните векове за вярващите християни, които не са знаели арамейски и еврейски, за да четат сказанията, митовете и легендите на Юдаизма, а са разчитали на такива книги, за да ги ограмотят по въпросите на Вярата.


В предговора на тази книга пише така: "От време на време през ранните векове на Християнската ера се появяват апокрифни работи /книги/, свързани с нашия Господ и Неговите Апостоли и ученици, и, въпреки че те са написани от християни, те съдържат много легенди и традиции, които техните автори заемат от работи /книги/ на по-ранни Еврейски и Християнски писатели. Такива работи /книги/ са много популярни сред Християнските общности на Египет и Сирия, защото жаждата за информация за нашия Господ и Неговия Живот и дела, а и приключенията и успехите на Апостолите в Африка, Западна Азия, Индия и други страни са големи. Рамо до рамо с тази апокрифна литература се появяват работи /книги/ в Египет и Сирия, които са свързани с Историята на Стария Завет и полагат усилия да обяснят неговите трудности. Но при все че Патриарси и Епископи и Свещеници четат Писанията и коментарите към тях на хората, и инструктират техните паства устно при всеки удобен случай, има много от древната Еврейска религия, от която произлизат много от аспектите на Християнската религия, което миряните не разбират. От една страна неграмотният Християнски народ слуша, че евреите отричат Христос и Неговите последователи, а от друга, техният учител ги учи, че Христос е потомък на Цар Давид и Авраам, и че най-големите и най-важни истини и мистерии на Християнската религия са загатнати посредством събития, които са се случили по време на живота на Еврейските патриарси."


Днешните християни, под давлението на пънчославието, не знаят почти нищо за много от персонажите на Св. Писание. От Адам до Ной например има патриарси от Адамовото потомство, на които само имената се знаят. В Битие 5:1-31 е направено съвсем кратко експозе на живота на тия патриарси, но в Древността са знаели много повече за тяхното битие, защото Месията произлиза от тях. И тъй като Месията е вечно раждащ се в душите на верните, познанието за тия Негови "предтечи" е много важно.


Без съмнение тази книга е ценен труд, написан от много начетен автор. Приписва се на Св. Ефрем Сирийски /Сирин/. В "Пещерата със Съкровищата" пише така:


"Символизмът на Едем


Едем е Светата Църква, а Църквата е Божията милост, която Той иска да разпростре към децата на човеците. Защото Бог, съгласно Своето предвиждане, знае какво Сатана беше скроил против Адам, и затова Той постави Адам предварително в лоното на Своята милост /състрадание/, както блаженният Давид пее за Него в Псалмите, казвайки: "Господи, ти си бил наше прибежище през всички поколения", т. е. "Ти си направил да имаме наше прибежище в Твоето състрадание." И молейки се настоятелно на Бог за изкуплението на чадата на човеците, Давид казва: "Спомни Си Твоята Църква, която придоби в старо време", т. е. "Спомни Си Твоето състрадание, което искаш да разпростреш над нашата немощна раса." Едем е Светата Църква, а Раят, който беше в нея, е земята на покой /почивка/, и наследството на живота, които Бог беше приготвил за всички свети чада на човеците. И защото Адам беше свещеник, и цар, и пророк, Бог го доведе в Рая, за да служи в Едем, Светата Църква, даже блаженният Моисей свидетелства за него, казвайки: "За да може да служи на Бог посредством свещеническо служение с хвалебствие, и за да може да пази тази заповед, с която беше натоварен посредством Божията милост." И Бог направи Адам и Ева да обитават в Рая. Истинска е тази дума, и оповестява истината: Това Дърво на Живота, което беше посред Рая, загатва Изкупителния Кръст, който е истинското Дърво на Живота, и то беше това, което беше установено по средата на земята.


Сатанинската атака над Адам и Ева


И когато Сатана видя, че Адам и Ева бяха щастливи и весели в Рая, този Размирник беше нападнат тежко от завист, и се изпълни с гняв. И той отиде и се засели в змията, и я издигна, и я направи да лети из въздуха към полите на Планината, където беше Раят. Но защо Сатана влезе в тялото на змията и се скри там? Защото знаеше, че неговата външност беше противна, и че ако Ева го види в тази форма, тя щеше да избяга от него незабавно. Човекът, който поиска да обучава на гръцки език птица - птицата, която може да научи човешката реч се нарича "бабага" /папагал/ - първо донася голямо огледало и го поставя между себе си и птицата. Тогава започва да говори на птицата и щом папагалът чуе гласа на човека, той се обръща, и когато види своята собствена форма в огледалото, веднага му става приятно, защото си представя, че друг папагал му говори. Тогава навежда ухото си с удоволствие и слуша думите на човека, който му говори, и гори от нетърпение да учи, и да говори гръцки. По тази причина Сатана влезе и заживя в змията, и дебнеше удобен случай, и когато видя Ева при себе си, я повика по име. И когато тя се обърна към него, тя видя нейната собствена форма в него, и му проговори; и Сатана я отклони от правия път с неговите лъжливи думи, защото природата на жената е податлива.


И когато Ева беше чула от него за това дърво, веднага се затича бързо към него, и откъсна плода на непослушанието от дървото на престъпването на заповедта, и яде. Тогава незабавно намери себе си съблечена гола, и видя отвратителността на своя срам, и избяга гола, и се скри в /сянката на/ друго дърво, и покри своята голота с листата от него. И извика към Адам, и той дойде при нея, и тя му подаде с ръка малко от плода, от който беше яла, и той също яде от него. И когато беше ял, той също стана гол, и той и Ева направиха препаски за слабините си от /листата на/ смокинови дървета; и бяха облечени в тези срамни препаски 3 часа. По пладне приеха гибелната присъда. И Бог направи за тях туники от кожа, която беше свалена от дърветата, т. е. от кората на дърветата, защото дърветата, които бяха в Рая, имаха нежна кора, и бяха по-меки от бусоса /памучна материя/ и коприната, от които са направени носените от царе одежди. И Бог ги облече в тази мека кожа, която беше разпростряна по този начин над тяло на немощи.


Пребиваването на Адам в Рая


В 3-я час на деня Адам и Ева се възкачиха в Рая, и за 3 часа се наслаждаваха на добрите неща там; за 3 часа бяха в позор и немилост, и в 9-я час стана тяхното изгонване от Рая. И както вървяха нататък опечалени, Бог говори на Адам, и го окуражи, казвайки му:


Не тъжи, Адаме, защото ще ти върна твоето наследство. Ето, виж колко много те обичам, защото макар да съм проклел земята поради тебе, отсега нататък оттеглям от тебе действието на проклятието. Колкото до змията, Аз съм спънал краката й в нейната утроба, и съм й дал за храна праха на земята; а Ева съм обвързвал под ярема на робство. Понеже си нарушил моята заповед, върви нататък, но не бъди печален. След свършека на времената, които съм определил да бъдете в изгнание вън от /Рая/, в земята, която е под проклятие, ето, ще изпратя моя Син. И той ще слезе /от небесата/ за твоето изкупление, и ще пребивава в Девица, и ще се въплъти, и чрез Него ще станат твоето изкупление и завръщане. Но заповядай на твоите синове и им поръчай да балсамират твоето тяло след смъртта ти със смирна /Commiphora myrrha/, канела /Cinnamomum cassia/ и ароматна тръстика /Acorus calamus/. И те ще те настанят в тази пещера, където правя да обитаваш днес, до времето, когато ще стане твоето изпъждане от Райските райони към тази земя, която е вън. И който ще напуска в онези дни, ще вземе тялото ти с него, и ще го постави на мястото, което ще му покажа, в центъра на земята; защото на това място ще стане изкуплението на всички твои деца.


И Бог откри на Адам всичко, което Синът щеше да претърпи в негово име.


Изгонването на Адам от Рая


И когато Адам и Ева бяха излезли от Рая, вратата на Рая се беше затворила, и херувим с двуостър меч стоеше при нея.


И Адам и Ева слязоха надолу в ... на духа на планините на Рая, и намериха пещера на върха на планината, и влязоха и се скриха вътре.


Адам и Ева бяха девственици, и Адам поиска да познае жена си Ева. И Адам взе от полите на Райската планина злато, и смирна /Commiphora myrrha/, и тамян /Boswellia sacra/, и ги сложи в пещерата, и благослови пещерата, и я освети да бъде дом за молитва за него и неговите синове. И нарече пещерата "Пещерата на Съкровищата".


Така Адам и Ева слязоха от тази свята планина по склоновете, които бяха под нея, и там Адам позна жена си Ева. И Ева забременя и роди Каин и Лебуда, неговата сестра, с него; и Ева забременя отново и роди Авел и Келимат, неговата сестра, с него.


И когато децата растяха, Адам каза на Ева: "Нека Каин вземе за жена Келимат, която е родена с Авел, и нека Авел вземе за жена Лебуда, която е родена с Каин." Но Каин каза на майка си Ева: "Ще взема за жена моята близначка Лебуда, а нека Авел вземе за жена своята близначка Келимат."; Лебуда беше красива. Когато Адам чу тези думи, които бяха извънредно противни за него, той каза:


Ще бъде нарушение на заповедта за теб да вземеш /за жена/ твоята сестра, която е родена с теб. Въпреки всичко, вземете плодове от дървета, и малкото на овца, и ги донесете на върха на тази свята планина. Тогава вървете в Пещерата със Съкровища, и предложете вашите жертви /дарове/, и направете молитвите си, и тогава ще общувате с жените си.


И дойде времето, когато Адам, първият свещеник, и Каин и Авел, неговите синове, тръгнаха нагоре към върха на планината, /тогава/ Сатана влезе в Каин /и го убеди/ да убие Авел, неговия брат, поради Лебуда; и защото неговата жертва беше отхвърлена и не беше призната пред Бог, докато жертвата на Авел беше призната /приета/, завистта на Каин към неговия брат Авел се увеличи. И когато те дойдоха долу в равнината, Каин се подигна против своя брат Авел, и го уби с удар на кремък. Тогава незабавно Каин получи смъртна участ, вместо проклятия, и стана беглец и странник през всичките дни на живота си. И Бог го заточи в определена част на гората Нод, и Каин взе за жена своята близначка и си направи обиталище там.


Раждането на Сит


И Адам и Ева оплакваха Авел 100 години. И тогава Адам позна жена си отново, и тя роди Сит, Прекрасният, мъж могъщ и съвършен като Адам, и той стана баща на могъщите мъже, които живееха преди Потопа.


Потомството на Сит


И на Сит беше роден Енос, и Енос роди /стана баща на/ Кенан, и Кенан роди Маалалеил; тези /са/ Патриарсите, които бяха родени в дните на Адам.


Смъртта на Адам


И когато Адам живя 930 години, т. е. до 135-тата година на Маалалеил, денят на неговата смърт наближи и дойде. И Сит, неговият син, и Енос, и Кенан, и Маалалеил се събраха и дойдоха при него. И бяха благословени от него и той се помоли над тях. И заръча на своя син Сит, и му каза:


Сине мой Сит, спазвай това, което ти заръчвам днес, и в деня на твоята смърт предай моята заръка на Енос, и нека той я повтори на Кенан, и Кенан да я повтори на Маалалеил и нека тази заръка се предава на всички твои поколения. И когато умра, балсамирай ме със смирна /Commiphora myrrha/, и канела /Cinnamomum cassia/, и ароматна тръстика /Acorus calamus/, и поставете тялото ми в Пещерата със Съкровища. И който от твоите поколения остане /последен/, в деня, когато си отивате от тази страна, която е около Рая, да вземе тялото ми с него и да го постави в центъра на земята, защото на това място ще се извърши изкуплението за мен и за всички мои деца. А ти, сине мой Сит, бъди господар на синовете на твоите хора. И ги управлявай чисто и свято в страх от Бога. И пази твоето потомство разделено от потомството на Каин, убиеца.


И когато съобщението "Адам умира" стана известно на всички, цялото негово потомство се събра и дойде при него, Сит, неговият син, и Енос, и Кенан, и Маалалеил, те и техните жени, и техните синове, и техните дъщери; и Адам ги благослови. И заминаването на Адам от този свят стана в 930-тата година - според изчислението от начало - на 14-я ден от лунния месец, в 6-я ден от месец Нисан, в 9-я час, в деня на навечерието на Шабата. В същия час, в който Човешкият син предаваше душата си на Своя Отец на Кръста, нашият отец Адам предаваше душата си на Този, Който го оформи; и той си замина от този свят.


Погребението на Адам


И когато Адам беше мъртъв, неговият син Сит го балсамира, според както Адам му беше заръчал, със смирна, и канела, и ароматна тръстика; мяртвото тяло на Адам беше първото [за погребване по този начин, т. е. балсамирано] в земята. И скръбта за него беше прекомерно болезнена, и Сит /и неговите синове/ жалееха за неговата смърт 140 дни; и взеха тялото на Адам и го качиха на върха на планината, и го погребаха в Пещерата със Съкровища. И след като семействата и хората от децата на Сит бяха погребали Адам, те се отделиха от децата на Каин, убиеца. И Сит взе Енос, неговият първороден, и Кенан, и Маалалеил, и техните жени и деца, и ги отведе нагоре в прославената планина, където Адам беше погребан; а Каин и всички негови потомци останаха долу в равнината, където Каин уби Авел.


Управлението на Сит


И Сит стана господар на децата на своите хора, и ги управляваше в чистота и святост. И поради тяхната чистота те получиха името, което е най-добро от всички имена, и бяха наречени "Божиите синове", те и техните жени и техните синове. Така те живееха в тази планина в пълна чистота и святост и в страх от Бога. И се качиха в полите /на планината/ на Рая, и станаха хора хвалещи и славещи Бога в това място на множества от дяволи, паднали от небесата. Там те живееха в мир и щастие; нямаше нещо, за което да се тревожат, нищо не им тежеше или не ги безпокоеше, и те не правеха нищо друго освен да хвалят и славят Бога, с ангелите. Защото те чуваха непрестанно гласовете на ангелите, които пеейки възхваляваха /Бог/ в Рая, който беше разположен на не много голяма височина над тях - всъщност на около 30 педи по мярата на Духа. Те не се трепеха, нито се изтощаваха, нямаха сеитба, нито жътва, но се хранеха с възхитителните плодове на прекрасните дървета от всички сортове, и се наслаждаваха на сладкия аромат и благоухание на бризовете, които се носеха към тях от Рая. Така живееха тези свети мъже, които бяха извънредно свети, и техните жени бяха чисти, и техните синове бяха добродетелни, и техните дъщери бяха непорочни и неосквернени. В тях нямаше бунтовна мисъл, ни завист, ни гняв, ни враждебност. В техните жени и дъщери нямаше нечиста страст, ни похотливост, ни проклетия, нито лъжи се чуваха сред тях. Единствената клетва /оброк/, която те използваха да се закълнат, беше "В кръвта на Авел". И те, и техните жени, и техните деца всеки ден ставаха рано сутрин и отиваха на върха на тази свята планина, и там се прекланяха пред Бог. И бяха благословени от тялото на Адам, техния баща, и повдигаха очи към Рая, и хвалеха Бог; и така те правеха през всичките дни на своя живот.


И когато Сит живя 913 години се разболя смъртно. И Енос, неговият син, и Кенан, и Маалалеил, и Яред, и Енох, и техните жени и техните синове се събраха и дойдоха при него, и бяха благословени от него. И той се помоли над тях, и им заръча, и ги накара да се закълнат, и им каза:


Закълнете се в святата кръв на Авел никой от вас да не слиза от тази свята планина към децата на Каин, убиеца. Защото добре знаете враждата, която съществува между нас и Каин от деня, в който той уби Авел.


И Сит благослови Енос, неговия син, и му даде заръки относно тялото на Адам, и го направи управник над децата на неговите хора. И Сит ги управляваше в чистота и в святост, и служеше усърдно пред тялото на Адам. И Сит умря, когато беше на 912 години, на 27-я ден от благословенния месец Ав, във втория ден от седмицата, в 3-я час, в 20-тата година от живота на Енох. И Енос, първородният син на Сит, балсамира неговото тяло и го погреба в Пещерата със Съкровища, с неговия баща Адам; и те направиха ридание за него 40 дни.


Управлението на Енос


И Енос се издигна да служи пред Бог в Пещерата на Съкровищата. И той стана управник на децата на своите хора, и пазеше всички заповеди, които неговият баща Сит му беше заръчал, и ги увещаваше да бъдат постоянно в молитва.


И в дните на Енос, в неговата 820-та година, Ламех, слепецът, уби Каин, убиеца, в гората на Нод. Това убийство стана по следния начин. Както Ламех се осланяше на младежа, на своя син /Тубал-Каин/, и младежът насочваше ръката на баща си право в посоката, в която видя плячката, той чу звука от движението на Каин наоколо, напред и назад, в гората. А Каин не беше способен да стои спокойно на едно място и да пази тишина. И Ламех, мислейки, че това е див звяр, който се движи в гората, повдигна ръка и приготвяйки се, опъна своя лък и пусна стрела по посока на мястото, и стрелата уцели Каин между очите му, и той падна долу и умря. И Ламех, мислейки, че е уцелил дивеча, каза на младежа: "Побързай да видим какъв дивеч сме улучили!" И когато отидоха на мястото, момчето, на което се уповаваше Ламех, погледна и му каза: "О, господарю мой, ти си убил Каин." И Ламех придвижи ръцете си да ги удари една в друга, и като направи така той тресна младежа и също го уби.


И когато Енос живя 905 години, и беше смъртно болен, всичките патриарси се събраха заедно, и дойдоха при него, именно Кенан, неговият първороден син, и Маалалеил, и Яред, и Енох, и Матусал, те, и техните жени, и техните синове. И те бяха благословени от него, и той се помоли над тях и им заръча, казвайки:


Закълнете се в святата кръв на Авел нито един от вас да не слиза от тази планина в равнината, нито да ходи в лагера на децата на Каин, убиеца; и няма да се смесвате с тях. Внимавайте добре за тази работа, защото вие добре знаете каква вражда съществува между нас и тях от деня, в който Каин уби Авел.


И той благослови Кенан, неговия син, и му заръча относно тялото на Адам, че той трябва да служи пред него през всичките дни на живота си, и че трябва да управлява над чадата на своите хора в чистота и святост. И Енос умря на възраст от 905 години, на 3-я ден от месеца на /1-я/ Тишри, в деня на Шабата, в 53-тата година от живота на Матусал. И Кенан, неговият първороден, го балсамира и го погреба в Пещерата на Съкровищата, с Адам и със Сит, неговият баща. И направиха жалеене за него 40 дни.


Управлението на Кенан


И Кенан застана да служи пред Бог в Пещерата на Съкровищата. Той беше почтен и чист човек, и управляваше децата на своите хора в пълен страх от Бога, и изпълняваше всичките заръки на Енос, своя баща. И когато Кенан живя 920 години, и бе смъртно болен, всичките Патриарси се събраха и дойдоха при него, т. е. Маалалеил, неговият син, и Яред, и Енох, и Матусал, и Ламех, те и техните жени и техните деца, и бяха благословени от него. И той се помоли над тях и им заръча, казвайки:


Закълнете се в святата кръв на Авел никой от вас да не слиза от тази свята планина в стана на децата на Каин, убиеца, защото вие всички знаете каква вражда има между нас и тях от деня, в който той уби Авел.


И той благослови своя син Маалалеил, и му напомни за тялото на Адам, и му каза:


Виж, сине мой Маалалеил, служи пред Бог в чистота и святост в Пещерата на Съкровищата, и не отстъпвай от присъствието на тялото на Адам през всичките дни на твоя живот. И бъди управител на децата на твоите хора, и ги управлявай чисто и свято.


Кенан умря, на 920 години, в 13-я ден от месец Хазиран /тур.; на евр. Сиван/, в 4-я ден от седмицата, по пладне, в 56-тата година на Ламех, бащата на Ной. И Маалалеил, неговият син, го балсамира, и го погреба в Пещерата със Съкровища; и направиха оплакване за него 40 дни.


Управлението на Маалалеил


И Маалалеил се въздигна и служеше пред Бог на мястото на Кенан, своя баща. Той бе постоянно в молитва през деня и през нощта, и увещаваше ревностно децата на своите хора да съблюдават святост и чистота, и да се молят без прекъсване. И когато Маалалеил живя 895 години, и денят на неговото заминаване наближи, и беше смъртно болен, всичките Патриарси се събраха и дойдоха при него, т. е. Яред, неговият първороден, и Енох, и Матусал, и Ламех, и Ной, те и техните жени и техните деца, и бяха благословени от него. И се помоли над тях, и им заръча, казвайки:


Закълнете се в святата кръв на Авел никой от вас да не слиза от тази свята планина. И няма да разрешавате някой от вашите потомци да слиза долу в равнината, при децата на Каин, убиеца, защото вие всички добре знаете каква вражда има между нас и тях от деня, в който той уби Авел.


И той благослови Яред, неговият първороден, и го инструктира със заповеди относно тялото на Адам, и му разкри мястото, накъдето трябваше да се подготви да върви. И също му заръча, и го накара да се закълне с клетва, казвайки:


Не си заминавай от тялото на нашия баща Адам през всичките дни на твоя живот, и бъди управител на децата на твоите хора, и ги управлявай в непорочност и святост.


И Маалалеил умря, на 895 години, през 2-я ден на месец Нисан, в 1-я ден на седмицата, в 3-я час от деня, в 43-тата година от живота на Ной. И Яред, неговият първороден, го балсамира, и го погреба в Пещерата със Съкровища; и неговите хора направиха траур за него 40 дни.


Управлението на Яред


И Яред, неговият син, се издигна и служеше пред Бог /в Пещерата със Съкровища/. Той беше съвършен човек, и беше завършен във всички добродетели, и постоянно беше в молитва през деня и през нощта. И поради достойнството на своя живот и взаимоотношения, неговите дни /живот/ бяха по-дълги от всички други деца на неговите хора. И в дните на Яред, в 500-та година на неговия живот, чадата на Сит нарушиха клетвите, които техните бащи ги бяха накарали да се закълнат. И започнаха да слизат надолу от тази свята планина към лагера на неправдата / беззаконието / произвола / престъплението / злодеянието / греха / греховността / порока на децата на Каин, убиеца, и по този начин стана падението на децата на Сит.


И в 40-тата година на Яред първите 1000 години, от Адам до Яред, свършиха.


И в тези години занаятчиите на греха, и учениците на Сатана, се появиха, защото той беше техен учител, и той влизаше в тях и живееше в тях, и той наливаше в тях духа на заблудителното действие, посредством което ставаше падението на децата на Сит.


Вторите 1000 години: От Яред до Потопа


За предаването на изкуството за свирене на устна арфа, т. е. за музицирането, и за пеенето и танцуването


Ювал и Тувал-Каин, двамата братя, синовете на Ламех, слепецът, който уби Каин, изобретиха и направиха всички видове музикални инструменти. Ювал направи дървени духови инструменти, и устни арфи /ламелофони/, и флейти, и свирки, и дяволите отиваха и живееха в тях. Когато хората духаха в пищялките, дяволите пееха отвътре, и изпращаха навън звуци отвътре. Тувал-Каин направи чинели /идиофони/, и систри, и дайрета. И похотливостта и развратът се увеличиха сред децата на Каин, и те не вършеха нищо освен разрврат - нямаха /да плащат/ задължителен данък, и нямаха нито принц, нито управител - и ядене, и пиене, и похотливост, и пиянство, и танцуване, и пеене, и свирене на музикални инструменти, и палавите надпревари на дяволите, и смехът, който доставяше удоволствие на дяволите, и глъчката на необузданата мъжка похот, цвилеща след жени. И Сатана, намерил подходяща възможност в тази заблудителна работа, се радваше премного, защото по този начин можеше да застави синовете на Сит да слязат долу от тази свята планина. Там те бяха сполучили да заемат мястото на тази армия /от ангели/, паднали /със Сатана/, там те бяха възлюбени от Бог, там те бяха почитани от ангелите, и бяха наричани "Божии синове", дори както блаженият Давид казва в псалма: "Аз казах: Вие сте богове, и всички вие синове на Всевишния." /Псалми 82:6/


През това време развратът царуваше сред дъщерите на Каин, и без срам /няколко/ жени търчаха след един мъж. И един мъж задиряше друг, и вършеха разврат в присъствието на други хора безсрамно. Защото всичките дяволи се бяха събрали в този стан на Каин, и нечисти духове влизаха в жените, и ги обладаваха. Старите жени бяха по-похотливи от момите, бащи и синове се оскверняваха с техните майки и сестри, синовете не уважаваха дори своите собствени бащи, и бащите не правеха разлика между техните синове /и други мъже/. И Сатана беше стъкмен за господар /или принц/ на този лагер. И когато мъжете и жените бяха подстрекавани към сладострастна лудост от дяволското свирене с духови инструменти, които издаваха музикални звуци, и с устните арфи, на които човеците свиреха посредством действието на силата на дяволите, и със звуците на дайретата и на систрите, които бяха блъскани и тръскани /тракани/ със съдействието на зли духове, звукът на техния смях се чуваше във въздуха над тях, и се изкачваше по тази свята планина.


И когато децата на Сит чуваха глъчката, и врявата, и възгласите смях в лагера на децата на Каин, около 100 от тях, които бяха силни мъже-воини, се събраха, и се насочиха да вървят надолу към бивака на децата на Каин.


Когато Яред чу тези думи и се запозна с тяхното намерение, той дълбоко се опечали, и изпрати да ги повикат при него, и им каза:


В святата кръв на Авел, ще ви закълна никой от вас да не слиза от тази свята планина. Спомнете си клетвите, които нашите бащи Сит, и Енос, и Кенан, и Маалалеил направиха вие да се закълнете.


И Енох също им каза:


Слушайте, вие, деца на Сит, никой, който престъпи заповедта на Яред, и клетвите на нашите бащи, и слезе от тази планина, не ще може отново да я изкачи.


Но децата на Сит не искаха нито да слушат заповедта на Яред, нито думите на Енох, и се осмелиха да престъпят заповедта, и тези 100 мъже, които бяха силни мъже-воини, слязоха /към лагера на Каин/. И когато видяха дъщерите на Каин, че бяха красиви на глед и че бяха голи и не се срамуваха от това, децата на Сит се възпламениха от огъня на похотта. И когато дъщерите на Каин видяха хубостта на децата на Сит, те се нахвърлиха върху тях като хищни зверове и оскверниха техните тела. И децата на Сит убиха душите си чрез разврата с дъщерите на Каин. И когато децата на Сит поискаха да се качат горе /отново/ на тази свята планина, след като бяха слезли долу и загинали, камъните на тази свята планина се превърнаха на огън в техните очи, и осквернявайки душите си с огъня на разврата, Бог не им позволи да се изкачат на това свято място. И, освен това, много много други се осмелиха и слязоха надолу с тях, и те също загинаха.


И когато Яред живя 960 години, и денят на неговото заминаване наближи, и дойде, всички Патриарси се събраха и дойдоха при него, именно Енох, неговият първороден, и Матусал, и Ламех, и Ной, те и техните жени и техните деца, и бяха благословени от него. И той се помоли над тях, и им каза:


Закълнете се в святата кръв на Авел да не слизате от тази свята планина; защото зная, че Бог няма да позволи да останете много дълго в тази свята страна. Понеже като нарушихте заповедта на вашите бащи, несъмнено ще бъдете изхвърлени в тази външна страна, и няма вече да имате за ваше обиталище полите /на планината/ на Рая. Вслушайте се добре в това. Нека този сред вас, който ще върви нататък от тази свята страна, вземе със себе си тялото на нашия баща Адам, и даровете /от злато, тамян и смирна/, които са в Пещерата на Съкровищата, и нека отнесе и постави тялото му на мястото, където Бог му заповяда да го сложи. А ти, сине мой Енох, не отстъпвай от пред тялото на Адам, но служи пред Бог чисто и свято през всичките дни на живота си.


И Яред умря, на 962 години, в 13-я ден от месец Ияр, в деня на Навечерието на Шабата, на залез слънце, в 366-тата година от живота на Ной. И Енох, неговият син, го балсамира, и го погреба в Пещерата на Съкровищата; и направиха траур за него 40 дни.


Управлението на Енох


И Енох застана начело да служи пред Бог в Пещерата на Съкровищата. И децата на Сит се повърнаха от правия път и поискаха неистово да слязат надолу /към децата на Каин в равнината/. И Енох, и Матусал, и Ламех и Ной плакаха над тях. И Енох беше служил пред Бог 50 години в 305-тата година от живота на Ной. И когато Енох научи, че Бог скоро ще го премести, той повика Матусал, и Ламех, и Ной, и им каза:


Зная, че Бог е ядосан с това поколение, и че безмилостно наказание е постановено за хората от него. Вие сте главните на това поколение и на остатъка от него, защото никой друг човек няма да бъде роден на тази планина, който да бъде главен на децата на своите хора. Но внимавайте добре на себе си, и гледайте да служите пред Бог в чистота и святост.


И когато Енох им даде тази команда с тези думи, Бог го премести към Страната на Живота, и към възхитителните обиталища, които са оттатък около Рая, и към тази страна, която е отвъд досега на смъртта. И за всичките деца на Сит останаха само тези трима Патриарси в "Планината на Триумфиращия", т. е. Матусал, Ламех и Ной, защото всички други бяха отишли към лагера на синовете на Каин.


Управлението на Ной


И когато Ной видя, че грехът се увеличи в това поколение, той се запази в девство за 500 години. Тогава Бог му говори и му каза: "Вземи си за жена Айкал, дъщерята на Намус, дъщерята на Енох, брата на Матусал." И Бог му разкри относно Потопа, който се готвеше да направи, и Той му говори и му каза: "След 130 години от този момент ще направя Потоп."


Построяването на Ковчега


И Бог каза на Ной:


Направи за себе си ковчег за спасението на децата на твоя дом, и го построй долу, в лагера на децата на Каин, и отсечи дървен строителен материал за него от тази планина. И тези да са размерите му. Дължината му да бъде 300 лакътя по твоя лакът, широчината му да бъде 50 лакътя, а височината му 30 лакътя; и отгоре да бъде изкаран 1 лакът. И направи 3 етажа на него: най-долният да бъде за дивите животни и за добитъка, средният да бъде за птиците и домашните птици, а най-горният да бъде за теб и децата от твоя дом. И направи вътре резервоари за вода и долапи за храна. И направи кърмата от твърдо дърво, което не гние, 3 лакътя дълго и 1.5 лакътя широко; и нека има чук от същото дърво, и с него удряй 3 пъти на ден /кърмата/. Веднъж сутрин, когато работниците се събират за работа при ковчега, и веднъж по пладне, когато ще ядат храна, и веднъж при залез слънце, когато ще прекратят своя труд. И когато удряш борда, и човеците чуят звука на кънтенето, и ти кажат: "Какво е това, което правиш?", ти им кажи: "Бог ще направи воден потоп /потоп от води/."


И Ной направи така, както Бог му заповяда. И там му се родиха трима сина в рамките на 100 години, Сим, Хам и Яфет, и си взеха жени от дъщерите на Матусал.


Смъртта на Ламех


И когато Ламех беше живял 770 години, той умря по време на живота на Матусал, неговият баща, 40 години преди Потопа, в 21-я ден от месец Илул, в първия ден на седмицата, в 68-та година от живота на Сим, първородният на Ной. И Ной, неговият първороден, го балсамира, а Матусал, неговият баща, го уви /обви/ за погребване, и го погребаха в Пещерата на Съкровищата, и плакаха за него 40 дни.


Управлението на Матусал и Ной


И Матусал и Ной останаха сами на планината, защото всички деца на Сит бяха слезли долу от полите на планината на Рая към равнината, където живееха децата на Каин. И мъжете, децата на Сит, имаха сношения с дъщерите на Каин, които забременяха от тях, и родиха човеци, гиганти и синове на гиганти, които бяха като кули. Поради тази известна /причина/ древни автори са се заблудили, и са написали: "Ангелите слязоха от небесата, и имаха сношения с човеци, и от тях са се родили тези прочути гиганти." Но това не е вярно, защото тези, които са писали по този начин, не разбират /фактите/. Вижте, мои братя-читатели, и знайте, че не е в природата на духовни същества да раждат, нито е в природата на дяволите - които са нечисти духове, и работници на порочност, и любители на прелюбодеяние - да раждат /стават бащи/, защото те не са нито мъжки, нито женски сред тях. И откакто ангелите паднаха, ни един ангел не се е добавил към тях. И ако дяволите можеха да имат сношения с жени, те нямаше да оставят непохитена и една девица в целия род на децата на човеците.


Смъртта на Матусал


И когато Матусал беше живял 969 години, и денят на неговото заминаване беше наближил, Ной, и Сим, и Хам, и Яфет, и техните жени, дойдоха при него. От цялото потомство на Сит, което не беше отишло долу в полето, само тези 8 души бяха останали, именно Ной, Сим, Хам, Яфет, и техните жени; защото не им се бяха родили деца преди Потопа. И когато тия се съпраха заедно при Матусал, и бяха благословени от него, той ги прегърна, и ги целуна натъжено, и оплака падението на децата на Сит. И им каза:


От всички племена и семейства остана само този остатък от 8 души. Господ Бог на нашите отци да ви благослови! Господ Бог, който формира нашия баща Адами и Ева чрез себе си /и те бяха плодовити, и се умножиха, и цялата благословена земя, която беше около Рая, беше напълнена с тяхното потомство/, ще ви направи да бъдете плодовити, и ще ви умножи, и цялата земя ще бъде напълнена с вас. Той ще ви избави от страшния гняв, който е постановен против този бунтовнически род, и Той ще бъде с вас, и ще ви защитава. И дарът, който беше даден от Бог на нашия баща Адам, ще върви с вас от тази свята страна. И тези 3 мери благодатно жито, които Бог даде на нашия баща Адам, ще служат като квас, и ще бъдат замесени във вашето семе, и в семето на вашите деца, т. е. Царско съсловие, Свещеническо съсловие и Пророческо съсловие.


Чуй ти, Ной, благословен от Господа, отивам си от този свят, като всички мои отци, но ти и твоите деца ще бъдете избавени. И ти ще направиш всичко, което ти заповядвам да направиш днес, /защото/ Бог ще направи Потоп. Когато умра, балсамирай тялото ми, и ме погреби в Пещерата на Съкровищата с моите отци. Вземи жена си, и синовете си, и слез от тази свята планина. И вземи със себе си тялото на нашия отец Адам, и тези 3 жертви - злато, и смирна, и тамян; постави тялото на Адам по средата на Ковчега, и положи тези жертви на него. Ти и твоите синове ще заемат източната част на Ковчега, а твоите жени и жените на твоите синове ще заемат западната му част; твоите жени да не преминават към теб, и вие да не преминавате към тях. Вие да не ядете, нито да пиете с тях, и да нямате каквото й да е сношение с тях докато не излезете от Ковчега. Този род е подтикнал Бог към гняв, и Той няма да им разреши да бъдат съседи на Рая, нито да Го възхваляват с ангелите.


И когато водите на Потопа се отдръпнат от лицето на земята, и вие излезете от Ковчега, и заемете вашето местопребиваване в тази земя, ти, Ной, благословеният от Господа, не тръгвай от Ковчега, от тялото на нашия баща Адам, но служи пред Бог в Ковчега чисто и свято през всички дни на твоя живот. И тези жертви да се сложат на изток. И заповядай на Сим, твоят първороден, да вземе с него, след смъртта ти, тялото на нашия баща Адам, и да го пренесе и постави по средата на земята. И нека той установи там човек сред своите потомци, който да служи там. И той трябва да е отделен през всички дни на живота си. Да не взима жена, да не пролива кръв, да не принася в жертва диви животни и домашни птици; но да принася в жертва на Бог хляб и вино, защото чрез тях ще бъде извършено изкуплението на Адам и цялото негово потомство. И Божият Ангел ще върви пред него, и ще му покаже мястото, където е разположена средата на земята. И одеждите на този, който ще стои там да служи пред тялото на Адам, да бъдат кожите на диви животни. Да не си обръсва косата от главата, и да не си реже ноктите, но да остане усамотен, защото той е свещеникът на Бог, на Възвишения.


И когато Матусал беше заповядал на Ной всички тези неща, той умря със сълзи в очите си, и скърбеше в сърцето си. Той беше на 969 години, когато умря, на 14-я ден от месец Адар, на първия ден от седмицата, в 79-тата година от живота на Сим, синът на Ной. И Ной, неговият внук, балсамира тялото на Матусал със смирна /Commiphora myrrha/, канела /Cinnamomum cassia/ и ароматна тръстика /Acorus calamus/, и Ной и синовете му го погребаха в Пещерата на Съкровищата; и те и техните жени направиха плач за него 40 дни.


И когато дните на неговото оплакване бяха минали, Ной влезе в Пещерата на Съкровищата, и прегърна и целуна светите тела на Сит, и на Енос, и на Кенан, и на Маалалеил, и на Яред, и на Матусал, и на Ламех, своя баща, и беше много развълнуван и сълзи потекоха от очите му. И Ной понесе тялото на нашия баща Адам, и на Ева, и неговият първороден Сим носеше златото, и Хам носеше смирната, и Яфет тамяна, и заминаха нататък от Пещерата на Съкровищата. И както бяха слезли от тази свята планина, те бяха поразени тежко с печал: и заплакаха в агония, защото бяха /и щяха да са/ лишени от това свято място, и от обиталището на техните отци. И плачейки болезнено, и ридаейки печално, и обхванати от меланхолия, те казаха:


Остани в мир, ти, Рай свети, дом на нашия отец Адам.

Той си отиде от теб жив, но безимотен и гол.

И ето, до смъртта си беше лишен от твоята близост.

Той и неговото потомство бяха изпъдени в изгнание в тази земя на проклятия, да преминат неговите дни там в страдание, и в болести, и в труд, и в умора, и в беда.

Остани в мир, ти, Пещера на Съкровищата!

Остани в мир, доме и наследство на нашите Бащи!

Останете в мир, вие, наши Бащи и Патриарси!

Молете се за нас, вие, които живеете в праха /гроба/, вие, приятели и възлюблени от Живия Бог.

Молете се за остатъка от вашето потомство, който остава.

О, вие, които бяхте умилостивили Бог, направете молба към Него за нас във вашите молитви.

Остани в мир, Еносе!

Останете в мир, вие, служители /свещеници/ на Бог, Кенане, и Маалалеиле, и Яреде, и Матусале, и Ламехе, и Енохе! Възклицавайте от наше име в злочестина. Остани в мир, Убежище и Приют на Ангелите!

Вие, наши Бащи, викайте в нещастие от наше име, защото нашето общество ще бъде лишено от добри условия на живот!

И ние ще викаме в скръб, защото сме изхвърлени в тази гола земя, защото нашето убежище ще бъде с дивите зверове.


И като бяха слезли от тази свята планина, те целунаха камъните от нея /голата земя/, и прегърнаха възхитителните дървета от нея. И по този начин те слязоха, и плакаха с голяма мъка, и ронеха горчиви сълзи, и страдайки силно те се спуснаха до полето. И Ной влезе в Ковчега, и постави тялото на Адам в средата му, и постави тези жертви на него.


В годината, в която Ной влезе в Ковчега, до времето на потопа, вторите 1000 години на потомството на Адам свършиха, според както ни казват 70-те Мъдри Писачи /в LXX-Септуагинта/."


И така, най-голямото зло според Църквата е да не си БОЖИЙ СИН, да не искаш да бъдеш. Да не искаш да си управляван от Божия Дух, да не искаш Бог за свой Отец, да не искаш да вървиш в Правия Път.


Да следваш дявола е последица от това най-голямо зло, защото вече самият ти си станал противник /сатана/ на Бог като си отхвърлил в сърцето си Неговото Царство.


В езическата религия, голяма част от която се е пренесла в Християнството, имало бял бог, бог на светлината, и черен бог, бог на тъмнината. Богът на светлината бил начало на доброто и давал на човеците всяка добрина, благополучие и доброденствие, а богът на тъмнината бил начало на всяко зло и причинявал всяка злина, опасност и злощастие. Затова древните езичници, сред които и българите /компилирал съм пасажи от книгата на Добри Войников "КРАТКА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ" /1861 г./, I-во издание/ като започвали някаква работа принасяли жертва на бога на светлината, за да ги зарадва с успех и спорна работа в начинанието, а на бога на тъмнината също принасяли жертва, за да не се обърка работата от излята от този бог лошотия и да приключи с неуспех. Имало и друг бог, всевиждащ, който знаел всичко за всеки. От последния другите богове научавали добрите и злите дела на човеците, а най-вече дали принасят усърдно жертвите на добрия и злия бог. Имало цяла плеяда добри и зли богове. Добрите богове наказвали злите човеци, а награждавали добрите. Светилищата на добрите богове били разположени на високи места, а местата за поклонение на злите богове - в полето, в ниското. Оттам идва символиката за Райската планина като свято място и за лагера на Каин в полето като място на греха. Светилищата на добрите богове се строели от бял или светъл камък, а на злите богове - от черен камък.


От Вавилонските зикурати през Египетските, Гръцките и Римските храмове до Византийските църкви архитектурата на основата се запазва. Няколко стъпала едно върху друго, като стъпаловидна пирамида, служеща за основа на самия храм - напомнящо на планина или зикурат. В Гръцката архитектура се нарича стереобат, с най-горно стъпало - стилобат. Във Византийските църкви стилобатът и стереобатът е заменен с колони със стъпаловидни концентрични основи /по подобие на йонийските колони/, за разлика от дорийските колони, които са без основа и стъпват направо върху стилобата и стереобата, които играят ролята на обща основа.


olymp.in

Някой ще попита вероятно откъде идват тези табута от сексуално естество. На първо място кръвосмешението води до множество генетични мутации, причиняващи различни тежки болести /очевидно горчивият опит е довел до тези табута/:


history.framar.bg
history.framar.bg

Плод на кръвосмешение е фараонът Тутанкамон - невероятно, но факт - с чудния лик, гледащ ни от саркофага му, което вероятно е причина за ранната му смърт:


vesti.bg

На северната страна на погребалната му камера е открит цар-жрец на име Ай, носещ леопардова кожа с глава, лапи и опашка, извършващ церемония. Учените, занимаващи се с Египтология, са установили, че леопардова кожа в Древен Египет са носили т. нар. "сем"-жреци. Тя е атрибут и на Върховния Жрец, наречен още Първи Пророк.


Тази традиция очевидно се пренася в Древна Гърция и Древен Рим. Херкулес убива Немейския лъв и намята одраната му кожа с глава, лапи и опашка върху себе си. Това е символ на свещенство. А вероятно идва от Древна Халдея, а може би и от още по-дълбока древност.


Да се върна на сексуалните табута. Честите сексуални контакти могат да доведат до претоварване - няколко жени са опасни за един мъж, както няколко мъже - за една жена. Най-натоварено е сърцето, като при тежка физическа работа - може да се стигне до инфаркт, втори, трети, а накрая и до смърт при ново претоварване. Очевидно в книгата се говори за безразборни сексуални контакти, нещо като при животните. Участието в тия оргии води до крайно изнемощяване. Но за разлика от животните, които търсят продължение на рода си, този разврат при хората е главно за удоволствие. Гейове, лесбийки и други търсят забавление и наслада в половия акт със себеподобни - те знаят, че възпроизводството им по този начин е невъзможно. Очевидно гейовете и лесбийките не се плодят и не могат да напълнят земята, както Бог заповядва на мъжа и жената, също участващите в разврат за удоволствие. Те вървят против Божия Промисъл, отхвърлили са го, за да подчинят всичко на удоволствието. В една книга е обяснено това явление - с цел да имат под ръка жени единствено за удоволствие развратени мъже ги карат да абортират, ако забременеят при такъв разврат, а и да не развалят фигурата си. Сексуалният акт за удоволствие се появява с цел да не се умножи прекомерно потомството, защото не всеки може да издържа по 10-15 деца. Но развратените люде не мислят за потомство, а единствено за удоволствието - те са станали роби на разврата.


Но как развратът между Ситовите синове и дъщерите на Каин убива душите на първите? Дъщерите на Каин, бидейки роби на греха, са обладани от 7-те смъртни гряха. Успявайки да съблазнят Ситовите синове да слязат от Райската планина към лагера на Каин, разбирайте от светостта към греха, дъщерите на Каин инфилтрират в душите им 7 смъртни гряха. Така те убиват душите ми.


Бог казва: "Осветете се, прочее, и бъдете свети, понеже Аз съм свет!" /Левит 11:44/ Който убива брата си, не е свят човек. Каин и неговото потомство не дават живот, а отнемат живот. Водени от алчността например, мнозина се подлъгват да търгуват с опасни за здравето и живота на хората стоки и услуги. Да си спомним колко много опасни храни се продават, алкохолни и други напитки, колко много хора са болни от различни болести, вследствие на тази нискокачествена храна, която я продават, за да печелят производители и търговци.


gotvach.bg
gotvach.bg

"Аспартам – Е951. Наричан още суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама. При 30 градуса в газирана вода, той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин. А какво ли прави на организма ни."


Любимата на много хора "Кока-кола" съдържа аспартам, също дъвките "Орбит" без захар и още какво ли не:


gotvach.bg

Най-лошото е, че най-вредните храни най-много се рекламират по телевизията и на човек му се допива "Кока-кола", приисква му се да подъвче "Орбит" без захар, да си похапне някоя вафла, да опита "кренвирш от месо", да хрусне чипс... Медийната мафия в комбина с хранително-вкусовата мафия и фармацевтичната мафия... Проблемът е този, че медиите са аморални - знаят, че тези храни са вредни, и въпреки това ги рекламират, защото печелят от реклама... А фармацевтичната мафия плаща ли на хранително-вкусовата мафия да трови с такива опасни химикали хората?! Всичко е възможно в едно общество, където човешкият живот не се цени толкова, колкото парите и трупането им... Такова общество е болно, много болно - издават го не само опашките в аптеките...


bg.mondediplo.com

"...конкуренцията в търговията с лекарства не функционира и че големите фармацевтични групировки прибягват до всякакви мръсни ходове, за да възпрепятстват излизането на пазара на по-ефикасни лекарства и най-вече да очернят много по-евтините генерични лекарства."


"Генеричните лекарства са идентични по отношение на действие, дози, фармацевтични форми, сигурност и ефикасност на оригиналните лекарства, произвеждани най-вече от големите фармацевтични монополи. Срокът на изключително право за продажба има десет годишна давност, а защитата на патента на оригиналното лекарство трае двадесет години. След това другите производители имат право да произвеждат генеричните лекарства, чиято цена е с 40% по-евтина. Световната здравна организация и голяма част от правителствата препоръчват употребата на генерични лекарства, защото с по-ниската си цена те благоприятстват по-справедливия достъп до здравеопазване на населението, изложено на лечими болести [2]."


"Световният пазар на лекарства представлява около 700 милиарда евро [3] и една дузина гигантски фирми (сред които т. нар. Big Pharma – Bayer, GlaxoSmithKline (GSK), Merck, Novartis, Pfizer, Roche, Sanofi-Aventis) контролират половината. Тяхната печалба е по-висока от печалбата на могъщите военнопромишлени комплекси. За всяко евро, вложено в производството на едно марково лекарство, монополите печелят хиляда на пазара [4]."


"Техните безбройни лобита атакуват постоянно Европейския патентен офис (European Patent Office – ЕРО), чието седалище е в Мюнхен, за да забавят даването на разрешения за излизане на пазара на генерични лекарства. Подемат и лъжливи кампании за идентичните биолекарства с цел да сплашат пациентите. В резултат на това, според споменатия доклад, публикуван от Европейската комисия, гражданите е трябвало да чакат средно 7 месеца повече от нормалното, за да имат достъп до генеричните лекарства. За последните пет години това представлява излишен разход от 3 милиарда евро за пациентите и 20% увеличение на разходите на обществените системи за здравеопазване."


Проблемът с всичките тия мафиоти е един - те нямат Страх от Бога, т. е. те не възспират себе си от вършенето на зло в каквато й да е форма. Притесняват се за своя живот - дали ще имат пълен джоб, за да живеят в лукс. Животът на тия, които убиват, не ги вълнува - те са оправдана жертва в името на тяхното благо. Същото правят и оръжейните мафиоти, и банковите мафиоти, и политическите мафиоти и въобще всички мафиоти, които са организирани в престъпна структура за собствена облага. Ясно е, че тези хора не са милостиви към другите, а апатични към страданието им - безразличието е вид жестокост. Няма как да вървят след Господ, Който казва чрез пророка Си: "...милост искам, а не жертва..." /Осия 6:6/


Живата душа, за разлика от мъртвата душа, има Страх от Бога, ненавижда злото. Защото Бог мрази злото, както свидетелства: "Никой от вас да не измисли зло в сърцето си против ближния си, и не обичайте лъжлива клетва; защото всички тия са неща, които мразя, казва Господ." /Захария 8:17/.


Да, лъжлива клетва! Мнозина пънчославни християни трижди са се отрекли от дявола при своето кръщение, но как противостоят на злото в "новия си живот", на тоя октопод от мафии? Нима като Адамово потомство /Битие 5:1/ са се разлъчили с потомството на Каин и са напуснали лагера на греха в полето, където е пролята кръвта на Авел?! Аз не мога да видя такова нещо не само като масово явление, а и като частен случай, но може би преди появата на пънчославието, когато са се четели книги като тая, от която преведох част, вярващите християни са били по-знаещи и следователно по-силни как да противостоят на силите на злото.


Не съм забравил най-опасната мафия, тая на "духовниците". В днешния комерсиален свят, където хората продават себе си за пари, "духовниците" се продават не на калпак, а на куп. Всеки атеистичен режим има за цел да овладее всяко вероизповедание в държавата, за да няма алтернатива на властта му - да може да дерибейства без да се надига глас на ропот. Това е особено опасно явление, защото Църквата е своего рода жива съвест, но сами разбирате, че мъртвите души нямат жива съвест. Ще забележите, че "духовниците" като цяло са безразлични към ставащото с вярващите, сякаш са отнесени нанякъде - четат само молитви, сякаш с друго не могат да им помогнат, по човешки. В България "духовниците" не са пречели на атеистичния тоталитарен режим преди 1989-та година, а и сега не пречат на "демократите" да вършат пъклените си дела. Защото, ясно е, нямат Страх от Бога. Пънчославната църква е една парлама, която има за цел да погубва души чрез измамата, че ги спасява... Не е чудно, че в първите й редици са бившите партийни величия-атеисти, вече най-върли демократи-вярващи... Вярващи, че всички техни слуги са балами и ще обръщат другата си страна да ги шамаросват до безкрай, за да са добри със злите си господари...


Аз бих казал, че да погубваш души чрез заблуждение е не по-малко зло от най-голямото зло, но много от "духовниците" просто са заблудени /още отрано са им наблъскали в главите разни постулати, които те са зазубрили без да разбират, приели са ги на доверие, защото за тях вярата не е рационална, разбираема, а ирационална, неразбираема, върволица от мистерии/ - т. е. касае се за непредумишлено убийство, за разлика от осъзнатото отхвърляне на Бога, отказът да си БОЖИЙ СИН, което е предумишлено убийство, и сетне вършенето на зло да се погубват души. Резултатът е един й същ, но пътищата за постигането му са различни.


И така, БОЖИИТЕ СИНОВЕ воюват със синовете на дявола. Тази борба е на живот и смърт! Милост към дяволите не трябва да се проявява, освен ако не се покаят от пагубния си път. Дяволите са врагове на всичко ценно в очите на БОЖИИТЕ СИНОВЕ - затова те трябва да се изтребят до крак, в името на блогополучието им.


Но дяволите няма да стоят със скръстени ръце, нали са разумни същества. Те всячески се борят за своето царство, ако не сте забелязали - те правят точно обратното на здравия за БОЖИИТЕ СИНОВЕ Разум, затова не трябва да се учудвате, ако Правдата не побеждава в този все по-объркан свят, а кривдата.


Да не ви плаша, но като ви изкочат очите от зор и запищите от ужас, знайте, че това е балсам за очите и ушите на дяволите наоколо. Колкото ви е по-зле, толкова на тях им е по-добре... Затова под един покрив, разбирайте на едно място, с тях не може да се живее нормално, да се добрува имам предвид. Дяволите си искат своето...


Затова СВЕТИТЕ ОТЦИ, БОЖИИТЕ СИНОВЕ, са написали СВЕТОТО ПИСАНИЕ - да ни покажат ПЪТЯ, който СПАСЯВА, а на нас оставят решението дали да вървим в него като умрем за греха и живеем НОВИЯ СИ ЖИВОТ КАТО БОЖИИ СИНОВЕ или да загинем в света на греха, цял живот ожидайки рая в задгробния живот да ни се даде на тепсия /наготово/, без никакви усилия, положени от нас... За всички лицемери е тая поговорка: "Бог дава, но в кошара не вкарва."


[Не знам дали няма да ме обвините в расизъм, но като чета описанието на лагера на Каин и пред очите ми изниква цигански катун. Явно авторът на тоя труд е бил в цигански катун и е видял анархията в него, как циганите си правят каквото им скимне и строят както си искат, без спазване на правила и норми, без канализация, без ред, а и не искат да плащат за благоустройството на своето гето /къде от нямане, къде от шмекерлък, къде от противоборство на цивилизацията/, а единствено се множат в геометрична прогресия, ядат и пият, веселят се като свирят на пищялки и дайрета, танцуват, пеят и се бият нерядко за някой спор. Това общество като цяло не може да се самоиздържа, а паразитира на чужд гръб - вампирясало е. Проблемът с циганите в България е много голям - те вече са толкова много, че българското население не може да ги изхранва, затова много от тях са отишли на гости на нашите нови братя от Европейския съюз, но вече и те се задъхват от българските и румънските цигани. Ако ги върнат обратно, ще настане истинска касапница, защото, както ви казах, двата човешки рода водят война на живот и смърт, а циганите като цяло не се славят с честност, доброта и дружелюбност към другите етноси. Затова да благодарим на Бог, че мотото на Европейския съюз е "Единство в многообразието." и позволява на циганите да намерят по-охранени европейци от българите, за да смучат от тях кръв. Да живее Европейския съюз и свободното придвижване на хора, стоки и услуги! Завзехте ни пазарите, вземете ни и комарите!]

Няма коментари:

Публикуване на коментар