08 август 2010

СТЕНАТА

=================================================
http://vbox7.com/play:ff937226

"ALL IN ALL YOU'RE JUST ANOTHER BRICK IN THE WALL"

http://vbox7.com/play:26db77be&al=1&vid=

"TEAR DOWN THE WALL!"

Здравейте, приятели!

Предстои да "разбием" СТЕНАТА, като погледнем отвъд нея, като я сложим под краката си. Питате се как може да стане това? - Много просто. WE NEED GOOD EDUCATION. ИМАМЕ НУЖДА ОТ ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ.

Сигурно сте си задавали някои от следните въпроси: Защо животът ми е ад? Защо има толкова страдание и смърт по света? Той/тя беше добър човек - защо трябваше да изпие такава горчива чаша? Защо Бог не се намесва и позволява да се случва всичко това? И все такива въпроси, защо, защо, защо...

Ако вие имахте едно ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ, щяхте да знаете отговорите на тези въпроси. Като ваш приятел ще се постарая да попълня белите петна.

Преди всичко смисълът на цялото съществуване тук на Земята се изчерпва в един много простичък урок: ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ НИЕ СМЕ ВЗАИМОСВЪРЗАНИ КАКТО ЕДИН С ДРУГ, ТАКА И С НАШИЯ ТВОРЕЦ. ВСЕКИ НАШ ИЗБОР, ВСЯКА НАША МИСЪЛ РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ ЦЯЛОТО И ЦЯЛОТО СЕ ПРОЕКТИРА В НАС. ПРИНЦИПЪТ НА ОБРАТНАТА ВРЪЗКА Е ФУНДАМЕНТАЛЕН ПРИНЦИП. ВСЯКА НЕПРАВИЛНА ПРОМЯНА ВНАСЯ ДИСБАЛАНС, ЗАТОВА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВАМЕ ОТ ХАРМОНИЯТА НА БОЖЕСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ /КОЯТО Е ИНВАРИАНТНА, Т. Е. НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА Я ПРОМЕНЯМЕ, ДА Я ДИСБАЛАНСИРАМЕ, А САМО МОЖЕ ДА СЕ ОТДАЛЕЧАВАМЕ ОТ СЪВЪРШЕНСТВОТО/, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НАВЛИЗАМЕ В ЕДНА ДРУГА РЕАЛНОСТ - НА ДИСХАРМОНИЯТА.

ПРЕД НАС ИМА ДВА ПЪТЯ - ИЛИ ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ДИСБАЛАНСИРАМЕ СИСТЕМАТА И ДА ПОЕМЕМ НЕГАТИВА ИЛИ ДА ОБЪРНЕМ ПРОЦЕСА И ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ХАРМОНИЗИРАМЕ СИСТЕМАТА ДО СТЕПЕН ДА ПОСТИГНЕМ СЪВЪРШЕНА ХАРМОНИЯ.

Защо животът ми е ад?
Защото си елемент [тухла] от една система [стена], която е силно дисбалансирана и в нея цари неправда, условно човеците се делят на ловци и ловувани, на палачи и жертви. Жаждата за кръв събаря сякакви морални задръжки в първите - вампирясване отвсякъде... Кланица №5...

Защо има толкова страдание и смърт по света?
Защото няма воля да ги няма.

Той/тя беше добър човек - защо трябваше да изпие такава горчива чаша?
На този въпрос ще отговоря впоследствие.

Защо Бог не се намесва и позволява да се случва всичко това?
Това просто не е вярно - дали ще успея да ви убеда в това не знам, но ще опитам.

"Ами Потопът?", ще попита някой. "Какъв пестник е забил Бог на развратеното човечество, издавил ги е като пилци... Спасили се само Ной и още 7 човека, както и една зоологическа градина. Естествено, че Бог ще се намеси отново - той изчаква, но когато чашата прелее, Той пак ще отвори бездните и потоци води ще се излеят върху главите на всички нечестивци, които ще бъдат наказани подобаващо! Съдният ден наближава! Амин!"

Мили братко, чакай, поспри. Кой ти напълни главата с тези врели-некипели?

"Врели-некипели? А, не, този път няма да ти се размине... Все си мислех, че не ти е името Легион, ама този път ти сам си призна. Смееш ли да кажеш нещо, дявол такъв?"

Мили братко, не ми отговори на въпроса. Бъди така добър да ми кажеш откъде си научил всичко това? Кой ти каза това?

"Нямам работа с дявол като теб. 1 Коринтяни 5:13! Отлъчете нечестивеца отсред вас! Анатема-мараната! Нашият Господ идва!"

Мили братко, ако искаш слушай, ако искаш не дей, но аз ще ти кажа това, което имам да ти кажа, дори да си убеден, че пред теб стои самият дявол. Този, които ти е казал това, те е излъгал. И него са го излъгали. В Писанието не пише това, което си мислиш, че пише. За да разбереш КАКВО пише, трябва да намериш ИСТИНСКИ УЧИТЕЛ. Екзегезата [тълкуването] на Св. Писание е подчинена на специална матрица, наречена GARDEN [PaRDeS]. РАЙСКА ГРАДИНА. Най-общо казано - има едно буквално значение и няколко скрити. Св. Писание е синкретично познание - то съдържа МЪДРОСТ отвъд границите на въображението.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pardes_%28Jewish_exegesis%29

"Мислех си, че дяволът е хитър, но ти направо надмина всички мои представи. Думичка не вярвам на това, което казваш. Безсмислено е да се напъваш, няма да стане. Всички дяволи на сапун!"

Сбогом, клети братко...

"А, къде бързаш? Ние усилено изучаваме еретически учения и твоята ерес направо ще гътне от смях нашия проповедник и цялата ни църква. Ще те изслушам - голям майтап ще падне..."

Добре, ще се постарая да ви нахраня с обилна порция СМЯХ.


ПОТОПЪТ, за който говори Св. Писание, Е ЕДНА ВЕЧНА РЕАЛНОСТ. Той се случва постоянно. Тия, които се приютяват от ВОДНИТЕ ПОТОЦИ на КОРАБА - само те устояват на СМЪРТТА [ТАНАТОС] и влизат в [НОВИЯ] ЖИВОТ.

КОРАБЪТ - КОВЧЕГ ОТ ГОФЕРОВО ДЪРВО - ТОВА Е ЦЪРКВАТА, КОЯТО Е ЕДНА, ВО ВЕКИ ВЕКОВ. КАКТО ГОФЕРОВОТО ДЪРВО НЕ ГНИЕ, ТАКА И ИСТИНСКАТА ЦЪРКВА Е НЕТЛЕННА.

ВОДНИТЕ ПОТОЦИ - ТОВА СА БЕДСТВИЯТА, КОИТО ПОСТИГАТ ВСИЧКИ, КОИТО НЯМАТ СРЕДСТВАТА ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ - ИМЕННО ЧИСТИТЕ ЖИВОТНИ В КОВЧЕГА.

Това е. Някакви въпроси?

"Да, имам един въпрос. Ако ми отговориш задоволително, ще питам още. Как Бог наказва нечестивците? Нямам такива наблюдения - те си живеят супер, направо нямам думи... Ако имаше Потоп в момента, щях да разбера."

:)

"Знаех си, че ме будалкаш. Няма никакъв Потоп в момента. Абсолютно никакъв."

Това, че не можеш да го видиш, не означава, че го няма. Какво е ТАНАТОС?

"ТАНАТОС, та ТАНАТОС... Смърт, означава СМЪРТ. Не разбирам защо тази дума е толкова важна за теб. Или по-скоро се досещам. Тръпки ме побиват като си помисля."

Ще ти задам един въпрос: Може ли някой да умре за ИСТИНАТА, ПРАВДАТА, ЛЮБОВТА, ЖИВОТА, без физически да е мъртъв? И да живее за лъжата, неправдата, омразата, СМЪРТТА.

"Да, но не разбирам какво общо има това с... Чакай, да не би да твърдиш, че мъртвите за ЖИВОТА са живи за СМЪРТТА?"

Явно си чел моята предишна тема - "ПРАВЕДНИЯТ ЩЕ ЖИВЕЕ ЧРЕЗ ВЯРАТА СИ". ТАНАТОС означава ЛОШО НАСЛЕДИЕ, СМЪРТ. Възмездието за всички беззакония на бащите, които не са овъзмездени, се прехвърлят в пазвата на децата им.
"Който показваш милост към хиляди родове, а въздаваш беззаконието на бащите в пазухата на чадата им подир тях; великият, могъщественият Бог, Господ на Силите е името Му..." /Еремия 32:18/

"Започвам да си обяснявам някои неща. Хм, значи Бог унищожава потомството на нечестивците, а не самите тях. Е, всъщност и тях, защото няма да се продължат. Но какво общо има едно невинно дете със своя баща, освен че е негова плът и кръв?"

Всяко дете, освен че е една плът и кръв със своите родители, е едно с тях и в дух - то е отпечатък на волята им, на техните най-големи въжделения. А освен това детето е функция /производна/ на средата, в която живее - училище, държава... Както може да наследи ЖИВОТ, така може да наследи и СМЪРТ. Най-големите беди за всеки един идват от това как е научен да мисли. Много хора умират заради неспособността си да осъзнаят, че всяка тяхна грешка влече след себе си последствие и идва момент, когато грешките стават твърде много и те биват погребани под тях. Техните грешки стават причина за страданията и смъртта на други и така верижно се раздува СМЪРТТА. Мнозина стават жертви на СРЕДАТА, в която са поставени. Добрите хора най-често умират заради грешките на тези преди тях [техните предци] или заради грешките на заобикалящите ги [техните сънародници].

"Но нас са ни учили, че човек сам кове съдбата си. Е, не точно, знаеш какво учеше партията, предполагам. Чавдарчета, пионерчета, комсомолци... Светлият нов строй..."

Животът на всеки е предначертан от тези преди него. Но той има СВОБОДАТА да се откаже от предначертаната посока и да поеме в друга. Да вдигне РЕВОЛЮЦИЯ, носеща СВОБОДА. Човек наистина сам кове съдбата си, стига да знае как.

"Съвсем се обърках. Нима не твърдиш, че НАСЛЕДИЕТО не определя живота на всеки?"

НАСЛЕДИЕТО определя живота на тези, които влизат във ВЛАДЕНИЕ, но тия, които се ОТКАЖАТ от НАСЛЕДИЕТО си - те са СВОБОДНИ да избират СВОЕТО НАСЛЕДИЕ.

"Нищо не разбрах."

Представи си, че си син на богат човек, натрупал богатството си с неправда. Много хора е ограбил и те са го проклели. Богатството носи със себе си цялата тази проклетия. Когато влезеш във ВЛАДЕНИЕ на това НАСЛЕДИЕ, ти споделяш всички позитиви и негативи, които ти се записват на СМЕТКАТА. С пълни шепи ти взимаш както от позитивите, така и от негативите. Ако се ОТКАЖЕШ от това НАСЛЕДИЕ, ти се отказваш от ЛОШОТО НАСЛЕДИЕ във вид на ПРОКЛЕТИЯ, ЛОША СЪДБА, ТАНАТОС. СВОБОДЕН си от СМЪРТТА, стига да не се върнеш в ЛОШОТО НАСЛЕДИЕ, а да придобиеш НОВО [ДОБРО] НАСЛЕДИЕ.

"Добре, и къде го пише всичкото това в Библията? Ако ме убедиш, че го пише някъде черно на бяло, сериозно ще ревизирам цялото си поведение спрямо теб."

Сега ще направим ЕКСПЕРИМЕНТ, за да установим дали има някакъв напредък в правилната посока. ARE YOU READY? ГОТОВ ЛИ СИ? Ето КЪДЕ го пише ВСИЧКО ТОВА в СВЕТОТО ПИСАНИЕ:

"1 Родословието на Исуса Христа, син на Давида, син на Авраама.
2 Авраам роди Исаака; Исаак роди Якова; Яков роди Юда и братята му;
3 Юда роди Фареса и Зара от Тамар; Фарес роди Есрона; Есрон роди Арама;
4 Арам роди Аминадава; Аминадав роди Наасона; Наасон роди Салмона;
5 Салмон роди Вооза от Рахав; Вооз роди Овида от Рут; Овид роди Есея;
6 а Есей роди цар Давида. Давид роди Соломона от Уриевата жена;
7 Соломон роди Ровоама; Ровоам роди Авия; Авия роди Аса;
8 Аса роди Иосафата; Иосафат роди Иорама; Иорам роди Озия;
9 Озия роди Иотама; Иотам роди Ахаза; Ахаз роди Езекия;
10 Езекия роди Манасия; Манасия роди Амона; Амон роди Иосия;
11 а Иосия роди Ехония и братята му във времето на преселението във Вавилон.
12 А след преселението във Вавилон, Ехония роди Салатиила; Салатиил роди Зоровавела;
13 Зоровавел роди Авиуда; Авиуд роди Елиакима; Елиаким роди Азора;
14 Азор роди Садока; Садок роди Ахима; Ахим роди Елиуда;
15 Елиуд роди Елеазара; Елеазар роди Матана; Матан роди Якова;
16 а Яков роди Иосифа, мъжа на Мария, от която се роди Исус, Който се нарича Христос.
17 И така, всичките родове от Авраама до Давида са четиринадесет; от Давида до преселението във Вавилон, четиринадесет рода; и от преселението във Вавилон до Христа, четиринадесет рода." /Матей 1:1-17/

Подсказка:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zWdV4vpEeyEJ:bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php%3Fb%3D2samuel%26c%3D11+уриевата+жена&cd=2&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a
/2 Царе 11:1-27; 2 Царе 12:1-31/

Няма коментари:

Публикуване на коментар