24 март 2011

МОЛИТВЕН МАРАТОН

=====================
Здравейте, приятели!

Продължавам отчаяната битка да спася поредния си зъб. За голямо съжаление положението е отчайващо. Нищо че през последните 3 години снова като недарена сватя между зъболекарите. Просто не могат да ВИДЯТ проблема в зародиш, та дори и в напреднал стадий. Колко снимки съм направил, колко виталитет съм мерил - не и не, нищо не помага. След цели 3 години най-после отвориха един некротизирал зъб, след като 10 зъболекари не са го видели. Дори апаратурата я обявиха за повредена, защото стойностите не можеха да бъдат разчетени. Какво се оказа? Зъбът е некротизирал незнайно кога в единия от каналите - апаратурата показва много високи стойности, типични за некроза, в задния канал и стойности за жива пулпа в предния, но понеже няма кой да разчете тази ситуация, обявяват зъба за жив, резултатите от виталитета за недействителни, слагат една хубава пламба и съм готов. Само дето болката си остава... Озъбих се на този план и бях помолен да си намеря друг зъболекар... Връщам се при предишния - показвам му изследването и му разказвам патилата си. Ще разбера, ако и той вдигне ръце - всички вдигат ръце, но как аз съм вдигнал юмруци срещу СБЪРКАНАТА СИСТЕМА... Зъбът е ОК, но на моя отговорност ще го отворим. Яко пробиване, болка, обезболяващо лекарство... Пак пробиване, пак болка, упойка... Всичко трябва да е упоено, но болката не спира... Бръъъм... Зъболекарят пъха сондата и подушва върха й... Начумерва вежди - НЕКРОЗА!!! Цели 3 години ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ!!! Но има още... В предния канал зъбът е жив - трябва да се умъртви... Лекарство за умъртвяване... Празници около 3-ти март - няма дежурен зъболекар, а болката не се трае... Срам не срам - звъня вкъщи на зъболекаря. Решението се оказва просто - да взема една губерачка и пред огледалото в банята да изчегърквам лекарството от зъба... И с оцет да наложа компрес... Но без обезболяващо не мина... Та така отивам отново и отново в зъболечението, и там попадам отново и отново на разни герои, за които ще ви разкажа по-подробно.

Чакам си аз и минава един човек с две патерици. В страданието хората са много разговорливи - границите падат, дистанцията се скъсява. Казва ми, че му трябвали 10 000 лева за операция на ябълките на краката, за да проходи. Нямал парите, но имал ХИТЪР ПЛАН - щял да изпързаля СБЪРКАНАТА СИСТЕМА. Разказва ми как и чака да му ръкопляскам. Викам му, че добре го е измислил, но няма да стане - когато разбере, че съм прав, ще е хвърлил на боклука 1 000 лева. В бездънния джоб на СБЪРКАНАТА СИСТЕМА.

В своята безизходица хората стават много изобретателни. На 8-ми март отново съм в зъболечението. Гледам насреща познато лице - усмихва ми се. Честитя й 8-ми март, а тя напира да ме пита нещо. Не знае какво да прави - боли я зъб, а няма пари. При това дължи пари на зъболекаря. Правилно ли било да го моли отново за помощ, без да му се издължи нито за преди, нито за сега. Разбираемо е нейното вълнение - не може да се реши да почука на вратата. А как е дошла дотук? Довел я е неин познат, с когото се запознах. Той отправяше горещи молитви към Бога и като разбра, че и аз съм вярващ, ме прикани да се присъединя и аз. Аз настоях, че няма нищо срамно да почука - дори я окуражих, че аз самият от 10 години съм просяк. Тя ококори ей такива ГОЛЕМИ ОЧИ!!! Ама как така? Ами ей така!!! Цялото й притеснение се изпари - след 5 минути дойде РАДОСТНАТА ВЕСТ. БЛАГОДАРИМ ТИ, БОЖЕ!!!

БОЖЕ, ДАЙ НА ЗЪБОЛЕКАРИТЕ МОДЕРНА АПАРАТУРА, КОЯТО ДА ИМ ПОМОГНЕ МАКСИМАЛНО НАВРЕМЕННО ДА ВИЖДАТ ПРОБЛЕМИТЕ. НАПРАВИ ГИ ДОБРИ ДИАГНОСТИЦИ. АМИН.

http://www.digitaldental.co.uk/userfiles/Low%20Res%20PaX-Uni3D.pdf
http://www.digitaldental.co.uk/Cranex_D_Digital
http://www.digitaldental.co.uk/Cranex_Novus
http://www.schicktech.com/videos/?v=uWvOr7AeQXk
http://www.schicktech.com/items.php?catid=548&parentid=677
http://www.schicktech.com/items.php?catid=714

БОЖЕ, ПОМОГНИ НА ЧОВЕКА С ДВЕТЕ ПАТЕРИЦИ ДА СЕ ОПРАВИ - С НЕГОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАРТА ДА МУ ДАДАТ БРАТСКА ПРЕГРЪДКА, А НЕ ДА МУ ПОКАЖАТ ДРУГО. ДА ХВЪРЛИ ПАТЕРИЦИТЕ. ТОЙ Е ЗДРАВНООСИГУРЕН И ИМА ПРАВО НА ДОСТЪПНА И КАЧЕСТВЕНА ЗДРАВНА ПОМОЩ, ПЪРВИЧНА ИЗВЪНБОЛНИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ, СПЕЦИАЛИЗИРАНА ИЗВЪНБОЛНИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ, ВИСОКОСПЕЦИАЛИЗИРАНИ МЕДИЦИНСКИ ДЕЙНОСТИ, БОЛНИЧНА ПОМОЩ... НО МУ ИСКАЛИ 10 000 ЛЕВА, ЗА ДА ХВЪРЛИ ПАТЕРИЦИТЕ... И ПЛАСТМАСОВАТА КОФИЧКА... ПОМОГНИ МУ, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДРУГ ДА МУ ПОМОГНЕ. АМИН.

БОЖЕ, ДАЙ НА НЕВЯРВАЩИТЕ В ЧУДЕСА ТВЪРДА ВЯРА ДА ЧУКАТ ПО ЛЕКАРСКИТЕ И ЗЪБОЛЕКАРСКИТЕ КАБИНЕТИ СМЕЛО, КОГАТО СА НА ЗОР, А СА БЕЗ ПАРИ. ДА ИМАТ ВЕЗДЕСЪЩ НЕПОКИЗЪМ, КАКЪВТО ИМАТ ТЕЗИ, КОИТО КРЕПАТ ТАЗИ СБЪРКАНА СИСТЕМА. АМИН.

**********************************
Вързахте ли се на тази МОЯ ОТКРОВЕНА ПРОВОКАЦИЯ, скъпи приятели? Е, ако сте се вързали, може би не сте наясно КОЙ Е БОГ. И колко неразумни вярващи може да съществуват. :) Не, не одобрявам ограбването на труда на зъболекарите. НИЕ ЧЕСТО СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ. И НАШИТЕ МОЛИТВИ СА НЕРАЗУМНИ. БОГ ПОМОГНА НА ТАЗИ ПОЗНАТА, НО НЕ С ВДЪХВАНЕ НА ВЕЗДЕСЪЩ НЕПОКИЗЪМ В СЪРЦЕТО Й, А С РАЗПАЛВАНЕ НА ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ В СЪРЦЕТО НА ТОЗИ ЗЪБОЛЕКАР И НЕЙНИЯ ВЯРВАЩ БРАТ. СЪЩАТА ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ, ВЯРВАМ, ЩЕ ПОМОГНЕ И НА ЧОВЕКА С ДВЕТЕ ПАТЕРИЦИ, ЗАЩОТО НЕПОКИЗМЪТ, БИЛ ТОЙ И ВЕЗДЕСЪЩ, НЯМА ДА СПАСИ НИКОГО, НО ЩЕ ПОГУБИ. ТАКА ЩЕ СЕ СГРОМОЛЯСА СБЪРКАНАТА СИСТЕМА - КАНАРАТА, НА КОЯТО СТОИ, ЩЕ СЕ СТОВАРИ ВЪРХУ ГЛАВАТА Й. НЕ УЧАСТВАЙТЕ В ДЕЛАТА НА СБЪРКАНАТА СИСТЕМА, ЗАЩОТО ПАДЕНИЕТО ВИ ЩЕ Е ГОЛЯМО. ПРОЧЕЕ, НЕ БЪДЕТЕ АПАТИЧНИ КЪМ ЗЪБОЛЕЧЕНИЕТО СИ - ДА НАСТОЯВАМЕ ЗА МОДЕРНА СТОМАТОЛОГИЧНА АПАРАТУРА ЗА ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ. ДА КАЖЕМ ТВЪРДО НЕ НА БЪРКОТИЯТА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар