10 август 2011

ДА БЪДЕ БОЖИЯТА ВОЛЯ

====================
Здравейте, приятели!

Наближават избори и темата как да се оправим за 800 дни може да бъде изтълкувана като политическа агитация на формация "Ред, законност, справедливост". Затова ще отложа за по-нататък този въпрос.

Освен това имам доста грижи - искат да ме правят пастор. Опитах се да се измъкна, но колкото повече се дърпам, толкова повече ме искат. Пуснал съм документи в два завода, само й само да се откажат. Ако си намеря работа по специалността, а може и някаква друга работа като инженер, сигурно ще ме оставят на мира. Другият вариант е да бягам зад граница - от 1-ви януари 2012 година щели да отворят пазара на труда в Германия и за българи.

Е, като пастор ще мога да си купя кошери и да гледам пчели - всички знаят, че пасторите получават добри пари от своите енориаши или както там се казва техният електорат. Но проблемът е, че теологията на днешните църкви е сбъркана - те вярват в щуротии. З-Д-Р-А-В-О-Т-О У-Ч-Е-Н-И-Е не държат. Това е все едно да стана звероукротител. В общи линии в това се изчерпва работата на енорийските работници, по модерному казано - те създават едно ментално поле, което влияе по един магнетичен начин на попадналите в него и последните, подобно на Лайденски стъкленици, се наелектризират, и освобождават електрически заряд, самобичувайки се/бичувайки някого. Тези садо-мазо изстъпления са продиктувани от чувство за вина, респективно жажда за възмездие. Дето се казва: "Всеки луд с номера си." Проблемът е, че лудналите в днешните църкви са МНОЗИНСТВО - БОЛШИНСТВОТО четат Св. Писание като малчугани, а техните духовни наставници като пубери и им пълнят главите с врели-некипели. Малчуганите не могат да оборят пуберите и става едно мазало - майко мила...

Няма коментари:

Публикуване на коментар