15 август 2011

ДАРВИН

=====================
Здравейте, приятели!

В последно време все по-често се сблъсквам с креационисти и еволюционисти, които са се хванали за гушата. Те кръстосват шпаги по форумите, дори по телевизията зачестиха научнопопулярни филми на тази тема. Пишат се множество книги на най-различни езици.

Бих искал да внеса яснота по въпроса за "терориста" Чарлз Дарвин. Дарвиновата теория за произхода на видовете разглежда СЪЗНАТЕЛНОТО ВЛИЯНИЕ НА ЧОВЕКА /ИЗКУСТВЕНИЯ ОТБОР/ И РЕСПЕКТИВНО ЕСТЕСТВЕНИЯ ОТБОР като фактори за формирането на биоразнообразието. В "Произход на видовете" Дарвин не разглежда въпроса кой и как е създал живота - империи, царства, отдели, класове, разреди, групи, семейства, родове, а разглежда кой и как е създал видовете. Например овенът е животно, значи е от животинското царство, има гръбначен стълб - значи спада към отдел гръбначни, женската храни малките с мляко - значи класът е млекопитаещи, има раздвоени копита - значи разредът е двукопитни /чифтокопитни/, рогата му са кухи - значи семейството е кухороги, сходството в признаците /устройство на вътрешните органи и системи, външна форма, начин на хранене и пр./ формира общ род, а като се прибави към сходството в признаците и сходство с родителя /запазване на родовите характеристики от родителите в потомството/ - общ вид.

Дарвин разглежда формирането на нови ВИДОВЕ - В РОДА!!! Например едни овце СЕЛЕКТИВНО са създадени да дават месо, затова окосмяването им е по-посно /късо/ и са по-набити, за разлика от други, които са по-слаби, с по-дълга козина - за добив на вълна. Късокосместата овца НЕ Е по-висш вид от дългокосместата, нито дългокосместата от късокосместата. Те са ОБЛАГОРОДЕНИ в специфично направление, ЗА СМЕТКА на друго. Или домашната патица - нейната костна структура е променена /за разлика от дивата патица/ и крилете й закърняват, а краката - заякват. Така тя не може да лети като дивата патица. И домашната и дивата патица могат да плуват, да крякат, да снасят яйца и пр. - те си остават в едно семейство и дори в един род, но изменението в скелетната им структура ги отделя в различни видове. Логично е да се досетим, както са го направили натуралистите, че някой ловец е донесъл пачи яйца от гората и дивите патици /които си остават диви - в смисъл искат да избягат обратно в дивата природа, независимо че ИЗГЛЕЖДАТ съвсем опитомени/ са живели в клетки, докато са се видоизменили и са станали домашни. А те са станали домашни именно като са изгубили способността да летят и следователно НЕ МОГАТ да избягат.

Както може да се убедите, натуралистите начело с Дарвин НЕ СА пропагандатори на еволюционната теория, която се тиражира понастоящем. Те не говорят за произхода на царствата, а за произхода на видовете. Като така аз не виждам на какво основание Дарвинизмът се обявява за богоборство и дори фашизъм и тероризъм. Затова АПЕЛИРАМ - не хулете името и делото на Дарвин.

Ако някой има възможност нека сведе настоящето до знанието на г-н Харун Яхя и неговите привърженици. Дарвинистите са прави - животът е борба. Но те говорят за БОРБАТА ЗА ЖИВОТ между представителите на животинското и растителното царства. Както пишат натуралистите, органичният живот е съпроводен с постоянно изтребление на живи органични същества - борба за храна, за пространство, за светлина, за надмощие /неприкосновеност/ и пр. Силните побеждават по-слабите и като трофей те взимат храната, пространството, светлината и пр., както и запазват своята неприкосновеност, поне докато не се появи по-силен от тях и не я загубят. А когато в тази борба падат жертви тутакси отгоре им се нахвърлят гладни и "по най-добродушен и весел начин" ги изяждат. Победи за едни, поражения за други... Животът е постоянна борба - дори понякога изглежда неравностойна. Например конска муха и кон - нещастният кон няма никакъв шанс... Шиба с опашка, шиба, но мухата е снесла в носа му цяла колония яйца и отърване няма... Въобще висшите животни страдат от низшите неимоверно - последните паразитстват и си живеят супер, като нерядко им причиняват опасни болести. Ако някой може да противоречи на очевидните факти и да нарича дарвинистите лъжци, той е или чалнат, или сляп, или просто шегаджия.

Тази борба за оцеляването е в реда на нещата да се пренесе и в човешкия свят. Например всички, които паразитстват на гърба на някого, подобно на низшите животни над висшите, са кръвопийци. В миналото, а и по настоящем както се оказва, колониалното владичество процъфтява - икономическото заробване, мизерия, глад за едни, свобода, разкош, изобилие за други... Ето нагледен пример за борба за храна, пространство, неприкосновеност... Има ли смисъл да продължавам. Но човекът е много по-изобретателен във всяването на смърт...

Последното го доказва най-вече историята на ХХ век... И всичко е борба за надмощие - до новото раздаване на картите, новото надлъгване и премерване на силите, и новия триумфален марш на победителите над главите на победените...

Няма коментари:

Публикуване на коментар