06 октомври 2010

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА

========================================
Здравейте, приятели!

Искам да ви представя ПЛАН ЗА СПАСЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО от мрачното, зловещо, апокалиптично бъдеще, което кореспондира с НАСТОЯЩЕТО.

Колкото религиозни групи има по земното кълбо, толкова различни вери има - излишно е да ви доказвам, че и атеистите имат вяра, именно че точно те са на правия път в своите вярвания. Излишно е ви убеждавам, че няма да намерите двама човека в някакво религиозно събрание, които да твърдят едно й също за Бог, Църква и пр. на 100 % - една огромна каша от /псевдо/наука, окултизъм и пр. ЕЖЕМИНУТНО се излива в информационното пространство и влиза в умовете на милиарди човешки същества, които се ОШАШАВВАТ до степен да стоят като гръмнати и да кимат апатично с глава, до степен да повтарят заучени фрази с ДИВ ФАНАТИЗЪМ и да въртят очи и глави като шугави, до степен да бъдат ТОТАЛНО ирейзнати от КОНТИНУУМА НА ЗДРАВИЯ РАЗУМ.

Ако разгледате ФИЛОСОФСКИТЕ РАМКИ на различните религии, които в момента се тиражират във форумното пространство, вие ще установите, че всички религии сочат ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО.

Ще се опитам да изясня тази си теза по-подробно. Както може би знаете всяко, произтичащо от РАЗУМЕН ИНТЕЛЕКТ нещо, е направено на база някакъв предварителен план - има замисъл, вложен в него. Ако не се следва замисълът на конструктора как да функционира и как да се експлоатира това нещо, а всеки започне да си ИЗМИСЛЯ как да работи вече създаденият прототип, ще настъпи ХАОС. Един безпорядък, в който всичко се изправя срещу всичко, всеки срещу всеки, в битка да "докаже", че именно той ЗНАЕ как функционира прототипа по ПРАВИЛНИЯ начин. Именно това се случва в момента - различните фракции в религиите, както и самите религии, са се хванали за косите във фатална схватка и се надцакват. Никой няма намерение да отстъпва - поне в редовите вярващи се чете такава решимост. Всички те реват по Форумите срещу иноверците-сектанти и не искат да приемат това, което разбират прекрасно - че всъщност има ЕДНА ИСТИНА, а всичко друго е лъжа с тефтер в пъкъла... И че ТАЗИ ИСТИНА не разделя, а ОБЕДИНЯВА.

ТАЗИ ИСТИНА се заключава в СЛЕДНОТО:

"Деца мои, по тази причина нека научите, че на човека тегнат два духа - духът на истината и духът на лъжата; а посред е разумът /духът/ на човека, който се обръща накъдето иска. И делата на истината и делата на лъжата са записани в сърцето /душата/ на човеците и всяко едно от тях Господ знае. Няма миг, когато делата на човеците да бъдат скрити от Него; защото делата на своята душа човек диктува пред Господа. И духът на истината потвърждава всички неща и обвинява всичко /за съд/; и който съгрешава, гори посредством своето собствено сърце, и не може да подигне лицето си срещу Съдията, /осъдил го на това възмездие/." [IV, 20]

Всички ИСТИНСКИ учения с религиозна насоченост целят да ОТВОРЯТ ОЧИТЕ НА НЕЗРЯЩИТЕ ЗА ТАЗИ ВЕЛИКА ИСТИНА - НА КАКВОТО СИ ПОСТЕЛИШ, НА ТОВА ЩЕ ЛЕГНЕШ; КАКВОТО СИ НАДРОБИШ, ТОВА ЩЕ СЪРБАШ; КАКВОТО СИ НАЛЕЕШ В КАНЧЕТО, ТОВА ЩЕ Е ТВОЕТО ПИТИЕ.

Без значение дали си вярващ или невярващ, роб или свободен, богат или беден - всички имат СВОЯ ЧАША, в която да налеят СВОЕТО ПИТИЕ. СВОЯ ПАНИЦА, в която да надробят СВОЯТА ПОПАРА. СВОЯ ПОСТЕЛКА, на която да ЛЕГНАТ. Всички - и царе, и вождове, и папи, и патриарси, и пастори, и редови вярващи и невярващи са в този КЮП - заложници на СВОЯ РАЗУМ, на СВОЯ ЖИТЕЙСКИ ИЗБОР. Във всеки един миг, във всичко. Естествено за различаващите ДВАТА ПЪТЯ - за тия, които не ги различават, няма ИЗБОР. Тия, които не се водят от РАЗУМА и НЕ РАЗБИРАТ същността на нещата - деца, умствено изостанали и пр., които не могат да поемат ОТГОВОРНОСТ за своите действия именно като НЕРАЗУМНИ, са извън тази категория. Но всеки РАЗУМЕН ЧОВЕК отговаря за своите постъпки. Да не забравяме, че и за постъпките на децата, умствено изостаналите и пр. отговарят техните създатели!

КОЙТО ЗНАЕ КОЕ Е ДОБРО, А ВЪРШИ ЗЛО СЪЗНАТЕЛНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО, Е ПОВИНЕН ЗА СЪД. КОЙТО ОНЕПРАВДАВА БЛИЖНИЯ И ЗАЛАГА ВЗРИВООПАСНИ МИНИ ПОД КРАКАТА НА ЧОВЕЦИТЕ БЕЗ СЪМНЕНИЕ ЗАСЛУЖАВА СВОЯТА УЧАСТ.

ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ МИЛОСТ, ВЪРШАТ ПРАВДА И СМИРЕНО ХОДЯТ СЪС СВОЯ БОГ - ТЕ СА ЧОВЕЦИТЕ НА МИРА БОЖИЙ, КОИТО ПРЕБЪДВАТ В ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА И ИСТИНАТА ИМАТ ЗА ЩИТ, ВЯРАТА ЗА ШЛЕМ И СЛОВОТО ЗА МЕЧ.

Но по какво се различава ТАЗИ ВЯРА от всяка друга? По това, че ТАЗИ ВЯРА Е СПАСИТЕЛНА ЗА ЧОВЕКА, а не разрушителна.

Ако днешните духовни лидери имат за цел СПАСЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО от духа на разрушението, те трябва да свалят СВОИТЕ ТИАРИ и да ги натрупат на ЕДНА КАМАРА и ТАКА да започнат НАЧИСТО изграждането на НОВИЯ СВЯТ - без разделение, без насъскване, без противопоставяне. ЕДНА ОБЩА ВИЗИЯ ЗА ИСТИНАТА БОЖИЯ - ЕДИН БОГ, ЕДНА ВЯРА, ЕДНА ЦЪРКВА.

Просто трябва да се разгледат ПРЪСТЕНИТЕ-ПЪЗЕЛИ, наследени от дедите, и да се ФОРМУЛИРА тази ОБЩА ВИЗИЯ.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ЗА МИСЛЕЩИЯ ЧОВЕК!!! :)

1 коментар:

  1. Ако човеците в най- скоро време не престанат да вършат злини, бъдещето на човечеството е обречено.
    Няма време да се делим на вярващи и невярващи, защото злините, които вършим, са по- силни от добрините.
    Хора като Данте виждат нещата такива, каквито са, затова трябва огласяват истината на повече хора!

    ОтговорИзтриване